Güzel bir ana yemek. Davet sofralarına da çok yakışıyor bence. Kereviz salatasıylada servisini yaptığım salçalı bifteği bu sefer patates püresiyle servis yaptım.
malzemeler (kişi sayısına göre dilimler arttırılabilir yada azaltılabilir)
6 dilim biftek
1,5 ym kaşığı salca
1 tatlı kaşığı un
1 adet soğan
2 diş sarımsak
karabiber
kekik
tuz
toz hardal (isteğe bağlı)
hazırlanışı
Biftekleri düdüklü tencerede 3-4 ym kaşığı zeytinyağında renk değiştirene kadar kızartın. aynı anda kabukları soyulmuş soğanı ve sarımsakları da ekleyin. 1 kase suda salçayla beraber unu ezin. Bifteklerin üzerine dökün. 1 su bardağı su, tuz ve baharatlarını ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. buharı çıkınca 20-25 dk. pişirin. Daha sonra isterseniz fırın kabına alıp 10-15 dk fırında da pişirebilirsiniz.
Bu şekliyle bence yeterli oluyor düdüklüde piştiği için et ne keder sert olursa olsun lokum gibi pişiyor..
Soğanı ve sarımsakları çıkarıp, patates püresi ile servis yapın.
salçalı biftek
Bence kereviz salatasıda çok yakışır eline sağlık canım
YanıtlaSilbol salçalılara bayılırım nefis görnüyor yapan ellerin dert görmesin
YanıtlaSilSevgiler..
Halacigimin yemegidir ne zaman gitsem bundan yapardi ben et cok sevmem ama onu yerdim ellerine saglik...
YanıtlaSilsüper bir görüntü arkadaşım.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHımmm,nefis arkadaşım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilAfiyetler olsun.
Güzel bir gün diliyorum.
sevgilerimle...
hmm nefis. yanına da pirinç pilavı, yeme de yanında yat :) sevgiler.
YanıtlaSiltatlım babamdan öğrendiğim yegane tariftir onun için çok seçkindir.. en sevdiği dostlarını ağıralayacağımız zaman muhakkak yaptırır bize:))
YanıtlaSilellerine sağlık kereviz salatası da güzel bir alternatif olmuş yanında:)
bende geçen gün yapmıştım.gerçekten tadı güzel oluyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilcanım,bol salçalı yapmışsın nasıl lezizdir eminim.ellerine sağlık tatlı dillim.çok beğendim.patates püresi eşliğinde...
YanıtlaSilBugünkü mönümüz:) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBu süper bir fikirmiş. Düdüklüde kızartıp bütün tadının geçtiği yağı suyu da içinde bırakıp pişirmek. Çok tuttum bu fikri. Eline sağlık.
YanıtlaSilKereviz salatası da çok yakışmış aslında.
Bu ne güzel bir görüntü ellerine sağlık, afiyet olsun..
YanıtlaSilMerhaba eline sağlık çok lezzetli bir yemek gerçekten hem de kolay sevgiler....
YanıtlaSilEllerinize saglik cok nefis görünüyor.Lahana salatasi esligindede cok nefis olur.Afiyt olsun,sevgiyle kalin.
YanıtlaSilEt yemeklerini severim hele böyle nefis soslu bifteğe bayılırım ellerinize sağlık görüntü çok iştah açıcı..
YanıtlaSilharika benim kurtarıcı yemeğim ;) eline sağlık
YanıtlaSilsüper ellerine sağlık hem pratik hem şık. afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilseni miledim şekerim sen çalışmayı özlemişsindir hadi birazda ben yorayım:))
YanıtlaSil