malzemeler
500 gr fileto balık
4 adet patates
3 adet taze sağan
yarım demet dereotu
2 adet havuç
1 kutu krema
1 çay bardağı kadar bezelye
3 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
hazırlanışı
Balıkları yıkadıktan sonra geniş parçalara bölün. Patetesleri ve havuçları dilim şeklinde doğrayın tencerenin tabanına yerleştirin. Üzerine balıkları dizin doğradığınız taze soğanları ve dereotunu serpin. Zeytinyağı, karabiber, tuz, 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın 10 dakika orta ateşte pişirin. Kremayı ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirin.
33 yorum:
Baligin her cesidini severim bu haliyede enfes olmus pratik ve saglikli eline saglik
sevgiler
Değişiklikler iyi oluyor, bu balık da nefis olmuş.
Harika gorunuyor ellerinize saglik
Sevgiler
Sefa
Balığı ya fırına ya da tavaya yakıştırırm ama bu tarifte çok güzel ve lezzetli gözüküyor :) Ellerinize sağlık
En kısa zamanda deneyeceğim.
enfes görünüyor..ellerine sağlık canım..
Hayırlı sabahlar, süper güzel olmuş. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Sevalciğim böylede denemeli ellerine sağlık sevgiler...
bizim evde hafta bir kez mutlaka pişer balık mevsimi değerlendirmek lazım .
ellerine sağlık canım,sevgiler...
nefis bir yemek olmus,bayilirim ben böyle tadlara,aslinda herseye:) Eline saglik canim...
Canım ellerine sağlık nefis olmu afiyetler olsun...
bencede bol bol pişirmeli
ellerine sağlık canım harika olmuş
Hmm, fotoraftan göründüğü kadarıyla çok nefis gibi duruyor:))
Pişirme şekli ve kremalı oluşu ile çok ilgimi çekti, en kısa sürede denemeliyim:))
Sevgilerimle...
Balıkla yapılan her şeye bayılırım, bu yemek de çok hoş görünüyor, eline sağlık.
Bizde daha çok tavada tercih edilir ama bu yöntem daha sağlıklı. Ellerinize sağlık, görüntü nefis. Belki ben de bu şekilde denerim. Afiyetler olsun.
Sevgiler.
Canım bayılırım ellerine sağlık muh
teşem bir lezzet olmuş sevgiler.
Bende değişik balık tarifleri denemek istiyorum ama eşim buna engel oluyor. onun için balık demek nar gibi kızarmış olmalı ve sulu seli olmamalı:) Ellerine sağlık cnm. Afiyet olsun Sevgiler...
yine aileden veto yemiş bir tarif işte değişik balık tariflerine burun kıvırıp unlayıp kızartıver diyorlar oflaya puflaya kızartıyorumm:))
Ellerine sağlık canım harika ve pek değişik görünüyor olsada yesem
Nefis görünüyor,ellerine sağlık.
muhteşem görünüyor ellerine sağlık.
Aaaa çok değişik olmuş ama çok sevdim:) Ben de balık çok severim. Ellerine sağlık. Bu arada tencerelerimiz aynı:)
Ellerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun
Yemek bir aşktan hafif bir tarif daha...Eline sağlıkc sanım....
merhaba canim sana hayirli aksalar diliyorum
muhtese gözüküyor ellerine saglik
sevgilerimle
leyla
Balık mevsimi geldi. Ben de çok yaparım. Ellerine sağlık Seval'cim. Sevgiyle kal..
değişik bir lezzet bizde tam bir balık sever olarak bu lezzeti mutlaka denemeliyim. ellerine sağlık.
Balik olsun yeterki nasil oldugu onemli degil. Cok guzel gorunuyor ama, ellerine saglik.
Vavvv... Sahane bir tat bu... Ellerine saglik canim benim....
Balık bu şekli ile daha sağlıklı olduğundan ben de böyle pişirmeyi tercih ediyorum.Harika olmuş ellerine sağlık.
sevalim hayırlı akşamlar arkadaşım.kremalı balığı hiç denemedim.eşim pek açık değildir mutfakta reforma.bildiğin usul sever,yer.ama çok nefis görünüyor.cesaret ister bunu yapmak bana göre.ellerine sağlık canım.sevgiler...
bütün sevgili arkadaşlarıma candan samimi yazıları için gönülden teşekkürler :)
böylede güzel olmus canim nefiss görünüyor..ellerine saglik..kocaman sevgilerimle..
Ouyyy neffis görünüyor, ağzımın suyu aktı resmen :) Ellerine sağlık canım ilk fırsatta böyle pişirilecek balık :)
Yorum Gönder