21 Ekim 2010 Perşembe

niyokki ve krema soslu biftek

Bir türlü başlangıç yapamadım hadi hayırlısı. Yazıp yazıp siliyorum bu kaçıncı :) Geçen akşam niyokki ve kremalı et pişirdim hani her şeye harika diyoruz ya :) bu yemek de harikalardan olmuş hem kendinize hem misafirlerinize gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz :) Bizim evde avrupa mutfağının esintileri, soslu et/tavuk/balık yemeği yanına karbonhidrat ve sebze benimde hoşuma gidiyor aslında bu tür yemekler soslu olunca yemek daha bir keyifli oluyor.


malzemeler

500 gr biftek (mümkün ise süt dana yumuşaklığı için)
200 ml krema
1 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz hardal
1/2 çay kaşığı karabiber
400 gr mantar
4 ym kaşığı hardal yağı yoksa zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Biftekleri  yaklaşık 1*2 cm (biraz dikdörtgen olması için) doğrayın. Hardal yağında soteleyin . İnce dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Biraz daha kavurun baharatları ekleyin karıştırın. Kremayı dökün kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan alın.


niyokki

malzemeler
600 gr kabukları soyulmuş haşlanmış patates
3 ym kaşığı tereyağ
3 yumurta büyük
2 su bardağı un
1 ym kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı rende kaşar
karabiber
tuz

başemal için
1,5 ym kaşığı tereyağ
1,5 ym kaşığı dolusu un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
isteğe bağlı muskat (ben kullanmadım tadını kokusunu çok keskin buluyorum)

hazırlanışı
Tereyağını eritin unu kavurun sütü ve tuzu ekleyin karıştırarak pişirin.

hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri ezin. Tereyağını ekleyin patateslerin sıcaklığıyla erisin. Patatesleri kenara çekin yumurtaları kırın, tuz, karabiber, zeytinyağ  ekleyin çırpın. Patateslerle karıştırın en son unu ekleyin iyice karıştırın. Başka bir tencerede bol su kaynatın. Tuz bir kaç damla zeytinyağ damlatın. Niokkilerden bir yemek kaşığı alın başka bir yemek kaşığı ile kaşıktan kaşığa geçirerek düzgün elipsler elde edin ve kaynamış suyu bırakın.(niyokkileri bitirene kadar ocağın altını kısın işlem bitince ocağın altını açın) niyokkileri 6-7 dakika haşlayın. Fırın kabına haşlanmış niyokkileri dizin üzerine başemal sosunu dökün en üste kaşarları serpin 200C fırında peynirler altın rengini alana dek pişirin.


biber garniür için

malzemeler
1 yeşil paprika
1 kırmızı paprika
1 sarı paprika
1/2 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı karabiber

hazırlanışı
Paprikaları küp küp doğrayın, zeytinyağında soteleyin 1/2 çay kaşığı soya sosu dökün. Baharatları ve tuzu ekleyip 1-2 dakika pişirin.




23 yorum:

  1. Canım çok farklı ve leziz bir yemek olmuş ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, çok leziz görünüyor. Soslu yemeklere bayılırım ben de. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. AFIYET OLSUN NEFIS GORUNUYOR
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  4. Niyokki çok değişik bir tarif patatesi kremalı veya püre larak tüketiriz genelde...bunu kesinlikle deniycem elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. niyokki çok değişik bir lezzet denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Harika bir tabak olmuş, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok değişik geldi denemek isterim.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. çok farklı bir yemek olmuş .ellerinse sağlık. afiyet şifa olsun.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık tam bizim ailemize göre bir yemek olmuş. niyokkiyi hatırlattığın çok iyi oldu ne zamandır bende yapmıyordum canım çekti.

    YanıtlaSil
  10. Waww diyecek tek kelime var: Harika!

    YanıtlaSil
  11. Hmm, çok güzel görünüyor hepsi, ellerinize sağlık..
    Hayırlı cumalar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. krema soslu biftek italyan restorantında denediğim bir yemeğe çok benzettim.
    ellerinize sağlık,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Hic yapmadigim bit tad,duymustum ama denemedik,tarif icin tesekkürler canim,sizede afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  14. ELLERINE SAGLIK GERCEKTEN GUZEL GORUNUYOR.

    YanıtlaSil
  15. nefis görünüyor hep deneyeceğim diyorim niyokkileri tadını çok merak ediyorum
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  16. ugrastirici lakin lezizgorunuyor.
    ellerinize saglik,
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  17. Açken bakınca midem daha çok kazınıyor. Ellerine sağlık vallahi çatalı uzatasım geldi.
    sendepişir/Nilgün

    YanıtlaSil
  18. Çok lezzetli görünüyor afiyet şeker olsun:)
    İyi haftasonları dilerim.

    YanıtlaSil
  19. çok farklı bir tarif olmuş ellerine sağlık ,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  20. canim cok nefis bir yemek olmus ellerine saglik
    sana hayirli ve utlu bir hafta sonu dilerim
    sevgilerimle
    leyla

    YanıtlaSil
  21. Acıktım zannımca:)
    Ellerine,gönlüne sağlık gülüm.

    YanıtlaSil
  22. Himmm cok guzel bir sosmus cok severim boyle soslari ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  23. of of of harika gözüküyor tam ziyafetlik ...

    YanıtlaSil