malzemeler
500 gr biftek (mümkün ise süt dana yumuşaklığı için)
200 ml krema
1 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz hardal
1/2 çay kaşığı karabiber
400 gr mantar
4 ym kaşığı hardal yağı yoksa zeytinyağ
tuz
hazırlanışı
Biftekleri yaklaşık 1*2 cm (biraz dikdörtgen olması için) doğrayın. Hardal yağında soteleyin . İnce dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Biraz daha kavurun baharatları ekleyin karıştırın. Kremayı dökün kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan alın.
niyokki
malzemeler
600 gr kabukları soyulmuş haşlanmış patates
3 ym kaşığı tereyağ
3 yumurta büyük
2 su bardağı un
1 ym kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı rende kaşar
karabiber
tuz
başemal için
1,5 ym kaşığı tereyağ
1,5 ym kaşığı dolusu un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
isteğe bağlı muskat (ben kullanmadım tadını kokusunu çok keskin buluyorum)
hazırlanışı
Tereyağını eritin unu kavurun sütü ve tuzu ekleyin karıştırarak pişirin.
hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri ezin. Tereyağını ekleyin patateslerin sıcaklığıyla erisin. Patatesleri kenara çekin yumurtaları kırın, tuz, karabiber, zeytinyağ ekleyin çırpın. Patateslerle karıştırın en son unu ekleyin iyice karıştırın. Başka bir tencerede bol su kaynatın. Tuz bir kaç damla zeytinyağ damlatın. Niokkilerden bir yemek kaşığı alın başka bir yemek kaşığı ile kaşıktan kaşığa geçirerek düzgün elipsler elde edin ve kaynamış suyu bırakın.(niyokkileri bitirene kadar ocağın altını kısın işlem bitince ocağın altını açın) niyokkileri 6-7 dakika haşlayın. Fırın kabına haşlanmış niyokkileri dizin üzerine başemal sosunu dökün en üste kaşarları serpin 200C fırında peynirler altın rengini alana dek pişirin.
biber garniür için
malzemeler
1 yeşil paprika
1 kırmızı paprika
1 sarı paprika
1/2 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı karabiber
hazırlanışı
Paprikaları küp küp doğrayın, zeytinyağında soteleyin 1/2 çay kaşığı soya sosu dökün. Baharatları ve tuzu ekleyip 1-2 dakika pişirin.
Canım çok farklı ve leziz bir yemek olmuş ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok leziz görünüyor. Soslu yemeklere bayılırım ben de. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilAFIYET OLSUN NEFIS GORUNUYOR
YanıtlaSilSEVGILER
Niyokki çok değişik bir tarif patatesi kremalı veya püre larak tüketiriz genelde...bunu kesinlikle deniycem elinize sağlık
YanıtlaSilniyokki çok değişik bir lezzet denemek istiyorum :)
YanıtlaSilHarika bir tabak olmuş, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Çok değişik geldi denemek isterim.ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok farklı bir yemek olmuş .ellerinse sağlık. afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilellerine sağlık tam bizim ailemize göre bir yemek olmuş. niyokkiyi hatırlattığın çok iyi oldu ne zamandır bende yapmıyordum canım çekti.
YanıtlaSilWaww diyecek tek kelime var: Harika!
YanıtlaSilHmm, çok güzel görünüyor hepsi, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHayırlı cumalar, sevgiler...
krema soslu biftek italyan restorantında denediğim bir yemeğe çok benzettim.
YanıtlaSilellerinize sağlık,
sevgiler...
Hic yapmadigim bit tad,duymustum ama denemedik,tarif icin tesekkürler canim,sizede afiyet olsun...
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK GERCEKTEN GUZEL GORUNUYOR.
YanıtlaSilnefis görünüyor hep deneyeceğim diyorim niyokkileri tadını çok merak ediyorum
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
ugrastirici lakin lezizgorunuyor.
YanıtlaSilellerinize saglik,
Sevgiler,
Sefa
Açken bakınca midem daha çok kazınıyor. Ellerine sağlık vallahi çatalı uzatasım geldi.
YanıtlaSilsendepişir/Nilgün
Çok lezzetli görünüyor afiyet şeker olsun:)
YanıtlaSilİyi haftasonları dilerim.
çok farklı bir tarif olmuş ellerine sağlık ,afiyet olsun...
YanıtlaSilcanim cok nefis bir yemek olmus ellerine saglik
YanıtlaSilsana hayirli ve utlu bir hafta sonu dilerim
sevgilerimle
leyla
Acıktım zannımca:)
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık gülüm.
Himmm cok guzel bir sosmus cok severim boyle soslari ellerine saglik canim
YanıtlaSilof of of harika gözüküyor tam ziyafetlik ...
YanıtlaSil