Karadeniz mutfağının önemli yemeklerinden biri taze fasulye kavurması, yazdan buzluğa sırf kavurmasını yaparım diye koymuştum ve geçenlerde yaptım pek de güzel oldu. Çay sofralarınıza da yapabilirsiniz. Ben yumurtayı az kullandım isteğe bağlı çoğaltabilirsiniz.
yarım kilo taze fasulye3 tane kuru soğan2 tane yumurta1 çay bardağı zeytinyağtuzTaze fasulyeyi temizleyin 2-3 cm eninde doğrayın tuzlu su hazırlayıp haşlayın suyunu süzün. Soğanı iri yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin fasulyeleri ilave edip biraz daha soteleyin. Yumurtaları kırıp tuzunu ayarlayın karıştırarak yumurtaları pişirin. Sıcak olarak servis yapın..
merhaba, bir karadenizli olarak bayılırım doğrusu ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilsen varya harikasin hayatim,super,en sevdigim,soframin taci,esimin vazgecilmezi...cok da yaparim ama seninki bir baska guzel olmus,ellerine saglik olsun canim,sevgilerimle......
YanıtlaSilhayranım yemeklerinize :)
YanıtlaSilEllerine sağlık,süper olmuş,hiç denemedim...Tatmak isterimm..
YanıtlaSilÇok severim hemde bol yumurtalı..
YanıtlaSilKahvaltı bile yapmadım ben yaa..:))
Ellerine sağlık canım..
Biz de yaparız bundan ve çok severiz. Annem çok az da sarımsak katar. Ellerinize sağlık, çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilArkadassofralarinda begenerek yiyorum ama hic denemedim , ellerine saglik sevalcigim..
YanıtlaSilCanım bende hiç denenedim ama görünce çok hoşuma gitti deneyeceğim. Ellerine sağlık Sevalcim..
YanıtlaSilBenim favori yemeğimdir. Bende sarımsak eklerim. Hiç abartmıyorum çok lezzetli. Çocuklarım bile bayıla bayıla yiyiyor ;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..