30 Kasım 2011 Çarşamba

taratorlu deniz börülce salatası

Yazdan kalma tariflerimden bir tane daha kaç mevsim tezgahlarda satılıyor bilmiyorum, belki hala vardır. Hani hep bilinen haşlıyorsun, sirke, sarımsak, yağ servise hazır. Farklı nasıl olur, taratorlu mu denesem acep derken yapmaya koyulmuşum bile.. Hiç bir zorluğu olmayan bu değerli sebzeyi, davet sofralarına çıkaracak kadar özel kıldı üzerindeki tarator sosu..

Bir bağ deniz börülcesinin çamurlu köklerini kesin kökten çok budak budak ayırmadan çok iyi yıkayın ve bütün halde kaynar suda haşlayın. Kökden tutup çektiğinizde kolayca sıyrılıyorsa kılçığından, haşlanmış demektir.

Temizlenmiş börülceleri Salataya döktüğünüz kadar sirke,zeytinyağ ve tuzla tatlandırarak karıştırın servis tabağına alın.

taratoru için
2 dilim bayat ekmeğin iç kısmını ıslatın sıkın rondoya alın çalıştırın biraz ufalansın. Üzerine 1 su bardağı ceviz dökün, 3 diş sarımsak, yarım  çaybardağı sirke, 1 çay bardağı zeytinyağ, tuz ekleyip rondoyu çalıştırın. Çok koyu kıvamlı olursa az su ekleyerek tekrar çalıştırın. Servis tabağındaki deniz börülcesinin üzerine yayın.
buda klasik hali
haşladıktan sonra sirke, ezilmiş  sarımsak, zeytinyağ, tuz sosu çırpıp üzerine döküp karıştırdım biraz iri dövülmüş cevizle servis yaptım.. 



18 yorum:

  1. nefis görünüyor canım eline gönlüne sağlık.güzel bir öğleden sonrası diliyorum.öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli bir meze,büyük marketlerde hala satılıyor.,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bu salataya bayılıyorum. Ellerinize sağlık, tarator sos da çok yakışmış.
    Afiyetle...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. deniz börülcesini cok seviyorum...bu tarifede bayıldım...sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    bayılırım börülce salatasına. Taratorla da daha bir zengin olmuş. Ellerine sağlık. Görüntüsü bile çok güzel.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Deniz börülcesini sık yaparım ama taratorlu denememiştim hiç, ama deneyeceğim..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Deniz börülcesine zaten bitiyorum,birde böyle taratoruyla birlikte doyamam yemeye..
    Ellerine sağlık canısııı..
    nefissss görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. canım nefis görünüyor yazın ayvalık pazarında çok alır ve klasik halini yapardım ama taratorlu daha güzel görünüyor deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. favorimdir ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  11. Canım börülce ve tarator sevdiğim iki lezzet bir arada ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Sağlık deyince budur değilmi..harika.

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten de tarator ne lezzetli birşey. Tüm yeşillere çok yakışıyor.
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. deniz börülcesini çok severim ama yapmayı hiç denemdim tabağa bayıldım aldım gittim:)ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Deniz borulcesi asigi1 Aralık 2011 01:39

    Gitti caaanim deniz borulcesi:( Sirke olmaz ama yaa limonla yenir bu...

    YanıtlaSil
  16. Canım merhabalar bayıldım bu sofraya hele ki sevdiğim deniz börülcesi ve üzerinin sosu.. of olsa da yesek ..hepsi de birbirinden lez,iz görünüyor yapanların eline sağlık yiyenlere de afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
  17. deniz börülcesi aşığına;
    haklı olabilirsiniz çok bildiğim ve tükettiğim bir sebze değil ama çoğu kişide bu şekilde tüketiyor yazdıklarınızı dikkate alıp bir dahaki sefere limonla yapacağım:)
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  18. muhteşem bir ikili çıkmış...

    YanıtlaSil