Ton balığıyla pek arası olanlardan değilim bende, burada virgül koyup ama istisnalar hariç demeliyim.Yemek davetine yaptığım kaparili ton balıklı anti pasti ve henüz paylaşmadım bir börek ve bu meze közlenmiş bibere çok yakışmıştı. Sofralarınıza değişik tarif arıyorsanız deneyebilirsiniz..
Afiyetle..
hazırlanışı
1 paket 3 renk dolmalık biber (sarı, kırmızı, yeşil)
1 kutu ton balığı (tuzlu su içinde olan)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı küçük doğranmış salatalık turşusu
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dere otu (isteğe bağlı)
yarım limonun suyu
karabiber
zeytin yağ
tuz
Dolmalık biberleri yıkayıp bir kaç yerinden delin ve 230C fırında közleyin. Kabuklarını soyup küçük doğrayın.
Ton balığının suyunu süzüp küçük parçalara ayırın.
Yeşillikleri ince kıyın hepsini karıştırın salatanın üzerine zeytin yağ gezdirin. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süleyin..
4 yorum:
ellerıne saglık *-*
Nefis ve renkli bir salata olmuş..ellerine sağlık canım..
eskiden çok yapardım harika lezzet eline sağlık canım
nefis görünüyor ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder