15 Ocak 2013 Salı

şiveydiz

 
Şiveydizi ilk kez pişirdim ve bu kadar ilgi göreceğini düşünmedim, malum bizim evde sulu yemeği benden başka yiyen olmaz çocuklara da aşılamaya çalışıyorum ama olmuyor galiba. Bu özel yemeği de önden çorba diyerek servis yaptım çok beğenildi bu kadarcığını resim için ancak ayırabildim:)
Ben ölçüyü az tuttum isterseniz siz arttırabilirsiniz. Pırasa yerine taze soğan kullanabilirsiniz.
 
1 demet taze sarımsak
1 demet ince pırasa
300 gr kuzu kuşbaşı
500 gr yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tane yumurta sarısı
1 ym kaşığı un
kuru nane
tuz
 
Taze sarımsağın ve ince körpe pırasanın beyaz kısımlarını 3cm kalınlığında doğrayın (yeşil kısımlarını salata da kullanabilirsiniz yada yumurtalı yapabilirsiniz). Etin üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlayın pişmesine yakın soğan ve pırasayı ekleyin su az ise sebzelerin hizasına kadar sıcak su ekleyin. Sebzeler yumuşadığı zaman, yoğurda un, yumurta sarısı tuz ekleyip iyice çırpın yemeğin suyundan ekleyerek ılıtın ve yemeğe ekleyin karıştırın. Haşlanmış nohutu da ekleyin kaynadığı zaman ocaktan alın.
4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın 1 yemek kaşığı nane ekleyip ocaktan alın yemeğin üzerine gezdirin sıcak olarak servis yapın.
 
 
 

12 yorum:

  1. Çok güzel bir yemek olmuş,sarmısağı ve pırasayı bir yağda kavursak koysakk..nasıl olur acaba..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. görüntü nefis ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. fotoğraflar çok güzell...

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel görünüyor canım çekti ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir ismi varmış. Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. bende merak ettim bir ara denemeli:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. bende deneyecem ellrıne sağlık

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş neden yemezler ki çocuklar bak mis gibi

    YanıtlaSil
  10. Gaziantep'in bu güzel yemeği benim de pek ilgimi çekiyor. Taze sarımsağın bolca çıktığı ilkbaharı bekliyorum yapmak için. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. ŞiveydiZi seneler önce televizyonda görmüştüm ve hemen denemiştim..
    Çok lezzetli oluyor gerçekten..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Ben de bayilirim Süveydize... Yengem Antep`lidir, ondan ögrenmistim...:) Senin de ellerine saglik arkadasim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil