Sevmeyeni çok olsada ben bayılırım. Sadece kabağın cinsi önemli lifleri yoğun olan kabak bence sasımık ve lezzetli olmuyor. Alırken biraz şans işi galiba. Akşamdan şekere yatırılırsa çok daha iyi sonuç alırsınız pişirmek için acele etmeyin. Fırında yada ocakta mutlaka akşamdan şekere yatırın.
1 kg. kabakşekerKabağın kabuklarını soyun yaklaşık dört parmak eninde dilimleyin. (Türkiye'de gerçi temizlenmiş ve dilimlenmiş bulmak mümkün) fırın kabına kabakları sıralayın her kabak diliminin üzerine 1 yemek kaşığı dolusu şeker dökün fırın kabının üzerini strecleyip buzdolabına kaldırın. Ertesi gün 200C fırında kenarları kahverengileşene kadar pişirin.
oyyy nefis olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilYutkundum biliyormusun o kadar güzel gözüküyordu ... Allah'tan pazara gidince almıştım akşama hemen şekere koyup pişirmeliim... Ellerine tarifine ve görsellerine sağlık....
YanıtlaSilGoruntu harika ya... Canim cekti... Ellerine saglik canim
YanıtlaSilLezzeti hiç şaşmayan hafif bir tatlı. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilBirde üzerine tahin gezdirin süper oluyor:)
YanıtlaSilHarika bir görüntü.İnsanı yutkunduruyor ;)ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık olsun canım:)))9
YanıtlaSileller lezzetli foto da güzel çekilince böyle süper oluyor işte ne denirki ellerinize sağlıktan başka.
YanıtlaSilÇok, çok severim.... Of of.
YanıtlaSilah sevilmez mi bu??
YanıtlaSilrengi de ne güzel olmuş.ee senin katkın da az değil. yine harikalar yaratmışın canım..
Çatalımı uzatıp almak istedim,süper görünüyor..ellerine sağlık..Fırında nefis oluyor..
YanıtlaSilFırında da çok güzel oluyor ellerine sağlık Sevalcim. Ben eskiden hiç sevmezdim, yeni yeni yemeye başladım..
YanıtlaSilDaha dün yedik ama her gün yense yenir bol cevizli.Bu renk çok inanılmaz,eline sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık. Bu arada sayfanızdaki resimler çok güzel.
YanıtlaSilBildiğimiz kabak tatlısı bu kadar mı güzel resmedilir :) objektifinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Amanın fotoğrafa bak ,kabağı sevmeyene kabak yedirir cinsten olmuş :)Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSevgiler,
ellerinize sağlık bunca yıldır yedim ama fırında denememiştim.
YanıtlaSilKarşılıklı reklam verebiliriz :)
YanıtlaSil1dizi.blogspot.com
Offf diyorum.
YanıtlaSilHafif tutmuşuna da bayılırım.
Eline sağlık.
Yanık anne
Gerçekten de harika görünüyor. Kabak tatlısı sever olarak tarifinize bayıldım. Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın..
YanıtlaSil