Çok övüp de beklentilerinizin çok yukarı çıkıp sonrada bumuydu deyip hayal kırıklığı yaşamanızı istemiyorum. Öyle olur ya bazı tarifleri görürüz inanılmaz derecede övülmüştür yaparız beklentilerimizin altında kalır.. İşte o sarsıntıyı yaşamanızı istemem:) Alt yapıyı hazırladıysam şayet hemen övmeye geçeyim efem.. O ne müthiş bir lezzettir öyle ağıza atıldığında helva gibi eriyen yapısı o köz patlıcanın kokusu ve tadı ıspanaklının ki ayrı, bir poğaça bu kadar mı lezzetli olur? Mutlaka bu tarzda poğaçalar nette vardır ama ben yaptım diyemi bilemiycem harika bir şey bu rulo poğaça..
yarım paket tereyağ (125gr)1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı yoğurt1 paket maya2 tane yumurta1 tatlı kaşığı tuzaldığı kadar unUn ve 1 tane yumurtanın sarısını ayırıp tüm malzemeyi birbirine karıştırarak yedirin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur yoğurun üzerini örterek 1 saat mayalandırın.patlıcanlı iç harç içinyarım kilo közlenmiş temizlenmiş ve ince kıyılmış patlıcan100 gr beyaz peynir ezilmişkarabiberçok az tuztüm malzemeyi çatalla çırparak karıştırın.ıspnaklı harç içinyarım demet ıspanak temizlenmiş ve ince kıyılmış100 gr beyaz peynir ezilmişkarabiberçok az tuzbir tatlı kaşığı zeytinyağtüm malzemeleri karıştırın..Mayalanan hamuru iki parçaya bölün merdaneyle açın hazırladığınız harçlardan uç kısımlarına yerleştirerek sarın fırın kağıdı serili tepsiye alıp üzerlerine yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.
Rulo haline getirdikten sonra dilimliyor muyuz ? Yoks dilimleme işini piştikten sonra mı yapıyoruz ? Denemeyi planlıyorum da :)
YanıtlaSilAma böylede anlatılmazki, yapan var yapamayan var:)))) Nefisdir eminim
YanıtlaSilleylacım piştikden sonra dilimliyoruz... sevgilerimle..
YanıtlaSilBende istiyorum bu kadar güzel yapılmazki:) Ellerine sağlık canım misssss.
YanıtlaSilböreği çok severim, patlıcanı da severim hele de ikisi birarda olursa çokçok severim.ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilöyle bir anlatmışsın ki yapmamak mümkün değil :)) ellerine sağlık sevalciğim...
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSiluzanıp alasım geldi bir dilim :D
Hmmm köz patlıcan ve ıspanak bir arada hiç denememiştim. Ellerinize sağlık; afiyetle:)
YanıtlaSilAyrı ayrıymış şimdi farkettim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel olmuş..nefis görünüyor..
YanıtlaSilNe kadar güzeller. Ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilresim harika olduğunu gösteriyor ellerine sağlık canım sevgiler:)
YanıtlaSilFotoğraftan lezzet akıyor:) ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilCanım nefis bir çörek olmuş ellerine
YanıtlaSilsağlık sevgiler...
Övünmekte haklısınız gibi duruyor, ellerinize sağlık. Bu arada yeni web tasarımınız hayırlı olsun çok güzel olmuş, güle güle kullanın :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...
olsada yesek :))
Nefis görünüyor,her iki çeşitte.Ellerinize sağlık.Sevgiler:))
YanıtlaSilEllerinize saglik cok nefis görünüyor afiyetler olsun .
YanıtlaSilGörüntüye bakılırsa övmekte haklısın..
YanıtlaSilNasıl can çektiriyor bu böyle ama ya..:))
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Valla görüntüsü iştah açıcı. Közlenmiş patlıcanlı bir poğaça nasıl olur diye düşünüyorum. Denemeye değer. İnşallah en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilBen patlıcanlı böreği hiç denememiştim ıspanakla bütünleşmesi bana çok değişik geldi.Denemek gerekir,ellerinize sağlık.Selamlar.
YanıtlaSilhımmmm ıspanaklı ha...süper bir görüntü..
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Görüntü süper,malzemeler dersen öyle,fazla söze gerek yok canım listeme aldım bile:)
YanıtlaSilellerine sağlık,öperim seni...
Görüntüsü anlatıyor lezzetini , offf olsa da yesem.
YanıtlaSilçok guzel gorunuyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilgörüntü muhteşem ellerine sağlık :)
YanıtlaSilOkumadan önce muhteşem demiştim okuyunca sana hak verdim. Ellerine sağlık Sevalcim..
YanıtlaSilSevalcim adaşım,
YanıtlaSilBu nefis görüntüyle bu saatte karnım acıktı:)Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
ispanak borekte harika oluyor, rulo borekte harika gorunuyor, elinize saglik:)
YanıtlaSilmerhaba pogcayı rulo olarakmı normal posca gıbımı kapatıyoruz
YanıtlaSilhamuru açtıktan sonra rulo yapıyorsunuz öyle pişirip dilimliyorsunuz
YanıtlaSil