Bezelye püresi, patates püresine alternatif bir yan yemek çok da lezzetli her türlü ızgara ve tavada hazırladığınız etlerinizin yanında servis yapabilirsiniz.. Benim tercihim tavuk göğüsden yanaydı birbirini tamamlayan lezzet oldu. Ölçülü yapmadım bilginiz açısından yinede paylaşmak istedim çok zorluğu olmadığı için kolaylıkla kıvamını bulacağınızı düşünüyorum..
Ayıklanmış haliyle bezelye (derin dondurucudan kullandım. 500gr)1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 yemek kaşığı tereyağsüttuzBezelyelerin hizasına kadar süt koyarak haşladım. İçine tuz, tereyağ ve peyniri ekleyip karıştırdım sonrasında blandırdan geçirdim sıcak olarak servis yaptım.. Kıvamını koyu bulursanız çok az süt ekleyerek açabilirsiniz..
13 yorum:
Nefis olmus,ellerine sağlık canım..Orjinal bir lezzet..
Yarin icin bezelye aldirmayi düsünüyordum,ilk kez karsilastigim bir tarif,bezelyeyi pisirdikten sonra tereyagi ve peynir ilede mi biraz pisiriyoruz yoksa o sicaklik yetiyormu Seval,cok tesekkürler tarif icin!
Muhteşem, bakmaya doyamadım doğrusu lezzet-i şahanenize, hayran oldum göz zevkiniz ve sunumunuza.
Sevgiler dilerim...
Öznur
Canım et yemekleri yanında çok sık yaparım ellerine sağlık sevgiler...
Bende çok seviyorum harika oluyor ellerine sağlık sevgiler...
Nefis görünüyor sevalcim, ellerine sağlık canım.
denemek lazım değisik bır tat eline sağlik
Tavuğun iştah kabartmasına mı yoksa bezelye püresinin güzelliğine mi yorum yazayım şaşırdım :)
Ellerine, güzel yürğeine sağlık canısı.
Muhabbetlerimle..
canım:) bezelyenin sıcaklığı ikisinide eritmeye yetiyor tencerenin dibini sarmasın diye ocağı kappattım.. sevgiler
Hiç denemedim ama denemeyeçeğim anlamına gelmiyor eline sağlık canım
Ayy ayy canım uzun zaman olmuş ziyarete gelmeyeli yaaa hepsi harika resimlere bakmaya doyamadım:) püre de leziz görünüyor ellerine sağlık canım. sevgilerimle...
oh myy god !! muhteseeeemmmm karnim grrrr grrrr yapioo
görüntü harika ,eline sağlık :)
Yorum Gönder