6 Ocak 2011 Perşembe

salçalı biftek

Güzel bir ana yemek. Davet sofralarına da çok yakışıyor bence. Kereviz salatasıylada servisini yaptığım salçalı bifteği bu sefer patates püresiyle servis yaptım.

malzemeler (kişi sayısına göre dilimler arttırılabilir yada azaltılabilir)
6 dilim biftek
1,5 ym kaşığı salca
1 tatlı kaşığı un
1 adet soğan
2 diş sarımsak
karabiber
kekik
tuz
toz hardal (isteğe bağlı)

hazırlanışı
Biftekleri düdüklü tencerede 3-4 ym kaşığı zeytinyağında renk değiştirene kadar kızartın. aynı anda kabukları soyulmuş  soğanı ve sarımsakları da ekleyin. 1 kase suda salçayla beraber unu ezin. Bifteklerin üzerine dökün. 1 su bardağı su, tuz ve baharatlarını ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. buharı çıkınca 20-25 dk. pişirin. Daha sonra isterseniz fırın kabına alıp 10-15 dk fırında da pişirebilirsiniz.
Bu şekliyle bence yeterli oluyor düdüklüde piştiği için et ne keder sert olursa olsun lokum gibi pişiyor..
Soğanı ve sarımsakları çıkarıp, patates püresi ile servis yapın.
salçalı biftek

18 yorum:

  1. Bence kereviz salatasıda çok yakışır eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. bol salçalılara bayılırım nefis görnüyor yapan ellerin dert görmesin
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Halacigimin yemegidir ne zaman gitsem bundan yapardi ben et cok sevmem ama onu yerdim ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  4. süper bir görüntü arkadaşım.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Hımmm,nefis arkadaşım,ellerine sağlık.

    Afiyetler olsun.

    Güzel bir gün diliyorum.


    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. hmm nefis. yanına da pirinç pilavı, yeme de yanında yat :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. tatlım babamdan öğrendiğim yegane tariftir onun için çok seçkindir.. en sevdiği dostlarını ağıralayacağımız zaman muhakkak yaptırır bize:))
    ellerine sağlık kereviz salatası da güzel bir alternatif olmuş yanında:)

    YanıtlaSil
  8. bende geçen gün yapmıştım.gerçekten tadı güzel oluyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  9. canım,bol salçalı yapmışsın nasıl lezizdir eminim.ellerine sağlık tatlı dillim.çok beğendim.patates püresi eşliğinde...

    YanıtlaSil
  10. Bugünkü mönümüz:) Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Bu süper bir fikirmiş. Düdüklüde kızartıp bütün tadının geçtiği yağı suyu da içinde bırakıp pişirmek. Çok tuttum bu fikri. Eline sağlık.
    Kereviz salatası da çok yakışmış aslında.

    YanıtlaSil
  12. Bu ne güzel bir görüntü ellerine sağlık, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  13. Merhaba eline sağlık çok lezzetli bir yemek gerçekten hem de kolay sevgiler....

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize saglik cok nefis görünüyor.Lahana salatasi esligindede cok nefis olur.Afiyt olsun,sevgiyle kalin.

    YanıtlaSil
  15. Et yemeklerini severim hele böyle nefis soslu bifteğe bayılırım ellerinize sağlık görüntü çok iştah açıcı..

    YanıtlaSil
  16. harika benim kurtarıcı yemeğim ;) eline sağlık

    YanıtlaSil
  17. süper ellerine sağlık hem pratik hem şık. afiyet şifa olsun.

    YanıtlaSil
  18. seni miledim şekerim sen çalışmayı özlemişsindir hadi birazda ben yorayım:))

    YanıtlaSil