ekşili fındık köfteler
Yüsra'nın çay daveti sofrasından sıcak bir tarif.. Davetlere yakışan bu yemeği yapmanızı tavsiye ediyorum. Sofraya ve göze hitap ediyor memnun kalacağınız garanti :)
3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı dolusu un
1 tane yumurta
1 tane rendelenmiş kuru soğan
sosu için
3 tane rendelenmiş büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı nar ekşisi
3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
kuru nane
pul biber
tuz
Bulgur ve irmiği derin kaba alarak üzerine biraz kaynar su döküp kısır gibi kabartın. İçine un, yumurta, rendelenmiş soğan, tuz ve naneyi ekleyip çok iyi yoğurun.
Küçük parçalar koparıp minik minik yuvarlayın.
Makarna haşlar gibi suyun üzerine çıkana kadar haşlayıp süzün.
Sos malzemelerini karıştırıp pişirin. Suyunu süzdüğünüz köfteleri sosun içine alıp 5 dakika soteleyin.
Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
11 yorum:
Fellah köftesini andırıyor. Çok güzel görünüyor yani dediğin gibi göze hitap ediyor. Ellerine sağlık.
Canım ellerine sağlık köfteler ve sunum harika sevgiler...
Bu tür bulgur köftelerini hep çok merak etmişimdir. Çok lezzetli görünüyorlar. Ama hiç denemedim. Bir gün denemek istiyorum bakalım. Görüntüsü gerçekten çok güzel, iştah açıcı. Ellerinize sağlık.
Bayıldım,süper bir tarif..İlk misafirime bunuda deneyeceğim..tarif için teşekkürler..sevgiler..
ohhh mis mis. yenmez mi hiç.. harika görünüyor canım afiyet olsun size :)
oooofffff nasıl özlemişim bu köfteyi ama birde karşılıklı yiyeceğin biri olacak ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
nefis görünüyor:) sevgiler
Eksili eksili misss gibi olmustur... yusra hanimin emeklerine saglik...
Sevgikerimle....
ÇOK iştah açıcı görünüyor arkadaşının ellerine sağlık sevgiler...
sevgili Hülya Hanım,
yorumunuz anlayamadığım şekilde silindi kusura bakmayın..
tabi ki amaç burada eziyet etmek değil.. yapın olmadı tekrar yapın olmadı tekrar.. bunu okurken bile insan rahatsız oluyor yaparken nasıl olur düşünemiyorum o kadar emek ve masraf her defasında çöp..
kısır yapar gibi deyim var mutfakla ilgisi olan her kişi ömrü defasında bir kere kısır yapmıştır.. Bulgura kaynar suyu azar azar döktüğünüzde anında bulgur kabarır.. dersenizki ben hiç kısır yapmadım su kıvamını ayarlayamıyorum o zaman bu tarifi uygulamayın. riske girmeyin. çünkü bu benim tarifim değil arkadaşımın anlattığı şekilde yazdım..
yine de bulgura suyu azar azar eklerseniz yenecek kıvama geldiğini anlayıp su dökmeyi bırakırsınız..
ilginiz için teşekkürler..
sevgilerimle..
insanın herbirine baktıkça bakası geliyor:-(
herbiri ayrı güzle tarifler eklenmiş,yapılmış,yenilmiş..
Ellerinize sağlık olsun..
Yorum Gönder