tas kebabı
hazır taze patatesin mevsimiyken bu tarif tam sırası bence:) et ve patates ikilisine kim hayır derki.. (vejeteryan olmadıkca)
malzemeler
yarım kilo kuşbaşı et (kuzu yada dana)
1-2 tane sivri biber
2 tane domates
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
3 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
1 su bardağı su
patates kızartmalı, tas kebabı
hazırlanışı
Eti tencereye alın kapağını kapatarak et suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin. İnce kıydığınız soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile soteleyin. Küçük doğradığınız biber ve domatesi de ekleyip kavurun. En son salçayı ekleyin 1-2 dk daha kavurun. Su, tuz, karabiber ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekerse bir çay bardağı ekleyin. Fazla sulu olmamasına dikkat edin.
Kişi sayına göre patates soyun yıkayın küp küp doğrayın nişastası gitmesi için bir kaç defa tekrar yıkayın kurulayın ve kızartın yemek tabaklarına patates kızartmasını koyun üzerine pişirdiğiniz etten koyun sıcak olarak servis yapın.
patates, biber, domates herşey mevsiminde ne güzelll.....ellerinize sağlık nefis bir sunum olmuş....
YanıtlaSilOff çok güzel,ellerine sağlık :) selamlar sevgiler canım,bende yapcam canımı istettin şimdi :)
YanıtlaSilvalla ben hayır demem bayılırım.
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
hımmmm nefıs gorunuyor..ellerine saglık canım benım:))))))))
YanıtlaSilhım hım nefis ellerine sağlık canımcım...
YanıtlaSilCanım fotoğraflarına bayılırıyorum sanki gerçek gibi kebapta harika ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık sanki tabağı tutup alacakmış gibi oldum:((( afiyet şeker olsun. sevgilerimle...
YanıtlaSilsevalciğim harika görünüyor senin yanın da yaşayan birinin zayıf olması mümkün değil mutfağın her konusunda çok başarılısın ayrıca sunumunda süper ellerine sağlık
YanıtlaSilben hayır demem hele senin lezzetli ellerinden çıkan hiçbir lezzete hayır demem
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Kimse hayır diyemez:)))
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor güzel bir hafta dilerim
Sevgiler
tatlım vejeteryan değilim ama ben hayır derim:))nedense parça etle yapılan yemekleri sevemiyorum ama eşim çok sevdiği için sık sık yapıyorum bu yemeği ellerine sağlık..
YanıtlaSilAslaaaa hayır diyemeyeceğim bir lezzet.
YanıtlaSilHarika görünüyor canım
Ellerine sağlık.
bende hayır diyemeyeceğim. ellerine sağlık canım nefis görünüyor yine...
YanıtlaSilay nasıl canım istediiiii :) ellerine sağlık,akşama ben de pişirrim,ne yapsam diyodum iyi oldu :)
YanıtlaSilharika bir sunum, fotoğrafa bayıldım :)Ellerine sağlık canım, tebrikler...
YanıtlaSilOFOFOF KİM HAYIR DİYEBİLİR BU GÖRÜNTÜYE ELİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
ne kadar lezzetli görünüyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilBence cok kisinin hayir diyecegini zannetmiyorum bu guzel lezzete ellerine saglik.
YanıtlaSilenfes bir görüntü ve lezzet...arkadaşım harikasın..ellerine sağlık..
YanıtlaSilarkadaşım çok sık yazamasamda senin bloğuna ve tariflerine hayranım..yemek dergileri çok sey kaçırıyor..böylesine güzel sunumlarla beraber lezzeti bir arada barındırmak herkezin işi değil..yaptığın herşey çok güzel..ellerine sğlık canım..
YanıtlaSilGörüntü öyle nefis ve canlı ki (bu arada fotoğraf makinasının çekimi harika)tabağı alıp kendi soframa koyasım geldi. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSil