29 Haziran 2011 Çarşamba

sevgili yıldız'ın kahvaltı sofrası...

havuçlu cezerye
Son kahvaltı masamla beraberiz.. Yıldız'cığımın bizler için hazırladığı yine muhteşem bir sofra.. Tatlıları hep sonlara eklerim bu sefer değişiklik yaptım ve başa aldım..  Sözü uzatmadan sizleri bu özel tarif ve görüntülerle başbaşa bırakıyorum..

havuçlu cezerye

malzemeler
1 kilo havuç
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
200 gr bötibör bisküvi
çekilmiş fındık, ceviz (miktar isteğe bağlı 1 su bardağından az olmasın)

hazırlanışı
Havuçları rendeleyin şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Elde ufaladığınız bisküvileri ve tarçını havuçlara ekleyin kaşıkla ezerek birbirine yedirin. İçine çekilmiş fındık, ceviz ekleyin karıştırın. Düz bir kaba biraz hindistan cevizi serpin üzerine havucu yayın (çok fazla kalın olmasın) tekrar üzerine hindistan cevizi serpin. Mutlaka 1 yada 2 gece buzdolabında dinlendirin. dilimleyip isteğe bağlı üzerine fındık koyarak servis yapın.

kayısılı tart

malzemeler
2 adet yumurta
100 gr yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 ym kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un

iç harcı için
400 gr kayısı kurusu
1 yumurta
2 ym kaşığı toz şeker
100 gr bitter çikolata
file fındık

hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun. Tart kalıbına hamuru yayın. Kayısıları ıslatın biraz yumuşadığında küçük küçük doğrayın fındık, şeker ve yumurtayla karıştırın. Hamurun üzerine iç harcı yayın. 180C fırında pişirin. Bitter çikolatayı benmari olarak eritin. (Bir tencereye sıcak su konur üzerine başka bir kap oturtulur içine kırılmış çikolata konur içine su girmeyecek şekilde çikolata eritilir) Erimiş çikolatayı tartın üzerine gezdirin.
soframızdan genel görünüm


haşhaşlı bükme / haşhaşlı çörek
bu ne güzel tattır böyle, yedikce yenesi gelen lezzetlerden

malzemeler
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
tuz
aldığı kadar un
1 pk yaş maya

içi için
sıvıyağ tereyağ karışımı
haşhaş
haşhaşlı çörek

hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı olunca (mayalanınca) 3'erli bezeler hazırlayın. Her 3 bezeyi yemek tabağından biraz büyük açıp haşhaşlı karışımdan sürün bezeleri üst üste koyarak büyütebildiğiniz kadar elinizle açın rulo yapın elinide bükün. Burgu burgu olsun. Üstüne yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.
kuru domatesli taze soğanlı omlet

bu omletin kuru domateslerini arkadaşımın kayınvalidesi kurutmuş

İstenildiği kadar kuru domatesler suya bastırılır 10-15 dk sonra suyu süzülür küçük doğranır 1-2 tane sivri biber  1-2 tane taze soğan ince kıyılır hepsi tereyağında sotelenir yumurtalar kırılır tuz karabiber ilave edilir çırpılır sebzelere istenilen baharatlar eklenir karıştırılır çırpılmış yumurta üzerine dökülür kaşar rendesi serpilir kısık ateşte pişirilir..

bu güzel simitlerin tarifini sonra ekleyeceğim  Yıldızcım bu tarifi yazarken atlamış:) Tr'ye gelmediyse yazıp yollayacağını düşünüyorum geldiyse ağustos 15den sonra:)

kapalı simit

kaşarlı sucuklu simit
sade ve sucuklu kaşarlı simit
kahvaltı piyazı tarifi için üzerine tıklayın..
bu piyaz nefis bir şey oluyor kahvaltılarınıza yada günlerinize çok rahat yapabilirsiniz.. yumurtaları da yanında sunmayı tercih etmiş Yıldız..
su böreği

malzemeler
4 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
tuz
aldığı kadar un

ayrıca arasına
sert beyaz peynir
ince kıyım maydonoz

hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırarak iyice yoğurun ve sert hamur elde edin. 8 eşit parçaya ayırın. Bezeleri unlayarak yufka açın. Kaynar suda haşlayın. Soğuk suya alıp soğutun. Tepsiyi yağlayın yufkaların üzerine 1 ym kaşığı sıvıyağ gezdirip 4 yufkayı üstüste dizin arasına maydonozlu peynir serpin aynı işlemi kalan 4 bezeye de uygulayın en üstüne sıvıyağ sürüp 200C fırında pişirin.
cevizli kete

malzemeler
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 ym kaşığı sirke
1 adet yumurta
1/2 pk yaş maya
aldığı kadar un

içi için
2 ym kaşığı tereyağ
4 ym kaşığı un
iri çekilmiş ceviz

hazırlanışı
Tereyağla unu kavurun cevizi ekleyip karıştırın. Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak hamur hazırlayın. Cevizden büyük bezeler hazırlayın yemek tabağı kadar açın ayrı bir kapta  tereyağ eritip içine sıvıyağ koyun, açtığınız bezelerin üzerine yayın. Açılan bir bezeyi üçe bölün parçaları üstüste koyarak parmağınızın etrafında dolayın. Parmağınızı çektiğinizde kalan boş yere cevizli içten koyup ağzını kapatın tepside bu şekilde 15 dk dinlendirin sonra elinizle biraz bastırın yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.  

39 yorum:

  1. muhteşem bir sofra tamm benlik. Bir sürü börek var :). afiyet olsun hepinize şekerim...

    YanıtlaSil
  2. canım yıldız hanım gerçekten şahane bir masa hazırlamış emeklerine sağlık
    sizlere de afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  3. Acıktıım. Çok güzel hepsi. Yapanlara yiyenlere afiyetler olsun. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. mmm..........çok lezzetli görünüyor afiyet olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Ayyyy bayılcam şimdi Akşam akşam ,Öldündün biz yahu,Canım nasıl çekti ya.neyse ellerinize sağlık diyip kaçıyorum

    YanıtlaSil
  6. sofra çok güzel,hepsi çok güzel,gözüm kaldı :( ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Canım hepsi birbirinden enfes Yıldız hanımın ellerine sağlık sizlere afiyet olsun kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  8. Canım Yıldız hanımın eline emeğine sağlık,yiyenlere şifa olsun.Hepsi birbirinden nefis,harika lezzetler ve harika bir masa.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Hepsi birbirinden güzel canım ama şu ketenin yapılışını kafamda canlandıramadım öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. diyeti bıraktığımda kilomu korumak için az yiyeceğim diyorum ama daha resimlere bakarken fena oluyorum:) yıldız hanımın ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Harika mamalar bunlar ellerine sağlık Yıldız hanımın.Bu arada cezeryeyi bende çok severim,yıllardırda yapmıyorum.Ben top gibi yuvarlayıp üzerine kürdan batırıp servis ediyordum ama böylede çook güzel olmuş.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. masanında güzelliğin.. herşey çok güzel.. afiyet şeker olsun..

    YanıtlaSil
  13. epsi birbirinden güzel olmuşlar yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. enfes bir sofra...hazırlayanın ellerine sağlık...tadanlara afiyet olsun....cezerye blogların yeni "olmazsa olmazı" olacak gibi....ilk fırsatta deneyeceğim....mersinli olarak yapmam şart dimi...:)))

    YanıtlaSil
  15. dört dörtlük bir sofra olmuş, hepsinden bir lokma yesen doymak için yeter canım :) tabi sonra alınan kaloriler ne olacak, o da ayrı bir konu:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. özgencim çok haklısın bende yazarken baya bi düşündüm:) acaba anlaşılabilirmi diye:)
    bir beze açılır üzerine yağ sürülür bıçakla üç eşit parçaya kesilir yufkalar üstüste ü kat olarak konur kendi etrafında çevrilir ve orta kısmına un ceviz karışımı konur yanlarından orasından burasından tutuşturarak üzeri kapatılır:) 15 dk mayaldırılır hafif bastırılarak tümsekliği giderilir. ve pişirilir.. yaparken bende görmedim maalesef resimleri yok anlatımdan bu şekli çıkardım. Ama başakaları tarafından da hala anlaşılmaz bulunursa yıldızı devreye sokarım artık:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  17. menün harika canım yok yok tariflerin hepsi birbirinden güzel keteye bayılırım
    dostlarına afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Şu an bunlara ağzım açık bakıyorum.
    Günlerdir salata ve yağsız sebze yiyorum.
    Nasıl canım çekti anlatamam.
    Süper bir masa süper.
    Hepsi birbirinden güzel ve iştah açıcı görünüyor.
    Afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil
  19. Bir daha sabah aç karına blog arkadaşlarımı ziyaret etmeyeceğim. Bu ne güzellik böyle hepsi nefis görünüyor. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  20. Of,of,of. Mhuteşem bir sofra olmuş. Yıldız hanımın ellerine sağlık. Her biri ayrı güzellikte.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  21. bu güzel sofraların bizi çoşturuyor yapmaya kalkıyoruz bu kadar güzel olmuyor hepsi birbirinden nefis harikasın sevalciğim sevgiler kocaman öpücükler:)))))))

    YanıtlaSil
  22. MaşAllah. Ne güzel bir sofra böyle. Lezzetli oldukları görüntülerinden belli harika şeyler yapmış Yıldız Hanım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  23. Tüm tariflerin harika,sofralarinda,insallah tatil iyi geciyordur,darisi bize insallah,diyette olsamda deneyip tadacagim,arkadasininda ellerine kollarina saglik,sevgiler size...

    YanıtlaSil
  24. Bu nasıl bişey yaaa:)Bu kadar da olmazki hepsi birbirinden güzel muhteşem bir masa ellerinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Aklım gitti, bir seferde yine çeşit çeşit tarif. Süpperr!

    YanıtlaSil
  26. Canım tek kelimeyle muhteşem bir sofra olmuş..Yıldız hnmın ellerine sağlık..
    Hangi fotoğrafa bakacağımı şaşırdım:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. ben bu kahvaltı ıle gune başlasam, yine bu kahvaltı ile biter, kuş sütü eksik maşallah, her resimde ayrı bir offff çektim, nefiiiis =)

    YanıtlaSil
  28. Hangisine ne yazayım şaşırdım. Mükemmel sofra, mükemmel tarifler:) Her biri ayrı lezzette olmuş. Şimdi tatildeyim, eve dönünce haşhaşlı burmayı hemen denemek isterim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  29. Nefis şeyler gecenin bu vakti nasıl da acıktım bunları görünce. Yıldız Hanım'ın ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  30. arkadasinin ellerine saglik mükkemmel bir sofra olmus dogrusu bir kus sütü eksik sizlerede afiyet bal seker olsun sevgiler ...

    YanıtlaSil
  31. Şahane bir sofraymış gerçekten hazırlayanın ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun. sevgiler..

    YanıtlaSil
  32. AMAAAA OLMAZKİİİİİİ...SİZ BOYLE TOPLAŞINNN OHHHH.....BİZ YALNIZ YALNIZ YAZIŞALIM:((((((((((((

    ŞAKA ŞAKA ..MAŞALLAHHH ALLAH BU SOFRALARI DAİM ETSİN..SOFRALARDAN BEREKETİNİZ...MUTLULULĞUN HİÇ EKSİK OLMASIN CANIM BENİM....

    RESİMLERE BAYILDIM EMINIM TATLARIDA NEFISTIR....

    BU ARADA BANA YORUM YAZARKEN ISMINI YAZARSAN SEVINIRIM..TEŞEKKÜRLER..
    ZEYNEP.

    YanıtlaSil
  33. şu havuçlu cezeryeyi kaç cmlik hangi tepsiye yaydınız

    YanıtlaSil
  34. merhabalar, biraz cevabım gecikdi kusura bakmayın..
    borcamın yada pyrexin dikdörtgen tepsisini kullanabilirsiniz..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  35. Merhaba, sofra nefis olmus. Lütfen simitlerin tarifini yazin. Her birini ayri ayri ;-) Cok aradim bulamadim. Tesekkürler...

    YanıtlaSil
  36. Sitenizi yeni keşfettim inanın ayrılamıyorum başından.Müthiş resimler tarifler hepsini denemek istiyorum desem abartmış olmam herhalde.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  37. Merhaba, bir sene önce simitleri gördüm ve o günden beri takip ediyorum. Hala tarifini vermediniz. Lütfen su tarifi yazin artik.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  38. :) ben unutmuştum bu postu..
    en kısa zamanda paylaşacağım ilginize teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  39. Ben tesekkür ederim.
    Cok güzel tarifleriniz var. Merakla simitlerin tarifini bekliyorum...
    Simdiden tesekkürler. Ellerinize saglik!

    YanıtlaSil