Biz bu sonbaharda buluşacaktık
Bahar geldi geçti sen gelmez oldun
Taşlara mı döndü kalbin gelmedin
Aylar geldi geçti sen gelmez oldun
Sen gelmez oldun
Yarim gözlerim yolda
Beklerim ama sen gelmez oldun
Demiştin kapına gelirim diye
Kulağım kapıda ses vermez oldun
Boşyere mi yemin ettik ikimiz
Kuşlar yuva kurdu sen gelmez oldun
Sen gelmez oldun
Yarim gözlerim yolda
Beklerim ama sen gelmez oldun
Herkeze yine, yeniden merhabalar..
Bu postu hazırlarken bu şarkıyı mırıldandığımı farkettim:) Kaç baharlar geride bırakıyoruz... Ara yine çok uzadı sitemler, şikayetler haklı olarak arttı:) Öyle bir şeyki biraz uzaklaşınca soğukluk giriyor araya:) Oysa yığınla bekleyen sofralar, tarifler var. Kış kapıya dayandı bende halen yaz tarifleri bekliyor:) Fotoğraf bile çekmediğimi farkettim yapıp yiyoruz resim yok:) Silkelenmek istiyorum artık:) Ramazan bayramında yaptığım gül baklava ile start demek istiyorum inşaAllah.. Sevgili arkadaşlarım, dostlarım geçmiş diyeceğim artık, mübarek kurban bayramınızı en içten samimiyetim ve sevgilerimle kutluyorum.. Nice güzel bayramlara hep beraber erişmek dileğiyle...
malzemeler
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1/2 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı limon suyu
aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştırarak ele yapışmayan yumuşak hamur hazırlayın. 30 dk. dinlendirin. Ceviz, fındık arası bezeler yapın. Nişasta serperek ince yufkalar açın. Aşağıda yapım aşamalarını görüntülemeye çalıştım, aynı şekilde uygulayın:) 250 gr margarin tereyağ karışımını eritip yakmadan kızdırın. Porsiyonluk baklavaların üzerine gezdirin. 200C fırında kızartın.
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Karıştırın kaynama noktasından sonra 15 dk. tencerenin kapağı yarım kapalı olarak kaynatın. birkaç damla limon suyu damlatarak 5 dk. daha kaynatın. İkisinden biri soğuk olacak şekilde baklavayı haşlayın..
Resimlerden de anlaşılacağı gibi çok da başarılı değilim yufka açma konusunda sizlerde daha önce yapmadıysanız korkmayın. Nişasta vazgeçilmez bir güç serptiğiniz anda yufka açılmaya başlıyor. Bende biraz fazla kullanıyorum sanki açabilmek için:)
tarifinizi mutfak defterime yazdım.paylaşım için teşekkür ederim :)ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmmmm! çok güzel gözüküyor:)
YanıtlaSilNede güzel resimlemişsin canım ellerine sağlık iyi bayramlar..
YanıtlaSilne güzel bir şarkıdır bu çok severim
YanıtlaSiltatlı çok güzel görünüyor ellerine sağlık arkadaşım tarifde çok açıklayıcı ama nerede bu maharet bende hiç yufka açamam hazırlarlada güzel olmaz sağlıklı ve mutlu nice bayramlara sevgiler
bende bir kaç sene önce denemiştim biraz sert olmuştu:) sizinki çok güzel görünüyor, tadı da eminim öyledir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık görünümüde çok hoş sevgiler:)
YanıtlaSilBayramın kutlu olsun sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım tatlı süper olmuş. Sevdiklerinle sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum..
YanıtlaSilmmmmmm çok lezzetli görünüyor iyi bayramlar
YanıtlaSilharika olmuş ellerinize sağlık.bizim Kayseri de çok yapılır, güllü baklava denir,ama ben hiç cesaret edip de başına geçmedim.iyi bayramlar dilerim.
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık anlatım insanı yapmak için cesaretlendiriyor :) mutlu bayramlar...
YanıtlaSilçok basit ve güzel anlatmışşınız teşekkürler
YanıtlaSilsevgilerimle
Nazmiye arkadaşımın da dediği gibi Kayserideyken annemler toplaşıp yaparlardı,tadından da yenmezdi demiycem bayıla bayıla yerdik.
YanıtlaSil:)
ellerine sağlık canım benim,
kocaman,
sevgilerimle...
görünüşü çok şık size misafir mi olsaydım acaba..:))
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor. tarifini aldım. mutlaka yapmalıyımmm.
YanıtlaSilEllerine saglik. Cok güzel görünüyor. Gecmis bayramin kutlu olsun, sevgiler...
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor, canım çekmedi değil yani :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilbence yufka açmada gayet başarılısın ellerine sağlık ben bu bayram midemden rahatsız olduğum için hiç tatlı,baklava yiyemedim bunu yemiş sayıp kendimi avutuyorum:)
YanıtlaSilsevgiler
Harika bir tatlı bu, ne güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerine saglik canim citir citir agza alinca dagilan nefis bir tatli olmus annecigimde her bayram yapar gül tatlisindan
YanıtlaSilgecmis bayramin kutlu olsun canim
Nasil basarili degilsin... Süpersin canim benim... ELlerine, emeklerine saglik....
YanıtlaSilÇok hoş görünüyor.Emeğinize değmiş.Tarifi not aldım.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilAllahim nasil bir görüntü bu..sahane sahane...cok isterim böyle yufkalar acmayi ve bu sekilleri vermeyi...ellerine saglik, biraz cesaretlendim galiba...himmm denesem mi...?
YanıtlaSilzehra
ay bu becerıksız halse ne olucak bılmeme artık:)maşallahhhh bayıldım kımbılır tadı nsaıl guzel olmustur ellerıne saglık canım...
YanıtlaSilçok zarif görünüyor tabi ki lezzetli de, ellerine sağlık =)
YanıtlaSilÇook severim o şarkıyı :)
YanıtlaSilDinlerim ara ara :)
Ve bu nefis tatlıyı da yapmak isterim ilk fırsatta :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
aaa diyeceğim şimdi neden mii kayınvaldem hep bu baklavadan yapar bayramlarda bir pastaneden ogrenmıs tarıfını ben her zaman son halıne yatışebılıyorum bayramda resımledım kayınvaldemden nasıl yapılıgını tarıflemesını ıstedım tarıfı aldım yapım aşamalarını kagıda çizdim ama bu şekılde anlamak tabıkı zordu bu nedenle kayınvaldem de bana dedıkı sen 15 gun sonra gelldıgınde ben tekrar yapayım sen de resımle ,şimdi görünce şaşırdım.çok güzel oluyor,ne güzel de anlatmışsın ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilbenimde çok sevdiğim bir şarkıdır...şimdide benim dilime dolanır akşma kadar söylerim artık.
YanıtlaSilellerine sağlık..baklavan çok değişik ve nefis....
sevalim ellerine sağlık..
YanıtlaSilharika olmuş..
müthişsin..
bu arada salep tarifi sayfamın en başındaydı canım, sadece atlamışsındır..
afiyetle
çok sevgiler.
Hiiiiiii naaptın seenn?
YanıtlaSilCanımmm evet artık silkelen ve kendine gel..
YanıtlaSilO birbirinden güzel sofralarını özletiyorsun..:))
Birara banada böyle olmuştu ne fotoğraf çekmek nede blogları gezmek içimden gelmiyordu ama çok şükür geldi,geçti..:)))
Yufka açmada sen birde beni gör..
Felekatim ahhh:((
Gayette güzel açmışsın ve yapılışını çok güzel fotoğraflamışsın..
Harika görünüyor canım..
Ellerine sağlık
Çok öpüyorum.
Siz çok başarılısınızda , acaba ben hazır yufkayla yapsam nasıl olur?Çok nefis, elinize sağlık
YanıtlaSilkomşumuz yapar çok güzel olur ondan biliyorum bu tatlıyı seninkide harika olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSilkucak dolusu sevgilerimle...
çok güzel anlatmışsın arkadaşım ellerine sağlık
YanıtlaSilcanımm nasılsın bloğunu, yaz tatilinden karadeniz görüntülerini, bayram sofralarını hayran hayran seyrettim hepsi çok güzel kib esenkal
YanıtlaSilCanım çok baklava çekiyor bu günlerde ve sizin yaptığınızda çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBen ilk defa baklavanın bu halini görüyorum, elinize sağlık...
Sevgiler,
Bengi
Gül baklava harika görünüyor ellerine saglik..
YanıtlaSilGüzel bir pazar gecirmen dilegiyle
Sevgiler
Al benden de o kadar yufka açmakta zorlanırım ama sizden de aldığım güçle deneyeceğim. Çünkü şeklini çok beğendim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Seval,
YanıtlaSilYufka açmada başarılı değilim diyerek mütevaziliğini gösteriyorsun ama bence çok başarılısın.
Şekillerinden ve fotoğraflarından çok leziz olduğu görülüyor.
Ellerine sağlık, yiyenlere de afiyetler olsun.
ellerine sağlık hem sofra hem yemekler çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSil