Kış sebzelerimizden karnabaharın basit tencere yemeği tarifini paylaşmak istiyorum. Arama motorlarında, önemsemesekde tencere yemekleri de çok aranıyor. Bloğumu ilk açtığım zamanlarda annemin tarifiyle paylaştığım karnabahar musakka tarifine de bakabilirsiniz.
kıymalı karnabahar
malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 adet havuç
2 adet kurusoğan
4 ym kaşığı zeytinyağ
2 ym kaşığı salça
tuz
isteğe bağlı acıbiber
hazırlanışı
Karnabaharı budak budak küçük parçalara ayırıp yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Havucu soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğan ve havucu beraber soteleyin. Havucun A vitamini çözülebilmesi için yağda kavrulması çok önemli. Kıymayı ekleyip hep beraber kavurun. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Karnabaharı ekleyip güzelce karıştırın. Sebzelerin üstünü geçmeyecek kadar su ve tuz ekleyin. Sebzeleri çok eritmeden pişirin.
çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevalciğim annem bu şekilde kıymalı yapıyor ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilkesinlikle süper bir paylaşım olmuş. Ben her ıspanak yapışımda annemi ararım niyedir bilmem yumurtayı baştamı kırıyorduk sondamı bide içine pirinçmi yoksa bulgur mu koyuyorduk. Her yemeği yapıyorum ama ıspanakta takılıyorum aynı durum karnabahar içinde geçerli ... Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEn sevdiğim karnıbahar yemeği eline sağlık sevgiler...
YanıtlaSilharika yemek yapmıssın eline sağlık canım.hem hafif hem doyurucu..çok güzel gözüküyo..sewgililer günü hediye çekilişime bekliyorum:)isviçreye selam ve sewgiler
YanıtlaSilMerhabalar.Güzel yorumunuz için teşekkürler.Belki İsviçrede de ,zamanla bu tür şeyler gelişir.Sizin blogunuzda çok şık va zarif.Çok güzel şeyler yapıyorsunuz.Ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK..HER HAFTA PİŞER BİZİM EVDE:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok severim karnıbaharı :)
Hayırlı cumalar.
cok hos gorunuyor.
YanıtlaSilkarnıbaharın her halini severim.ellerine sağlık arkadaşım yemeğide süper olmuş.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilelllerine sağlık canım harika görünüyor
YanıtlaSilSırf bu görüntüsü için bile yapmaya değer:)) Yumuşacık harika olur, bir de yanında yoğurtla yemeği çok severim. Eline sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilVitamin deposu nefis bir yemek olmuş ellerine sağlık canım sevgilerimle...
YanıtlaSilmerhaba canim cok nefis olmus ellerine saglik
YanıtlaSilKader dedim gül gec dediler, hayat dedim deyer verme dediler insan dedim üc kuruşluk dediler PEKİ YA DOSTLUK DEDİM DÜNYADA TEK GERCEK DEDİLER
hayirli cumalar dilerim
sevgilerimle
ugurbocegi1
Karnibaharin her turlu yemegini denedim fakat kiymali karnibahar denememistim, ellerinize saglik en kisa zamanda deneyecegim.
YanıtlaSilellerine saglik canim cok lezziz görünüyor, sunumuda harika olmus! cici bir haftasonu diliyorum..
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK.SEVEREK YAPARIM KARNIBAHARI.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE
Ellerinize sağlık,güzel bir ,kış sebzesi yemeği..
YanıtlaSilEllerine sağlık,çok şık bir sunum olmuş,harika görünüyor.
YanıtlaSilMis gibi olmuş. Tencere yemekleri her zaman bir numara
YanıtlaSilara sıra yediğim çok sık yapmadığım lezzetlerden biridir kendileri.ama senin tabağında çok hoş görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık balcağızım.
sevgilerimle...
ellerine sağlık canım,ben de bol limonlu çok severim.Bir de kızartmasını.Sevgiler ;)
YanıtlaSilTabaktaki görüntüsüne bayıldım. Ellerine sağlık..
YanıtlaSil