Davet sofralarının renk cümbüşleri güzelim salatalar/mezeler. Eskiler de yeniliklere bu kadar acık degildik galiba kliselesmis malzemeler ve salatalar yapardık, reform mutfaklarımızda da oldu bence simdi meyve ve çekirdeklerini her türlü sebzelerle salata yapıyoruz. Nede iyi oluyor, tatlarına doyum olmuyor..
Börülce salatası
2 su bardagı haslanmıs borulce
3 tane havuc julyen dogranıp biraz zeytinyagında sotelenmis
2 kase dogranmış kuru domates
1 demet taze soğan ince kıyılmıs
1 demet dereotu ince kıyılmıs
1 demet maydanoz ince kıyılmıs
1/2 demet taze nane ince kıyılmıs
1 cay bardagı zeytinyagı
1 limonun suyu
tuz
Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp servis tabagına alın.
2 su bardağı pilavlık bulgur
4,5 su bardağı şalgam suyu (acılı yada acısız tercihe bağlı)
1 demet maydanoz ince kıyılmış
1 demet taze sogan
1 demet dere otu ince kıyılmıs
1 kase kornison tursu kucuk dogranmıs
1 su bardagı mısır tanesı
1 çay bardağı zeytinyagı
limon suyu
tuz
Şalgam suyunu tencereye alın kaynadığı zaman bulguru içine koyun ve bulgur suyunu çekene kadar pilav gibi pişirin. Soğumasını bekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırın ekşiliğini ve tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayıp servis tabağına alın..
Zeytinyaglı kuru dolma ve sarma
Hazır halde bir poset karısık yesillik
hazır halde mix salata cekirdekleri
1 su bardagı nar tanesi
1 su bardagı ırı cekilmis ceviz
sosu icin
1/2 cay bardagı zeytinyagı
1/2 balzamic sirkesi
tuz
Ceviz haric tüm malzemeyi karıstirip servis tabagına alın üzerine ceviz kırıklarını serpin.