Nefis bir açma tarifi. Oktay Usta'nın reçetesiyle uyguladım pamuk gibi lezzetli açmalarım oldu. Önceden kendi tarifimle açma yaparken margarini eriterek yapardım baya bir yağlı ortam olurdu. Birde elimde açardım hamurunu bu açmalarda ise püf nokta uyguladım :) Cevizden biraz büyük hamur kopardım ekmek tahtasının üzerinde merdaneyle açtım. Üzerine fındıkdan biraz büyük margarin koydum ve her yerine sıvadım. İç harcını kenara koyarak yuvarladım ve düğüm attım. Şimdi ne var bunda diyebilirsiniz ama bu şekliyle bana okadar kolay geldiki açma yapmaya hep üşenirdim uğraştırıcı görürdüm erimiş yağ, elimde çekiştire çekiştire hamur :) yani benim için büyük bir adım oldu :) Tarifi aynı şekilde aktarıyorum.
Ayrıca merakiyidirin düzenlediği porselen demlik etkinliğine yolluyorum açmalarımı ve kendisine kolaylıklar diliyorum...
Ayrıca merakiyidirin düzenlediği porselen demlik etkinliğine yolluyorum açmalarımı ve kendisine kolaylıklar diliyorum...
kıymalı patatesli açma
malzemeler
4 su bardağı un
1 pk kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
125 gr margarin
1 pk kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
125 gr margarin
İç harcı için:
2 patates
1 soğan
100 gr kıyma
karabiber, tuz
2 patates
1 soğan
100 gr kıyma
karabiber, tuz
hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın. Kuru maya ile karıştırın. Ortasına sütü, sıvıyağı, suyu, yumurtanın beyazı, tuzu ve şekerikoyun. Ortasını karıştırın daha sonra etrafındaki unları da alarak margarini ekleyin hamur haline getirin. Hamurdan cevizden büyük bezeler yapın. Bezeleri elinizle açın. Üzerine yumuşamış margarini elinizle yayın. Diğer tarafta soğanı sıvıyağla soteleyip üzerine kıymayı,ve patatesi alın karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Harç soğuduktan sonra açılmış yağlı bezelerin üzerine payşlaştırın. Hamurları tek tek rulo yapıp açma şekli verin. (düğüm yapın) Yumurtanın sarısını üzerine sürüp çörekotu veya susam serpin.180 derecede pişirin. (fanın kullanmadan) ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın.
mozzarellalı kahvaltı salatası
200 gr mozzarella, 3 adet domates, yarım salatalık, 2 adet sivribiber (eşim yemediği için kullanmadım)
bir tutam maydonoz ve taze nane, zeytinyağ ve tuz. Tüm malzemeyi doğrayı. Zeytinyağ ve tuz ekleyip servis tabağına alın.
ekmek üstü acılı çemen
malzemeler
1 kase acı biber salçası
1/2 kase tatlı biber salçası
1/2 kase domates salçası
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
5-6 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağ
1 ym kaşığı (silme) kimyon
1 ym kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı 7bahar
Tüm malzemeyi iyice karıştırın özleşmesi lazım. Sonra afiyetle yiyin :)
Ellerine sağlık canım,birbirinden lezzetli mamalar bir arada..
YanıtlaSilHepsi de benim çok sevdiğim tarifler..
Ellerine sağlık
Mutlu haftasonları diliyorum..
sevgilerimle..
ellerinize sağlık.hepsi birbirinden güzelolmuş.sevgiyle kalın.
YanıtlaSilHepsi birbirinden leziz ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
açmaya bayılrım bende. Ama hiç yapmadım nedense kolayıma poğaça gelir hep. ellerine sağlık..
YanıtlaSilof of ne güzel lezzetler bunlar
YanıtlaSilellerine sağlık
Ellerine saglik. Hepsi yine birarada cok güzel.
YanıtlaSilCanım harika bir kahvaltı menüsü elle
YanıtlaSilrine sağlık sevgiler.
Oktay ustanın açma tarifini bende yapıyorum gerçektende çok güzel oluyor ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel
YanıtlaSilSevgiler:)
Açmalar harika olmuş aslında hepsi nefisler ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilHepsi birbirinden güzel ellerine sağlık Sevalciğim sevgiler...
YanıtlaSilaçma çook nefis olmuş,çay da olacak yanında mmmm:)))) şifa olsun
YanıtlaSilÜç tarif birden, hepsi de leziz, ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık hepsi birbirinden nefis olmuş afiyet olsun... sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık açmaya bayılırım ben de senin yapyığın gibi yapıyorum hep harika oluyorlar.
YanıtlaSilBir sürü güzel lezzet.
YanıtlaSilne güzel hamaratsınız,ellerinize sağlık.
eline sağlık sevalciğim......
YanıtlaSilsevalim bu hafta izindeyim sana bi gün kahvaltıya mı gelsem ben acabaa :)
YanıtlaSilaçmaların harika olduğu zaten belli canım çemenide çok sık yaparım bu haftasonuda kahvaltıya yaptım biz buna acıko deriz hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmutlu bir hafta dilerim sevgiler
Bunlar nasıl lezzetler böyle:) Hepsine bayılırım hepsi de çok güzel duruyor canım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevalciğim,
YanıtlaSilArkadaşların da dediği gibi hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.
Çemen bizim evde de çok yapılır ve severek yenir.
Ellerine sağlık. Sizlere de afiyetler olsun.
Sevgiler,
sevgili seval hanım tarif için teşekkür ederim ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgilerrrr
merakiyidir