4 Haziran 2011 Cumartesi

kıymalı ıspanaklı milföy mantıları (börek)

hafta sonunda sizleri pratik ve lezzetli görüntüsü hoş bir börecikle ağırlıyorum:) hafta sonu kahvaltılarınıza da alternatiftir kendileri..

malzemeler
250 gr ıspanak yaprağı (yarım demet)
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
milföy

hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin kıymayı ilave edin kavurun ıspanağı, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın ocaktan alın.
Milföyleri büyük karelere bölün iç harçtan koyun mantı gibi uçlarını yukarıda birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörek otu serpin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın..

20 yorum:

  1. Kıyır kıyır kimbilir ne güzel olmuştur ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Hem kolay hem lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. pek şirinler...ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. oohh mis gibi harika görünüyor ellerinize sağlık. hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  5. Harika gorunuyor elinize saglik
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sevalciğim süper görünüyor e güzel bir tarif ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık enfes görünüyorlar kıyır kıyır afiyet olsun selamlar

    YanıtlaSil
  8. görüntüsü muhteşem ellerinize sağlık mutlu haftasonları

    YanıtlaSil
  9. Çok güzeller Sevalim bayıldım hem pratik ellerine sağlık canım..
    Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  10. degisik ve pratik olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. börecikler nefis nefis:)) şifalar olsun inşallah

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Seval hanım.Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.Ben de milföy tabağı hazırlamayı çok severim.Çok güzel ve değişik olmuş sizinkide.Ellerinize sağlık.Görüşmek üzere .Seviler...

    YanıtlaSil
  13. Harikalar! Bayıldım. Şimdi tatildeyim, eve döner dönmez hemen deneyeceğim. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  14. Börekler çok nefis görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Geciktim ben bu güzellere, soğanı da varki, dayanamam! Ellerine sağlık komşum.

    YanıtlaSil
  16. Milföye mantısını bender birkaç defa yaptım.Gerçekten hem pratik hem lezzetli oluyor.
    Ellerine sağlık canım
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Taze taze tüketildiginde inanilmaz bir kurtarici ve lezzetli bir alternatif oluyor milföy...ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  18. milfoyle yapilir da yenmez mi hic, ellerine saglik canim, sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Cok güzel gözüküyor ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  20. milföye bayılırım. bUnlarda pek şeker olmuşlar. ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil