29 Kasım 2011 Salı

peynirli yumurtalı patlıcan kızartması

Çanakkale'nin en sevilen yemeklerinden biridir peynirli yumurtalı patlıcan kızartması bende, çok ama çok severim:) Annemde sevdiğimi bildiği için ben yanındayken mutlaka yapar istememi beklemez, kaç yaşında olursam olayım onun halen başak renkli, saçları lacivert kurdelalı minik küçük kızıyım ben.. Bizler içinde öyle değilmi çocuklarımız gözlerimizde hiç büyümüyor dünya onların ekseninde dönüyor.. Onların çocukları da onlara öyle ocak bu düzen böyle devam edecek:)

Tarifi çok kolay bizim patlıcanlarımız 1 kiloydu 3 büyük yumurta ve 200 gr kadar yağsız beyaz peynir kullandık miktarı istediğiniz şekilde kullanın. Börek kıvamında nefis bir lezzet. İsterseniz sosda yapabilirsiniz. Yoğurdun susuz kısmını kullanıp bir iki diş ezilmiş sarımsak ince kıyım dereotu, taze nane, biraz köri, bir kaç damla zeytinyağ ve tuz bu kadar..

Patlıcanları yıkayın alacalı soyun birer santim kalınlığında doğrayın. Sonunu tam kesmeden ayrılmayacak şekilde ikiye bölün. Tuzlu suda bekletin hırpalamadan durulayıp kurulayın. İçine ezilmiş maydonozlu yağsız peyniri yerleştirin. Patlıcanın üzerine hafif bastırın.

Çırpılmış yumurtaya bulayarak sıvıyağda kızartın.  Sıcak olarak servis yapın.

27 yorum:

  1. dedigin gibi bizimde evlatlarımız bizim gözümüzde hiç büyümüyor.bu hep böyle olacak.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Hiç bir bilmediğim bir lezzet. Denemek lazım merak ettim gerçekten
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar dilerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. off süper bişey olmuş. ilk kez gördüm !!!annelerin elinden ne çıksa lezzeti bifazla oluyor :)

    YanıtlaSil
  4. Hımm peynir ve kızarmış patlıcan. Nefis olmuştur eminim. Tadını almış gibiyim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Canım bu fotoğraf ne böyle?
    Ağzımı açsan patlıcanı yiyebilecekmiş gibiyimde ama nerdeee..:))
    Hiç böylesini yememiştim ama tabikii lezzetinden hiç şüphem yok..
    Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  6. Seval'cim çok severim ellerine sağ
    lık enfes olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ilk defa karşılaştım böyle bir kızartma ile ama süper görünüyor, hmmm kesin peynirler erimiştir arasında nefisss ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Çok lezzetli bir tat galiba.Yemedim ama tarifinden belli.
    Çocuklar için söylediğinde ne kadar haklısın. Hiç gözümüzde büyümüyorlar ve hep sevdiklerini yapıp yedirmek istiyoruz. Anne olmak böyle bir şey işte...
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. eminim çok lezzetlidir canım.peynirin girdiği her şey çok lezzetli olur.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Yaaaa bende istiyorum onlardan canım yaaa.Nefis nefis nefis.

    YanıtlaSil
  11. Patlıcanı çok severim. tarif değişik geldi.deneyeceğim:)afiyet olsun

    YanıtlaSil
  12. hımm değişikmiş hiç bilmiyordum ellerinize sağlık
    çocuklar konusunda haklısın yaşımız ne olursa olsun hep küçük çocuklarıyız annelerimizin:)bu duygu çok güzel.
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. patlıcanın her türlüsünü severim:) bu şekilde de farklı olmuş mutlaka lezzetlidir ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Cok lezzetli görünüyorlar... Ellerine saglik arkadasim.... Hic bu tür denemedim patlicani... Insallah ilk firsatta.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  15. HİÇ YEMEDİM DENEMELİK BİR TARİF DAHA ELLERİNE SAĞLIK,SEVGİLER

    YanıtlaSil
  16. cidden cok bir hos olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  17. Midem kızartmaya itiraz etmese derhal denerdim canım..Acayip güzel görünüyor..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Patlıcanın her yemeğini seviyorum.Bu da çok güzel.Sevgiler.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Canakkale'de ozellikle Bozcaada'da cok bulunmama ragmen hic tatmadigim bir yemek. Patlicanli her tadi severim. Eminim cok lezzetlidir ki icerisindeki peynir ezineyse suphe yok lezzetinden. Ellerinize saglik.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Nefis görünüyorlar,iştahım kabardı vallahi Sevalcim,
    çok değişik bir tarif denemeliyim,

    ellerine sağlık annesinin başak renkli,saçları kurdelalı kızı ellerine,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. COK SEVERIM PATLICANLA YAPILAN HER CESIDI ; PEYNIRLI HALINIDE ILK KEZ GÖRDÜM PAZAR KAHVALTISINA YAPILACAKLAR ARASINDA BIRDE COK EKMEK YEDIRMESE KIZARTMALAR

    YanıtlaSil
  22. canım ellerine sağlık çok harika görünüyor
    acaba kızrtırken peynirler dökülmüyormu diye merak ettim?
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel Sevalcım sayende bu güzel lezzeti bizde öğrendik..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. ellerıne sağlık canım sen yaptıysan emınım guzel olmustur

    YanıtlaSil
  25. pratikmiş bir patlıcan sever olarak denemeliyim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  26. Çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  27. Nefis bir şeye benziyor :)Denemeli...

    YanıtlaSil