Yazdan kalma tariflerimden bir tane daha kaç mevsim tezgahlarda satılıyor bilmiyorum, belki hala vardır. Hani hep bilinen haşlıyorsun, sirke, sarımsak, yağ servise hazır. Farklı nasıl olur, taratorlu mu denesem acep derken yapmaya koyulmuşum bile.. Hiç bir zorluğu olmayan bu değerli sebzeyi, davet sofralarına çıkaracak kadar özel kıldı üzerindeki tarator sosu..
Bir bağ deniz börülcesinin çamurlu köklerini kesin kökten çok budak budak ayırmadan çok iyi yıkayın ve bütün halde kaynar suda haşlayın. Kökden tutup çektiğinizde kolayca sıyrılıyorsa kılçığından, haşlanmış demektir.
Temizlenmiş börülceleri Salataya döktüğünüz kadar sirke,zeytinyağ ve tuzla tatlandırarak karıştırın servis tabağına alın.
taratoru için
2 dilim bayat ekmeğin iç kısmını ıslatın sıkın rondoya alın çalıştırın biraz ufalansın. Üzerine 1 su bardağı ceviz dökün, 3 diş sarımsak, yarım çaybardağı sirke, 1 çay bardağı zeytinyağ, tuz ekleyip rondoyu çalıştırın. Çok koyu kıvamlı olursa az su ekleyerek tekrar çalıştırın. Servis tabağındaki deniz börülcesinin üzerine yayın.
buda klasik hali
haşladıktan sonra sirke, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, tuz sosu çırpıp üzerine döküp karıştırdım biraz iri dövülmüş cevizle servis yaptım..
nefis görünüyor canım eline gönlüne sağlık.güzel bir öğleden sonrası diliyorum.öptüm.
YanıtlaSilÇok lezzetli bir meze,büyük marketlerde hala satılıyor.,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu salataya bayılıyorum. Ellerinize sağlık, tarator sos da çok yakışmış.
YanıtlaSilAfiyetle...
Ellerine saglik. Nefis görünüyor.
YanıtlaSildeniz börülcesini cok seviyorum...bu tarifede bayıldım...sevgiler..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilbayılırım börülce salatasına. Taratorla da daha bir zengin olmuş. Ellerine sağlık. Görüntüsü bile çok güzel.
Sevgiyle kal.
Deniz börülcesini sık yaparım ama taratorlu denememiştim hiç, ama deneyeceğim..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler..
Deniz börülcesine zaten bitiyorum,birde böyle taratoruyla birlikte doyamam yemeye..
YanıtlaSilEllerine sağlık canısııı..
nefissss görünüyor.
canım nefis görünüyor yazın ayvalık pazarında çok alır ve klasik halini yapardım ama taratorlu daha güzel görünüyor deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilfavorimdir ellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilCanım börülce ve tarator sevdiğim iki lezzet bir arada ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilSağlık deyince budur değilmi..harika.
YanıtlaSilGerçekten de tarator ne lezzetli birşey. Tüm yeşillere çok yakışıyor.
YanıtlaSilElinize sağlık
deniz börülcesini çok severim ama yapmayı hiç denemdim tabağa bayıldım aldım gittim:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilGitti caaanim deniz borulcesi:( Sirke olmaz ama yaa limonla yenir bu...
YanıtlaSilCanım merhabalar bayıldım bu sofraya hele ki sevdiğim deniz börülcesi ve üzerinin sosu.. of olsa da yesek ..hepsi de birbirinden lez,iz görünüyor yapanların eline sağlık yiyenlere de afiyet bal şeker olsun.
YanıtlaSildeniz börülcesi aşığına;
YanıtlaSilhaklı olabilirsiniz çok bildiğim ve tükettiğim bir sebze değil ama çoğu kişide bu şekilde tüketiyor yazdıklarınızı dikkate alıp bir dahaki sefere limonla yapacağım:)
yemekbirask
muhteşem bir ikili çıkmış...
YanıtlaSil