16 Haziran 2011 Perşembe

melisa'nın 2. yaş günü

küçük bebeğimin mayısın 24ü doğum günüydü yol yorgunluğundan dolayı o gün  birşey yapmadık ve hafta sonuna bıraktık, aile içi küçük minicik bir partiyle kutladık..

kızıma sade ama bir okadar da zarif pasta yaptım.. birde pratik:)
tatildeyiz ya ondan:) pratik pratik tarifler:)

malzemeler
1 paket hazır sade pandispanya
1 paket pasta kreması
250 gr çilek
yan kaplaması için çikolata kırıntıları
üzerine çikolatadan harfler

Gerisi malum:) pandispanya sütle ıslatılır, tarifine göre hazırlanan krema ara kata yayılır üzerine doğranmış çilek yerleştirilir kalan kremayla kaplanır ve süslenir:)

patatesli çiğ köfte
tek kelimeyle "harikaa"

malzemeler
2,5 su bardağı ince bulgur
4 büyük haşlanmış patates
1 demet ince kıyım maydonoz
1 demet ince kıyım taze soğan
2 ym kaşığı acı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağ
kimyon
pulbiber (salçanın acılığına göre ayarlanır)
tuz (salçanın tuzuna göre ayarlanır)
karabiber

hazırlanışı
Bulguru 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın suyu çeksin ve kabarsın. Haşlanmış patatesleri ezin. Salçayı, yağı, baharatları ve patatesi bulgura ekleyip özleşene kadar yoğurun. İnce kıyım yaşilliğide ekleyip karıştırın çiğ köfte gibi sıkarak şekil verin yada benim gibi yuvarlayın, kıvırcıkla servis yapın.

hemen yan komşumun (ahhh Türkiye'm her şeyin güzel) bahçesinden taze taze topladığım asma yaprağından yaptığım zeytinyağlı sarmalar
çocuklar için düşündüğüm bol smartisli çikolata soslu kek
tamamen doğaçlama oldu  ama çok da güzel oldu:)

malzemeler
5 yumurta
1 kupa yoğurt (büyük kulplu kahve fincanı)
1 kupa sıvıyağ
3,5 kupa un
4 ym kaşığı kakao
1 kupa şeker
2 pk vanilya
2 pk kabartma tozu

hazırlanışı
Yumurtaları şeker, vanilya ile beraber krema olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri de ekleyip çırpın. Diğer malzemeleri eleyerek ekleyin. Yağlanmış (30 cm.lik derin tepsiydi) tepsiye dökün 200C fırında pişirin.

1 paket çikolata sosunu tarifine göre hazırlayın ılıkken kekin üzerine döküp yayın (keki bir kaç yerinden delerek sosu içine çekmesine yardımcı olun:) servise yakın smartisleri minik şekelemeleri serpin. Benim bonibonlarım biraz eridi servise yakın dökseydim çok daha şirin olurdu..

semizotlu çoban salata
uygun olurmu diye düşündüğüm, ama en çok beğenilen lezzetlerden oldu..

bir bağ semizotunun sadece üst yaprakları (geri kalan kısımları yemek oldu)
domates, salatalık, sivribiber, tazesoğan
sos içinde; limon, yeytinyağ ve tuzdan oluşmuş nefis, sağlıklı ve hafif bir salata

tepside dilim kadayıf
özellikle ben çok beğendim, misafirlerimde...

malzemeler
500 gr kadayıf
250 gr margarin tereyağ karışımı
Yağları eritin kadayıfları geniş bir kaba alın ve üzerine dökün. karıştıra karıştıra kadayıfa yağı yedirin elinizlede çeke çeke küçük parçalara bölün. Kadayıfı iki eşit parçaya ayrın. (bu ölçü yuvarlak borcama denk geldi) Tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin 200 gr iri çekilmiş cevizi serpin kalan kadayıfı da üzerine döşeyin. üzerine içine girebilecek tepsiyi yerleştirin onun üzerine ağırlık koyun. Ben 19lt.lik su damacasını yerleştirdim. 5-6 saat bu şekilde bekletin kadayıflar iyice ezilsin incelsin. Vakit varsa akşamdan yapıp sabaha kadar bekletebilirsiniz. 180C fırında üzeri nar gibi olana kadar kızartın. Dilimleyin.

şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Su ve şekeri karıştırın kaynama noktasından sonra 20 dk. pişirin bir kaç damla limon suyu akıtın 5 dk. daha kaynatın ocaktan alın.

Soğumuş kadayıfın üzerine bir kaç dakika havalandırdığınız şerbeti dökün.

ayrıca soframızda kıymalı soğanlı böreğimiz birde peynirli böreğimiz vardı..

14 Haziran 2011 Salı

patates sandalları.. karışık sebze dolması.. patatesli kıymalı taze fasulye yemeği

patates sandalı/patates kayığı
Tencere yemeklerine kaldığımız yerden devam ediyoruz:) Bilenler bilir eşim sulu yemek sevmez, sebze sevmez tencere yemeği gördüğü zaman bunun yanında ne yiyeceğiz der ilk zamanlar garipsesemde zamanla alıştım ben onun değil ama o benim alışkanlıklarımı değiştirdi.. İsviçre'de yetiştiğinden dolayı Alman mutfağını benimsemiş napalım ben yinede pişiriyorum çocuklarımın yemek konusunda babalarına benzememesi için elimden geleni de  yapıyorum:) Sebzeyi sevmeleri için uğraşıyorum..
patates sandalı / patates kayığı
ölçüyü istediğiniz kadar ayarlayabilirsiniz, yinede 4 kişilik malzemeyi yazıyorum:)

malzemeler
4 orta boy patates
2 adet kuru soğan
200 gr kıyma
bir tutam maydonoz
2 ym kaşığı salça
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 adet sivribiber (isteğe bağlı)
karabiber
toz kırmızı biber
tuz

hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyun yıkayın uzunlamasına ikiye bölün içini çay kaşığı ile oyun tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün kzıgın yağda patatesleri kızartın.

Soğanları ince yemeklik doğrayın zeytinyağında ince kıydığınız sivri biberle beraber soteleyin. Kıymayı ekleyin kavurun. Baharatları ve 1 ym kaşığı salçayı ekleyip karıştırın ocaktan alın. İnce kıydığınız maydonozları ekleyip karıştırın.

Kızarttığınız patateslerin içini hazırladığınız harçla doldurup yayvan tencereye dizin.

1 ym kaşığı salçayı suda ezin tencerenin kenarından patateslerin üzerine gelmeyecek şekilde dökün patateslerin yarı beline kadar suyunu ayarlayın. Tuzunu ayarlayın ve pişirin.

Tekrar yağ kullanmıyoruz yağda kızardığı ve iç harcında da yağ olduğundan yeterli gelecektir. Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpip fırında peynirler eriyene kadar tutabilirsiniz..

karışık sebze dolması
hem davet sofralarına yakıştırdığım hemde çekirdek aileme
ben sevdiğim için, sıkca yaptığım:) karışık dolmalar
malzemeler
yarım kilo dolmalık biber
1 tane uzun patlıcan 3'e bölün
1 tane uzun kabak 3'e bölün
1-2 tane kırmızı çarliston biber
Patlıcanların ve kabakların içini oyun, Biberlerin sap kısımlarından bastırarak çekirdeklerini temizleyin olmuyorsa:) çekirdek kısımlarını denk alacak şekilde kesin atın.

iç malzemesi için
250 gr kıyma
sebze sayısına göre 1 ym kaşığı pirinç
3 tane kuru soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet taze nane (isteğe bağlı)
4 diş ezilmiş sarımsak
1 ym kaşığı 7 bahar
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı su
1 ym kaşığı salça
bir fiske kimyon

Soğanları ince yemeklik doğrayın, maydonozu ve naneyi ince kıyın diğer malzemelerle iyice karıştırın.

Sebzelerin içini doldurun (çok sıkıştırmayın ve taşarcasına doldurmayın) tencereye 3 ym kaşığı zeytinyağ 1 ym kaşığı salça koyarak kavurun. Sebzeleri üzerine dizin yarı beline kadar su koyun pirinçler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
patatesli kıymalı taze fasulye yemeği
yayınlarken şunu farkettim ki aşağı yukarı bütün sebze yemeklerimde patates kullanmışım:) malum çocuklar için.. tarife gerek yok biliyorum ama adet yerini bulsun:)

malzemeler
yarım kilo taze fasulye
1 tane büyük patates
2 tane domates
200 gr kıyma
2 tane kuru soğan
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 ym kaşığı salça
2 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı
Fasulyenin yanlarını varsa kılçıklarını temizleyin yıkayın ikiye, üçe bölün. Patatesin kabuğunu soyun yıkayın küçük kuşbaşı doğrayın suda bekletin.
Soğanları yemeklik küçük doğrayın. Zeytinyağında soteleyin kıymayı ekleyip kavurun. Domatesin kabuklarını soyun minik doğrayın kıymaya ekleyip suyunu salana kadar karıştırarak pişirin. Salçayı ve kırmızı toz biberi ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun. Yıkanmış suyu süzülmüş faulyeleri ekleyin birkaç dakika karıştırarak kavurun üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin fasulyelerin pişmesine yakın patateslerin suyunu süzerek tuzla beraber ekleyin ve pişirin.

13 Haziran 2011 Pazartesi

kanton Luzern sörenberg gezisi

Anneler gününden bir gün önce malum cumartesi ve tatil eşimde evde olunca günlük planlarımız yapıldı ve koyuverdik kendimizi yollara niyetimizde emmental vadisine (şu meşhur emmentaler peynirin anayurdu, kanton Bern'de bulunuyor) gitmekti o niyetle de evden çıktık birde baktık ki kanton Luzern'e bağlı Sörenberg'deyiz hiiç üzülmedik gittik gördük gezdik ve çok beğendik evimize en yakın kayak merkezine vardık. (1 saat) Daha çok yerli turistin tercih ettiği bir kayak merkezi biz baharda gidince kar yoktu tabi üstelik İsviçre tarihinin en kurak dönemini yaşıyor bu sene güldür güldür akan sular çekilmiş postlarım da da yazmıştım Türkiye yağmurlu günler yaşarken biz havuza gidiyorduk. buradan benim çektiğim fotoğrafların biraz daha karlı hallerini görebilirsiniz..
bu post aslında sevgili arkadaşım Arzu'nun yapmış olduğu kremalı ıspanaklı kekle  olacaktı ama tarifleri bulamıyorum İsviçre'de bıraktım galiba ya bu postu okuyan sevgili arkadaşlarım bana kekin, kömbenin, böreğin, salatanın tarifini yazacaklar:) yada artık döndüğümüz zamana kalacak Ağustos 15'e :)
Sörenberg'in kayak ve kızak noktalarını gösteriyor..
Orange ok bizim buluduğumuz nokta sonrasın da 530m daha çıktık.
resimleri tek tek yükleseydim belki sıkılabilrdiniz:) kolajlı hazırladım..
Şu güzelliğe bakarmısınız lütfen... Poz veriyor değilmi?
gördüğünüz yamaçlarda kayak yapılabiliyor.. en azından öğrenebiliyorsunuz:)
burası bulunduğumuz vadinin en yüksek noktası ve sonrasın da aşağa inmeye başlıyoruz veee

bu muhteşem doğayla karşılaşıyoruz..
arkada Alpler yükselmeye başlıyor..

küçük eve bayıldım karda düşünebiliyormusunuz bu güzelliği:)

bana aynı karadenizi hatırlatıyor arkada 4bin küsüre çıkan dağları
hariç ama geri kalanlar sanki karadeniz yaylaları..

İşte küçük bir İsviçre dağ gezisi zaman zaman sizlerle diğer gezilerimi de paylaşacağım.. İnşallah keyif alırsınız:) sevgilerimle..

11 Haziran 2011 Cumartesi

hardallı et kavurma

hardallı et kavurma

çok özel bir tarfi değil, hatta çoğumuz da diyebiliriz ki aa buda ne hardalla da olurmuymuş.. Evet olur avrupada et genellikle hardalla marine edilir, yıllar önce karşılaştığımda banada ters gelmişti ama ete değişik br lezzet veriyor. Hardalın tadı rahatsız etmiyor denemenizi öneriyorum..

malzemeler
500 gr biftek
1 tatlı kaşığı hardal
1 diş sarımsak ezilmiş
1/2 çay kaşığı hardal tozu
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
3 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı
Etleri şerit şerit doğrayın hardalı baharatları ekleyip karıştırın, yarım saat dinlendirin. Tavaya alıp ocağın altını kısın etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağ ve tuzu ekleyip kavurun. Patates püresi, pilav yada buharda sebze gibi garnitür kullanabilirsiniz..


hardallı et kavurması

9 Haziran 2011 Perşembe

güveçte kuzu

güveçte kaşarlı et

güzel bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum, ben sunumu bakımından tek porsiyonluğu tercih ettim herkeze küçük güveçlerde servis yaptım isteğe bağlı büyük tava güveçte yada tepside pişirebilirsiniz..

malzemeler
(4-5 kişilik)
600 gr küçük doğranmış kuzu eti
2 adet kurusoğan
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 ym kaşığı salça
tuz
kekik
karabiber

hazırlanışı
Etleri yayvan tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabukları soyulup yıkanmış soğanları yemeklik doğrayın tencereye ilave edip zeytinyağla beraber kavurun. Sivribiberin çekirdeklerini çıkarın ince dilimleyip etlere ilave edip karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın tencereye ekleyin yumuşayana kadar pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın. 1çay bardağı su ekleyin kaynatın, tuz ve baharatları ekleyip etler yumuşayıp suyunu hafif çekene kadar kısık ateşte pişirin. Güveç kaplarına bölüştürüp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 200C fırında kaşarpeyniri eriyene kadar pişirin.

güveçte kuzu eti

7 Haziran 2011 Salı

sevgili arkadaşım emine'nin sofrası ve etimek tatlısı

sevgili hemşehrim:) ve sevgili arkadaşım Emine'nin kendi gibi çok zarif sofrası..

sofralarınıza fikir olması için hazırladıkları

kıymalı tarhana çorbası
ıspanak sote
zeytinyağlı yaprak ve pazı sarma
şakşuka
karışık salata
et kavurma
sade pilav
fırında çupra
balık için sos
etimek tatlısı

çocuklar için
bademli kurabiye
muffins


Cide'nin mis gibi ev yapımı tarhanası, yapım aşamalarını denk geldiği zaman mutlaka görüntülemek istiyorum her yörenin kendine göre bir tarhanası olsada Cide'nin ki bir harika..

et kavurması ve pilav.. çuprada, fırında içinde ince soğan dilimleriyle pişmişti çok lezzetliydi:)


balık için hazırladığı hafif lezzetli sos
kıyılmış dereotu, sarımsak, limonsuyu, zeytinyağ ve tuzdan oluşuyor..

çocuklar ve atıştırmalık olması için hazırlanmış bademli kurabiyeler
muffinsler
unutmadan bu güzel kurabiyeler ve muffinsler tatlı küçük kızı sevgili Lara'nın ellerinden:)
vee etimek tatlısı, benimde çok sevdiğim ve bir ara çok yaptığım  tatlı

malzemeler
1 pk tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
etimekleri borcama dizin şekeri kahverengi olana kadar ocakta kavurun üzerine sıcak suyu ekleyin şeker eriyene kadar kaynatın etimeklerin üzerine bu şerbeti gezdirin.

kreması için
1 lt süt
8  ym kaşığı nişasta
8 ym kaşığı şeker

Tüm malzemeyi karıştırın ocakta koyulaşana kadar pişirin. Topaklaşırsa mikserle çırpın, ılındığı zaman etimeklerin üzerine yayın.

1 poşet kremşantiyi tarifine göre hazırlayın soğuyan kremanın üzerine yayın. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirin üzerine hindistan cevizi serpin. İsteğe bağlı çilek dilimleriyle soğuk olarak servis yapın.

etimek tatlısı, dilimlenmemiş hali..
bu güzel sofranın hazırlanması da büyük kızı sevgili Esra'nın ellerinden..

kapanışı da meyve salatasıyla yaptı maalesef fotografları yok çok geç saat olduğu için ışık yeterli  olmadığından resimleyemedim..
Arda Ömer içinde ayrıca minik sosisler hazırlamıştı.. Harika ev sahipliği için buradan tekrar çok teşekkür ediyorum..

4 Haziran 2011 Cumartesi

kıymalı ıspanaklı milföy mantıları (börek)

hafta sonunda sizleri pratik ve lezzetli görüntüsü hoş bir börecikle ağırlıyorum:) hafta sonu kahvaltılarınıza da alternatiftir kendileri..

malzemeler
250 gr ıspanak yaprağı (yarım demet)
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
milföy

hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin kıymayı ilave edin kavurun ıspanağı, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın ocaktan alın.
Milföyleri büyük karelere bölün iç harçtan koyun mantı gibi uçlarını yukarıda birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörek otu serpin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın..

2 Haziran 2011 Perşembe

ayşegül'ün kahvaltısı

İnternet bağlantımı gelir gelmez halletmeme rağmen laptopumun adaptörü bozulunca ara birazcık uzadı. Oysaki öyle güzel sofralar ve tarifler  varki yayınlanmayı bekleyen, ara uzayınca merhabayı güzel bir sofrayla yapmak istedim:) Ayşegül'ün çay sofrasını daha önce yayınlamıştım hatırlarsanız bu seferkide kahvaltısı...

kahvaltı daveti

neler mi hazırlamış Ayşegül beraber bakalım

kahvaltı piyazı
karışık kızartma (buharda pişmiş)
fındıklı açma
ağzı kapalı pide
kedidilli tiramisu
elmalı pasta(kurabiye)
fındıkzade
fındıklı açma
malzemeler
1 paket yaş maya
3 ym kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı ılık su
aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı

hazırlanışı
Malzemenin hepsini karıştırın unu azar azar ilave ederek yumuşak hamur hazırlayın. Yarım saat dinlendirin cevizden biraz büyük bezeler hazırlayın elinizle yada merdaneyle biraz açın üzerine yumuşamış margarin sürün çekilmiş fındık ve biraz şekeri karıştırıp üzerlerine serpin. Rulo yapın ve yuvarlayın. Üzerine yumuta sarısı sürün. Tepside biraz daha dinlendirin. 200C fırında pişirin.
Bu ölçüyü 1,5 yaparsanız 2 tepsi açmalarınız olur sade ve fındıklı yapabilirsiniz.

patatesli yumurtalı piyaz
(bildiğim kadarıyla Tokat'a ait bir salata ve daha çok kahvaltılara yapılırmış)

malzemeler
6-7 adet haşlanmış patates
4-5 tane haşlanmış yumurta
3-4 dal taze soğan
bir demet maydonoz
yarım demet kuzu kulağı
(isteğe bağlı yeşillikler ilave edilebilir)
1 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin doğranmış
1 tane limon suyu
zeytinyağ
pulbiber
karabiber
tuz

hazırlanışı
Patatesin ve yumurtanın kabuklarını soyun küp küp doğrayın. Yeşillikleride temizleyip ince ince kıyın.  Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Tercihen ılık servis yapın.

kıymalı ve peynirli ağzı kapalı pideler
malzemeler
1 kilo un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 ym kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
aldığı kadar süt

Tüm malzemeyi karıştırın sütü azar azar ekleyerek yumuşak hamur hazırlayın. Portakal büyüklüğünde bezeler koparın oval şekilde açın. İstediğiniz iç malzemeden koyarak ağzını kapatın. üzerine Bişey sürmeden 200C fırında pişirin.

iç harcı için
Zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğan, kıyma, ince kıyılmış sivribiber, doğranmış domates, kıylmış mantar güzelce kavrulur tuz, karabiber pulbiber eklenir soğutulup kullanılır.


böğürtlen reçeli  

(ölçülü bir tarif değil ama çok kıvamlı ve lezzetli  reçel olduğu için nasıl yaptığını paylaşıyorum)

Böğürtlenler yıkanıp tencereye konur üzerine şekeri ve biraz su koyup kaynatılır.

Şekeri çok olmayacak, Kaynadıkdan sonra kavanozlara sıcak koyun  ağzını kapatın.

Dikkat edimesi gereken husus reçel çabuk koyulaşıyor sürekli kontrol edilmesi gerekiyormuş koyu olmaması için. 

Şekeri çok olursa böğürtlen içinde sıkılışır ve sert olur. 1kilo böğürtlene 750 gr şeker kullanın. Çok fazla kaynatmayın 20-25 dk. da zaten kıvam alacaktır.

benimde reçeller içinde en sevdiğim reçellerden biridir.
elmalı pasta (elmalı kurabiye)
(bu tarif benim tarifim arkadaşım tarifleri yazarken bu tarifi atlamış. Döndüğüm zaman tarifler arasında fark varsa değiştirerek yazarım)

malzemeler
3 tane elma
3ym kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
çay kaşığının ucuyla tarçın
isteğe bağlı kuru üzüm

Elmanın kabuklarını soyun rendeleyin şekerle beraber soteleyin, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğutun.

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
250 gr yumuşak margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un

Bütün malzemeyi karıştırarak yumuşak hamur hazırlayın. Hamuru dörde bölün merdaneyle yarım santim kalınlığında açın sigara böreği hazırlar gibi açtığınız hamuru kesin. Geniş kenarına iç harçtan koyun ve sarın. 180C fırında pembeleşene kadar pişirin. Ilındığı zaman üzerine pudra şekeri serpin.



karışık sebzeli hafif kızartma


malzemeler
3 adet patlıcan
yarım kilo biber
2 tane patates
domates konservesi
yada 4 büyük olgun domates
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz


hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun kuşbaşı doğrayıp tuzlu suda bekletin yıkayıp kurulayın.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip  iri iri doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın nişastası gidene kadar yıkayın.
Tavaya yağı gezdirin. Önce patatesleri üzerine patlıcanları onun üzerine biberleri dizin.
Üzerini kaplayacak şekilde doğranmış domatesleri, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip tavanın ağzını kapatın.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Servis tabağına alıp sıcak yada soğuk servis yapın.

Sebzeler kısık ateşte buharıyla piştiğinden çok ağır olmuyor kızartmaya nazaran. Denemediyseniz birde bu şekilde deneyebilirsiniz.



kedidilli tiramisu
malzemeler
1 paket kedidili büsküvi
400 ml krema (2 kutu)
1 pk mascarpone yada labne
2 ym kaşığı nescafe
bisküvileri ıslatmak için süt

hazırlanışı
Kremayı koyulaşana kadar çırpın. Mascaponeyi ekleyin karıştırın. Sütle nescafeyi karıştırın. Bisküvileri sütle ıslatın. Servis kabına bir sıra dizin. Kremadan yayın. Tekrar ıslatılmış bisküvi dizin kalan kremayı yayın. Buzdolabında dinlendirin servis yapmadan önce üzerine bol miktarda kakao eleyin.
fındıkzade
nefis bir tatlı bayramlarda bile yapabilirsiniz değişiklik isterseniz

malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı toz fındık
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı un
1 pket vanilya
1 paket kabartmatozu

şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
25 dk kaynatın. Ilık olarak kullanın

üzerine 1 pk tarifine göre hazırlanmış kremşanti
1 su bardağı çekilmiş fındık

hazırlanışı
Yumurta ve şekeri krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın koyu kıvamlı hamur oluyor. Yağlanmış borcama dökün 170C fırında pişirin. Ilındığı zaman şerbette ılık olarak şerbeti üzerine gezdirin. Soğuduğu zaman kremşantiyi üzerine yayın. Çekilmiş fındıkla süsleyin.


eveet benden bugünlük bu kadar :) herkezin regaip kandilini kutluyorum hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

ayrıca; sevgili Hasretle mailleştiğimizde resimlerin natür halinin oynanmamış hallerinden daha iyi olduğunu söylemişti kestaneli pasta dahil oynamadan resimleri yayınladım inşallah beğenirsiniz. Hasret'ede sevgilerimi yolluyorum..

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe