24 Haziran 2013 Pazartesi

haşhaşlı, mercimekli rulo çıtır börek

haşhaşlı, mercimekli rulo börek

Yüsra'nın davet sofrasından son tarifi ekliyorum nihayet:) beğeneceğinizi düşündüğüm bir diğer sofrayı yayınlayacağım inşallah. Bence değişik bir tarif alışa geldiğimiz tatlardan değil gerçi Afyon, Uşak, Denizli de çok yaygın haşhaşı kullanmak özellikle de mayalı hamur işlerine çok yakışıyor. Çay sofralarınıza değişiklik için bu böreği yapabilirsiniz.. 

4 tane yufka
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı haşhaş

içi için
2,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 tane ince yemeklik doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
pul biber
kara biber
kırmızı toz biber
tuz

Tereyağ da kuru soğanı soteleyin, mercimekleri ilave edin baharatları ve tuzu ekleyip 1-2 dakika soteleyin. İç harcı soğutun.

Birinci yufkayı açın üzerine sıvıyağ ve haşhaş karışımını sürüp ikinci yufkayı yayın ve tekrar karışımdan sürün. 12 parçaya bölün. (sigara böreğinin yufkasını keser gibi) İç harçtan geniş kenarına koyarak rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180C fırında kızarana kadar pişirin.


 

7 yorum:

  1. ilginç bir tarif..tadı nasıl acaba??

    YanıtlaSil
  2. Seval'cim bayılırım yeşil mercimek böreğe çok yakışıyor hele haşhaşla tadına doyulmuyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu borek cook lezzetli bir borek... benim arkadasimin sofrasinda da vardi... arkadasinin emeklerine saglik...

    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  4. Çıtır çıtır nasılda lezzetli duruyor..Arkadaşınızın ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok lezize benziyor

    YanıtlaSil
  6. Farklı bir börek, denemeliyim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık çok güzel bir tarif..

    YanıtlaSil