biftek sarma
malzemeler (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4 adet büyük biftek
4 ym kaşığı hardal
kornişon turşu
8 adet jambon
100 ml krema
1 paket et sosu (braten sos)
karabiber
hazırlanışı
Bifteğin üzerine 1 yemek kaşığı hardalı sürün, üzerine 2 dilim jambon 4 ince dilim kornişon koyup sıkı sıkı sarın. Kürdanla tutturum mümkünse hardal yağında yada zeytin yağında kızartın. 1 pk sosu tarifine göre hazırlayıp üzerine dökün (2 su bardağı su döküp 5 kaşık braten sosla hazırladım) kaynadıktan sonra kremayı, karabiberi ekleyin etler yumuşayana kadar pişirin.
kırmızılahana garnitürü
malzemeler
750 gr kırmızı lahana
1 çay bardağından bir parmak eksik sirke
3 ym kaşığı zeytinyağ
tuz
hazırlanışı
Lahanayı yıkadıktan sonra rendeleyin. Zeytinyağında soteleyin sirkeyi ekleyin tuzunu ayrlayın altını sardırmadan karıştırarak bir kaç dakika pişirin.
patates püresi
malzemeler
1 kilo soyulmuş patates
1 su bardağı süt
2 ym kaşığı tereyağ
hazırlanışı
Patatesleri haşlayın piştikten sonra ezin. Tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın sütü ilave edip sütü çektikten sonra acaktan alın.
Tok karnım acıktı yemeği görünce :) bu vakitlerde yemek bloglarını dolaşmak sakıncalı sanki :) ellerine sağlık canım,nefis olmuş..Mutlu haftasonları diliyorum..sevgilerimle...
YanıtlaSilhayirli aksamlar canim
YanıtlaSilne sahane bir görünü ellerine saglik
ay ben bu tabagiali gitsem ayip olmaz degilmi karnim acikti :)))
sevgilerimle
leyla
harika bir lezzet tabağı. Denemek isterim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler...
Harika bir yemek olmus,rengleride enfezz, Ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
Yemegi görünce kendimi biran Alman retorantinda zannettim Almanlar cok sever bu üclüyü
YanıtlaSilEllerine saglik görüntü istah aciyor birde tadina bakabilsek
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
CANIM MERHABA SAYFAMDA SENİ BEKLEYEN BİR ÖDÜLÜN VAR ALIRSAN SEVİNİRİM.SELAMLAR
YanıtlaSilEllerine saglik. Nefis bir tabak olmus. Sevgiler...
YanıtlaSilSüper!
YanıtlaSilCanım muhteşem görünüyor ellerine
YanıtlaSilsağlık.Mutlu hafta sonları öpüyorum
çok nefis ,ellerine sağlık.sevgilere.
YanıtlaSilCANIM ARKADAŞIM İNANILMAZ LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER...
YanıtlaSilBugün içimde bir his: "Lahana mevsimi geldi, lahanalı bir şeyler yapmalı" diyor.
YanıtlaSilHarika bir yemek olmuş, ellerine sağlık canım afiyetler olsun..
YanıtlaSilsendepiişir/Nilgün
nasılda iştah açtırıo tabak.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilHarika bir görüntü süper olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum
YanıtlaSilsevgilerimle..
ÜFFF SENİN GİBİ MARİFETLİ OLMAK LAZIM BU YEMEĞİ YAPMAK İİN..BEN İSVİÇREYEGELİRSEM YAPARSIN YERİZ...:)))BENİM GÖZÜM KESMEDİ BU YEMEĞİ YAPMAYA:))
YanıtlaSilne hoş olmuş renkler kırmızı lahana garnitür olarak çok yakışmış ellerine sağlık
YanıtlaSilHerşey güzel ama bu braten sos Türkiyede yok ki.
YanıtlaSil