22 Ekim 2010 Cuma

kırmızı lahana garnitürü, patates püresi ve jambonlu biftek sarma

Çok severek yediğimiz bir akşam yemeğini paylaşmak istiyorum sizlerle. Kurban bayramı da yaklaşırken farklı et yemekleri  arayanlar için güzel bir tarif.
biftek sarma

malzemeler (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4 adet büyük biftek
4 ym kaşığı hardal
kornişon turşu
8 adet jambon
100 ml krema
1 paket et sosu (braten sos)
karabiber

hazırlanışı
Bifteğin üzerine 1 yemek kaşığı hardalı sürün, üzerine 2 dilim jambon 4 ince dilim kornişon koyup sıkı sıkı sarın. Kürdanla tutturum mümkünse hardal yağında yada zeytin yağında kızartın. 1 pk sosu tarifine göre hazırlayıp üzerine dökün (2 su bardağı su döküp 5 kaşık braten sosla hazırladım) kaynadıktan sonra kremayı, karabiberi ekleyin etler yumuşayana kadar pişirin.

kırmızılahana garnitürü

malzemeler
750 gr kırmızı lahana
1 çay bardağından bir parmak eksik sirke
3 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Lahanayı yıkadıktan sonra rendeleyin. Zeytinyağında soteleyin sirkeyi ekleyin tuzunu ayrlayın altını  sardırmadan  karıştırarak bir kaç dakika pişirin.

patates püresi

malzemeler
1 kilo soyulmuş patates
1 su bardağı süt
2 ym kaşığı tereyağ

hazırlanışı
Patatesleri haşlayın piştikten sonra ezin. Tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın sütü ilave edip sütü çektikten sonra acaktan alın.





20 yorum:

  1. Tok karnım acıktı yemeği görünce :) bu vakitlerde yemek bloglarını dolaşmak sakıncalı sanki :) ellerine sağlık canım,nefis olmuş..Mutlu haftasonları diliyorum..sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. hayirli aksamlar canim
    ne sahane bir görünü ellerine saglik
    ay ben bu tabagiali gitsem ayip olmaz degilmi karnim acikti :)))
    sevgilerimle
    leyla

    YanıtlaSil
  3. harika bir lezzet tabağı. Denemek isterim.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yemek olmus,rengleride enfezz, Ellerinize saglik
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  5. Yemegi görünce kendimi biran Alman retorantinda zannettim Almanlar cok sever bu üclüyü
    Ellerine saglik görüntü istah aciyor birde tadina bakabilsek

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. CANIM MERHABA SAYFAMDA SENİ BEKLEYEN BİR ÖDÜLÜN VAR ALIRSAN SEVİNİRİM.SELAMLAR

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik. Nefis bir tabak olmus. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Canım muhteşem görünüyor ellerine
    sağlık.Mutlu hafta sonları öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. çok nefis ,ellerine sağlık.sevgilere.

    YanıtlaSil
  11. CANIM ARKADAŞIM İNANILMAZ LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  12. Bugün içimde bir his: "Lahana mevsimi geldi, lahanalı bir şeyler yapmalı" diyor.

    YanıtlaSil
  13. Harika bir yemek olmuş, ellerine sağlık canım afiyetler olsun..
    sendepiişir/Nilgün

    YanıtlaSil
  14. nasılda iştah açtırıo tabak.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Harika bir görüntü süper olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  17. ÜFFF SENİN GİBİ MARİFETLİ OLMAK LAZIM BU YEMEĞİ YAPMAK İİN..BEN İSVİÇREYEGELİRSEM YAPARSIN YERİZ...:)))BENİM GÖZÜM KESMEDİ BU YEMEĞİ YAPMAYA:))

    YanıtlaSil
  18. ne hoş olmuş renkler kırmızı lahana garnitür olarak çok yakışmış ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Herşey güzel ama bu braten sos Türkiyede yok ki.

    YanıtlaSil