Bazen farklı tatlar ararız ya hani işte öyle bir akşamda böyle bir yemek çıktı mutfağımdan.Yemek dergilerinde gördüğümüz "provencal usulü biftek" o tarz yemekleri andırdı bana:) tadı da bence harikaydı zaten oldum olası böyle yemekleri zevkli bulurum.. Yanına buharda haşlanmış sebzeninde yakışacağını düşünüyorum o zaman tamamen şık davet yemeği olacaktır..
malzemeler
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
300 gr mantar
500 gr biftek
2 ym kaşığı zeytinyağ
4 ym kaşığı soya sosu
kekik
karabiber
tuz
hazırlanışı
Biftekleri dikdörtgen şeklinde (2*4cm gibi) doğrayın. 2 ym kaşığı zeytinyağında soteleyin. Bir tabağa etleri alın. Aynı tavaya yağ kalmadıysa 1-2 ym kaşığı zeytinyağ ekleyin piyazlık doğradığınız soğanları, kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin. Mantarları kıyın soğanlara ekleyin bir kaç dakika kavurun. Etleri ekleyin karıştırın. Soya sosunu, baharatları katın. Tuzunu kontrol edin soya sosunun tuzu yeterli gelmezse tuz ekleyin. 5 dk. daha pişirin. İçinde suyunu tam çektirmedim kalan suyu nefis sosunu oluşturdu isterseniz tamamen suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.. Braten sos havasında oldu.. Umarım sizlerde beğenirsiniz..
yanınada bildik tanıdık, fırında baharatlı patates dilimleri hazırladım
6 tane patates
yarım çay bardağı sıvıyağ
köri
biberiye
toz kırmızı biber
toz acı kırmızı biber
kekik
karabiber
kişniş
tuz
Eğer patatesler taze ise kabuklarını soymayın. yıkayın kurulayın elma dilimi gibi dilimleyin. Yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırarak fırın kabına yayın. 220C fırında pişirin.
Bu ikiliye bayılıyorum. O ne leziz bir görüntü. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilmantarlı almayım ama patetesi istiyorum canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilGerçekten soya sosu biftege degisklik katmis. Patatesler desen ayri bir istah açici. Ellerin dert görmezsin canim
YanıtlaSilCanım sevdiğim tüm lezzetler bir arada ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Soya sosu, mantar ve et olan karışımlar benim her zaman favorim olmuştur. Akşama ne pişirsem diyordum, aradığımı buldum. Çok teşekkürler. Sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis bir görüntü. Bunu et sevmeyen ben söylüyorum. Gerçekten çok iştah açıcı.
Özellikle patatesler tam benlik.
Sevgiyle kal.
Güzel bir resim, kolay anlatım ve harika bir sunum.Tebrikler, ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilPatatesleri bir türlü kıvamında haşlayamıyorum ben sonrada fırında püre oluyorlar :-(
Seninkiler muhteşem gözüküyor.
Kıskanç anne Çiğdem
kolay kolay kimsenin hayır diyemeyeceği iki lezzet ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler.
İkiside muhteşem Sevalcim.
YanıtlaSilEline sağlık...
Sevgiler..
Ellerine sağlık.Nefis bir ikili.Sevgiler.
YanıtlaSilharika bir akşam yemeği menüsü ellerine sağlık
YanıtlaSilEte bayılırım ama seninkine iki kez bayıldım. Bende çok severim böyle değişik tadları.Ellerin dert görmesin. Bu arada yorumun için sağolasın. Sevgilerimle...
YanıtlaSilElimi uzatsam alabilecekmişim gibi görünüyor,misss.Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok leziz gözüküyor
YanıtlaSileline sağlık olsun
et yemeklerine soya sosunu çok yakıştırıyorum ,ikisi beraber başka bir tad oluyor :) ellerine sağlık :)
YanıtlaSilbüyülü bir dokunuş ve netice harika canım...
YanıtlaSilGörüntü süper,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilNefis bir ikili olmuş görüntü muhteşem ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilbayram olmasaydı dahi sırf böyle bir sofra o günü bayram kılmaya yeterdi sanırım, ha-ri-ka! Maşallah canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel fotoğraflar, herşey çok leziz gözüküyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSil