23 Haziran 2013 Pazar

fındık krokanlı çilekli porsiyonluk pasta

çilek ve fındık krokanlı porsiyonluk pasta
 
İsmi uzun, kendi küçük ama çok şık pastalarımız. Yapması zor değil ama el oyalayıcı. Her şeye değer ve mutlaka çay sofralarınıza, davet sofralarınıza yapın diyorum. Ramazan'da iftar davet sofralarınızda çayla beraber ikram edebileceğiniz hafif ve gösterişli ikramlık. Yine çok abarttım vesselam :)  Yüsra'nın çay davet sofrasının tatlılarından biriydi ve hepimiz çok beğenmiştik.
 
pandispanyası için
6 tane yumurta (ak ve sarısını ayırın)
1 su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un/nişasta
(bardağın 4/3nü un az kısmını nişasta doldurun)
 
Yumurta aklarını bir tutam tuzla köpürene kadar çırpın. Şekeri ilave edip kar beyazı olana kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını çırpın. Köpüğe ekleyin. kaşıkla karıştırın. Un karışımını ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyip köpüğe yedirin. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip karışımı üzerine düzgünce yayın. 180C fırında pişirin.
(az miktarda olsun isterseniz bir tepsi pandispanya pişirin. Yüsra aynı tarifle 2 tepsi pandispanya pişirmiş)
 
Soğuyan pandispanyanızdan kalıpla yada su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
 
500ml krema
1 çay bardağı şeker
2 paket krema sertleştiricisi
malzemeleri sertleşene kadar çırpın.
 
Tarifine göre hazırlanmış kremşanti
hazır fındık krokan
 
 
Pasta diliminin üzerine krema sürün üstüne ikinci dilimi kapatın. Yanlarını ve üzerini kremayla kaplayın. Yan kısımlarını fındık krokanla sıvayın. Tepsiye dizerek servis zamanına kadar buzdolabında dinlendirin. Servis yapacağınız zaman kremşantiyi ortası boş kalacak şekilde yanlarına sıkın ortasına sapını ayırmadan dilimlediğiniz çileği yerleştirin. (çileği en son koyuyoruz tazeliğini kaybetmemesi için. İsterseniz daha önce koyup çilekli tart jölesi döküp hazır bırakabilirsiniz)
 
çilekli porsiyonluk pasta
 
 
 

18 yorum:

  1. offffff olsada yesemmm feci halde guzel olmus

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. :) Tek porsiyonluk pastalara bayılıyorum. Biraz zahmetli oluyor ama her zaman favorim.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik nefis görünüyor♥

    YanıtlaSil
  4. Harika bir görüntü.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım ama ben bu pastacıklara harika olmuş...
    Ellerinize sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Tek kelimeyle muhteşemler,kaçı bana düşer acaba..ellerinize sağlık..Kandiliniz mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  7. Mü'min,kulluk elbisesi günahlar ile yıprandığı vakit,onu tövbe ipliği ile dikebilendir...
    inşallahh, günahlarımızın affına vesile olsun beraat gecemiz...
    dualarınızda hatırlanmak dileğim ile..

    YanıtlaSil
  8. Cok iyi fikir,kolaymis zor sandim bi an,tarif icin tesekkürler canim,Berat kandilin mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  9. Sahane bir görüntü, emeklerine saglik canim benim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. Sevalimmmmmmmmmm
    biz niye yakın oturmuyoruz :((((((

    ellerine sağlık olsun canım, sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık harika görünüyor canım, sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Wow! Görüntü şahane :)

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar sik bir pasta olmus. Bayildim. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  14. Bir olcuyle iki tepsi mi çıkarmis,yoksa iki ölçü mu yapmış arkadaşınız orasını anlamadim

    YanıtlaSil
  15. iki ölçü iki tepsi
    bir ölçü den bir tepsi çıkıyor kendi iki ölçü kullanarak iki tepsi pişirmiş..

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık görüntüye bayıldım.krema sertleştiriçi yi yokmasak olur mu ben bulamadım:(

    YanıtlaSil
  17. merhabalar
    krema sertleştirici temin edemediyseniz kremşantiyi tercih edebilirsiniz 2 poşetten hazırlayabilirsiniz.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar tarifinize bayıldım yapmak niyetindeyim.acaba 1 ölçüden kaç adet çıkıyor.Tane sayısını öğrenebilirsem iyi olacak.görüşmek üzere..

    YanıtlaSil