11 Haziran 2011 Cumartesi

hardallı et kavurma

hardallı et kavurma

çok özel bir tarfi değil, hatta çoğumuz da diyebiliriz ki aa buda ne hardalla da olurmuymuş.. Evet olur avrupada et genellikle hardalla marine edilir, yıllar önce karşılaştığımda banada ters gelmişti ama ete değişik br lezzet veriyor. Hardalın tadı rahatsız etmiyor denemenizi öneriyorum..

malzemeler
500 gr biftek
1 tatlı kaşığı hardal
1 diş sarımsak ezilmiş
1/2 çay kaşığı hardal tozu
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
3 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı
Etleri şerit şerit doğrayın hardalı baharatları ekleyip karıştırın, yarım saat dinlendirin. Tavaya alıp ocağın altını kısın etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağ ve tuzu ekleyip kavurun. Patates püresi, pilav yada buharda sebze gibi garnitür kullanabilirsiniz..


hardallı et kavurması

22 yorum:

  1. et olsunda nasıl olursa olsun diyenlerdenim ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. iyi haftsonları.

    YanıtlaSil
  3. Canımm ellerine sağlık enfes görünüyor öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Agzım sulandı kaç gündür ot yemekten ete hasret kalmışım:)diyet yapmak zorunda kalmak çok kötü çok:D

    YanıtlaSil
  5. Harika olmuş,ellerine sağlık bende hemen dolaba koştum yarın için şimdiden etlerimi marine edeyim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. HIMMM ETİ KİM SEVMEZ YAAA NEFİS NEFİS....ELLERINE SAGLIK..GUVECTE KUZUDA HARIKA GORUNUYOR..

    YanıtlaSil
  7. mutlaka deneyeceğim şekercim...

    YanıtlaSil
  8. canım eminim çok güzeldir ama malesef şu hardalı bir türlü sevemedim:(
    ellerine sağlık hayırlı günler

    YanıtlaSil
  9. ben çok et yiyenlerden değilim ama bana bile süper göründü canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ben de, eti de tavuğu da sıkça hardalla marine ederim. Hatta bir tatlı kaşığı kadar bal da eklerim. Nefis olur. Lezzetinin güzel olduğunu biliyorum, fotoğrafı da mükemmel olmuş, ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  11. Canim ya sabahtan beri üc kez denedim,acilmadi yorum sayfasi vede bir tek seni degilsin,garip! ilk kez oldu bugün,ben hardali soracaktim,hangi marka kullandin,ben cok hardalci degilim ama bir Fransiz markasi var biz onu kullaniyoruz,bazilarinin tadini sevmiyorum ve ben bunu denemek istiyorum,birkez rolade yapmistim,sizdede ayni kelime mi bilmiyorum,parca ince etin icine hardal sürülüp rulo yapiliyor,esim begenmedi,insallah bunu sevdierebilirim,eline saglik,simdiden neseli bir pazar diliyorum senin icin,sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Lezzeti fotoğrafa yansımış:)
    Etin her halini seviyorum..
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. et ile çok aram yok, ben sebzeciyim ama hakikaten lezzetli eti de severim! Hardal gerçekten et ile çok uyumlu bir lezzet! Tarif ne olursa olsun siz yaptıktan sonra özeldir, merak etmeyin:)

    YanıtlaSil
  14. Hardalı çok severim.Nefis olduğundan eminim.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. sevalciğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor et sevmeyen biri bile bu görüntülerden sonra kesin bunu dener marine şekli için teşekkürler deneyeceğim

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerine sağlık eminim hardal çok güzel bir lezzet katmıştır ben bazen üzerine hardal sürerek yediğim için tadını anlıyabiliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Hardallı,veya hardalsız bayılırııııım.
    Benim gibi bir et sever için nefisss bir görüntü...
    Ellerine sağlık
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. marine edilmese, sade pişen etin üstünde bile keyifle yerim hardalı...yani bende çok yaşıtırırm...ne de olsa kimyonun akrabası...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. yaninada enfes bir pilav güzel yakisir yani ellerine saglik canim sevgiler ...

    YanıtlaSil
  20. Harika olur bencede!!Eti sevmem ama benim bile canim çekti, esime mutlaka deniyecegim, ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil
  21. of nefis görünüyor,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  22. Bana hiç ters gelmez, tercihe göre değişir ama ete en çok yakışan şey hardaldır. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil