8 Aralık 2011 Perşembe

bifteğe değişik dokunuş

 Bazen farklı tatlar ararız ya hani işte öyle bir akşamda böyle bir yemek çıktı mutfağımdan.Yemek dergilerinde gördüğümüz "provencal usulü biftek" o tarz yemekleri andırdı bana:) tadı da bence harikaydı zaten oldum olası böyle yemekleri zevkli bulurum.. Yanına buharda haşlanmış sebzeninde yakışacağını düşünüyorum o zaman tamamen şık davet yemeği olacaktır.. 

malzemeler
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
300 gr mantar
500 gr biftek
2 ym kaşığı zeytinyağ
4 ym kaşığı soya sosu
kekik
karabiber
tuz

hazırlanışı
Biftekleri dikdörtgen şeklinde (2*4cm gibi) doğrayın. 2 ym kaşığı zeytinyağında  soteleyin.  Bir tabağa etleri alın. Aynı tavaya yağ kalmadıysa 1-2 ym kaşığı zeytinyağ ekleyin piyazlık doğradığınız soğanları, kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin. Mantarları kıyın soğanlara ekleyin bir kaç dakika kavurun. Etleri ekleyin karıştırın. Soya sosunu, baharatları katın. Tuzunu kontrol edin soya sosunun tuzu yeterli gelmezse tuz ekleyin. 5 dk. daha pişirin. İçinde suyunu tam çektirmedim kalan suyu nefis sosunu oluşturdu isterseniz tamamen suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.. Braten sos havasında oldu.. Umarım sizlerde beğenirsiniz..

yanınada bildik tanıdık, fırında baharatlı patates dilimleri hazırladım

6 tane patates
yarım çay bardağı sıvıyağ
köri
biberiye
toz kırmızı biber
toz acı kırmızı biber
kekik
karabiber
kişniş
tuz

Eğer patatesler taze ise kabuklarını soymayın. yıkayın kurulayın elma dilimi gibi dilimleyin. Yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırarak fırın kabına yayın. 220C fırında pişirin.

21 yorum:

  1. Bu ikiliye bayılıyorum. O ne leziz bir görüntü. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. mantarlı almayım ama patetesi istiyorum canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten soya sosu biftege degisklik katmis. Patatesler desen ayri bir istah açici. Ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil
  4. Canım sevdiğim tüm lezzetler bir arada ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık. Soya sosu, mantar ve et olan karışımlar benim her zaman favorim olmuştur. Akşama ne pişirsem diyordum, aradığımı buldum. Çok teşekkürler. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir görüntü. Bunu et sevmeyen ben söylüyorum. Gerçekten çok iştah açıcı.
    Özellikle patatesler tam benlik.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir resim, kolay anlatım ve harika bir sunum.Tebrikler, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık.
    Patatesleri bir türlü kıvamında haşlayamıyorum ben sonrada fırında püre oluyorlar :-(

    Seninkiler muhteşem gözüküyor.

    Kıskanç anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. kolay kolay kimsenin hayır diyemeyeceği iki lezzet ellerine sağlık
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. İkiside muhteşem Sevalcim.
    Eline sağlık...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık.Nefis bir ikili.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. harika bir akşam yemeği menüsü ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ete bayılırım ama seninkine iki kez bayıldım. Bende çok severim böyle değişik tadları.Ellerin dert görmesin. Bu arada yorumun için sağolasın. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Elimi uzatsam alabilecekmişim gibi görünüyor,misss.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. çok leziz gözüküyor

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  16. et yemeklerine soya sosunu çok yakıştırıyorum ,ikisi beraber başka bir tad oluyor :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. büyülü bir dokunuş ve netice harika canım...

    YanıtlaSil
  18. Görüntü süper,ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Nefis bir ikili olmuş görüntü muhteşem ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  20. bayram olmasaydı dahi sırf böyle bir sofra o günü bayram kılmaya yeterdi sanırım, ha-ri-ka! Maşallah canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. çok güzel fotoğraflar, herşey çok leziz gözüküyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil