10 Ekim 2013 Perşembe

patlıcan graten

Geçen gün akşam yemeğinin yanına garnitür olarak yaptım. Ben patlıcanı çok ama çok severim her halini. Bu haliyle de fena olmadı beşamel işin içine girince lezzette katlanıyor haliyle..
Kızartma olmadığından da daha hafif oluyor. Beşamelden önce tavuk sote, kıymalı harç yada kuşbaşı etle yaparsanız ana yemeğe dönüşecektir.

(4-5 kişilik)
2 tane bostan patlıcan
3 tane domates
2 ym kaşığı zeytin yağ
karabiber
tuz

Patlıcanları yıkayın ince dilimleyin sahan tencereye yerleştirin. Üzerine rendelediğiniz domatesleri ve diğerlerini koyarak kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
 
beşamel sos
3 ym kaşığı tereyağ
4 ym kaşığı un
1,5 su bardağı süt
tuz
Tereyağı eritin unu ekleyip kavurun. süt ve tuz ekleyip çırpma teliyle karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin.
 
Patlıcanları fırın kabına yayın üzerine hazırladığınız beşamel sosunu dökün en üste 1 su bardağı kadar rendelediğiniz kaşar peynirini serpin isteğe bağlı kiraz domateslerle süsleyip 220C fırında peynir kızarana kadar pişirin.
 

6 yorum:

  1. Patlicanlisini hic yemedim eminim cok lezztlidir.eline saglik cnm

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis görünüyor,
    çekiliş düzenledim katılır mısın ? Blogspot tabanlı blog kullananlara özel çekiliş http://www.seviminaskanasi.com/2013/09/bloggerlara-ozel-cekilis.html#axzz2hO8xM6tn

    YanıtlaSil
  3. patlıcanın her halini severim ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık ben bunu kıymayla yapacağım çok hoşuma gitti sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    güzel görünüyor ellerinize saglık.bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canım tariflerini çok beğendim sende benim sitemi ziyaret edebilirsin. Allah yardımcınız olsun kolay gelsin.

    Hazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.selmamutfakta.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html

    YanıtlaSil