Çok pratik ve kolay bir davet yemeği. Sade et olarak servis yapacaksanız kağıdıyla beraber servis yapabilirsiniz yanında pilav, patates gibi yan yemek olacaksa ambalajından çıkarıp servis yapın.. Aslında ölçüyede gerek yok misafir sayınıza göre ayarlayabilirsiniz ben yarım kilo etten 4 paket hazırladım tercih sizin. Olabildiğince sade şekliyle tercih ediyorum, kağıt kebabını arzu ederseniz patates, sivribiber gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz..
500 gr kuşbaşı kuzu eti1 su bardağı bezelye1 tane büyük havuç1 su bardağı domates püresi (yazdan hazırladığımız yada rendelenmiş domates)2 ym kaşığı zeytinyağkekikkarabibertuzHavucu doğrayın diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın kağıdının ortasına hazırladığınız eti koyarak ambalajlayın. Kağıdın yanmaması için folyoya sarın. 200C fırında pişirin. (35-40dk sürede benim kebablarım pişmişti kullanacağınız ete görede zaman değişebilir pişme esnasında kontrolü elden bırakmayın)
20 yorum:
Nefis bir görüntü ellerine sağlık Sevalcim..
İştah kabartan türden olmuş ama bu canısı.
Ellerine güzel yüreğine sağlık, gecenin bu saatinde zaten bir şeyler yememek için zor tutuyordum kendimi, bunu görmem hiç iyi olmadı benim için :)
Kucak dolusu sevgilerimle..
bir et sever olaraktan bu yemek tam benlik olmuş...
harika görünüyor...
canım ellerine sağlık..........
Canım bizde çok severeiz ve sık pişer evde acıktım mı ne ellerine sağlık sevgiler...
enfes bir görüntü gel beni ye diyor adeta.. ellerinize sağlık
Ellerine sağlık canım,nefis olmuşlar..porsiyonluk olmasıda ayrı güzel..sevgiler..
Leziz olmuş ellerine sağlık.
Şu an saat 08.41
ve olsa rahatlıkla iki tane yerdim:)))))) eline sağlık olsun canım, sevgiler
Çok leziz görünüyor. İştah açıcı gerçekten :) Ellerinize sağlık.
bencede güzel bir davet yemeği olur
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Eşim çok sever ve çoook güzel yapar :) Harika...
Bayıldım nefis görünüyor:) ellerinize sağlık
işin içine kuzu etide girince tabi ki nefaset artmış,ellerine sağlık.
sayende farkli birsey ogrendim ben eti duduklude onceden pisiriyordum.ama pisirmeden de oluyormus demekki.bir de oyle deneyecegim.
Mmmm..Çok leziz gorunuyor ellerine saglık hemen denemelıyım :)
Ben de dana etiyle ve hep ön pişirmeli yapıyordum. Ama bu tarifi mutlaka denemek lazım. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Sevgiler...
Nefis duruyor gerçekten. Elinize sağlık.
Elinize sağlık, nefis görünüyor
Lezzetli olur inşallah bizim yaptığımızda :))
restoranlarda yemeğe alışkınızda evde yapmak zorlayacaktır. elinize sağlık.
Yorum Gönder