14 Ocak 2013 Pazartesi

kağıt kebabı

 
Çok pratik ve kolay bir davet yemeği. Sade et olarak servis yapacaksanız kağıdıyla beraber servis yapabilirsiniz yanında pilav, patates gibi yan yemek olacaksa ambalajından çıkarıp servis yapın.. Aslında ölçüyede gerek yok misafir sayınıza göre ayarlayabilirsiniz ben yarım kilo etten 4 paket hazırladım tercih sizin. Olabildiğince sade şekliyle tercih ediyorum, kağıt kebabını arzu ederseniz patates, sivribiber gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz..
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı bezelye
1 tane büyük havuç
1 su bardağı domates püresi (yazdan hazırladığımız yada rendelenmiş domates)
2 ym kaşığı zeytinyağ
kekik
karabiber
tuz
 
 
 
Havucu doğrayın diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın kağıdının ortasına hazırladığınız eti koyarak ambalajlayın. Kağıdın yanmaması için folyoya sarın. 200C fırında pişirin. (35-40dk sürede benim kebablarım pişmişti kullanacağınız ete görede zaman değişebilir pişme esnasında kontrolü elden bırakmayın)
 
 

20 yorum:

  1. Nefis bir görüntü ellerine sağlık Sevalcim..

    YanıtlaSil
  2. İştah kabartan türden olmuş ama bu canısı.
    Ellerine güzel yüreğine sağlık, gecenin bu saatinde zaten bir şeyler yememek için zor tutuyordum kendimi, bunu görmem hiç iyi olmadı benim için :)
    Kucak dolusu sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. bir et sever olaraktan bu yemek tam benlik olmuş...
    harika görünüyor...
    canım ellerine sağlık..........

    YanıtlaSil
  4. Canım bizde çok severeiz ve sık pişer evde acıktım mı ne ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. enfes bir görüntü gel beni ye diyor adeta.. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım,nefis olmuşlar..porsiyonluk olmasıda ayrı güzel..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Leziz olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Şu an saat 08.41
    ve olsa rahatlıkla iki tane yerdim:)))))) eline sağlık olsun canım, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok leziz görünüyor. İştah açıcı gerçekten :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. bencede güzel bir davet yemeği olur
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  11. Eşim çok sever ve çoook güzel yapar :) Harika...

    YanıtlaSil
  12. Bayıldım nefis görünüyor:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. işin içine kuzu etide girince tabi ki nefaset artmış,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. sayende farkli birsey ogrendim ben eti duduklude onceden pisiriyordum.ama pisirmeden de oluyormus demekki.bir de oyle deneyecegim.

    YanıtlaSil
  15. Mmmm..Çok leziz gorunuyor ellerine saglık hemen denemelıyım :)

    YanıtlaSil
  16. Ben de dana etiyle ve hep ön pişirmeli yapıyordum. Ama bu tarifi mutlaka denemek lazım. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Nefis duruyor gerçekten. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Elinize sağlık, nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  19. Lezzetli olur inşallah bizim yaptığımızda :))

    YanıtlaSil
  20. restoranlarda yemeğe alışkınızda evde yapmak zorlayacaktır. elinize sağlık.

    YanıtlaSil