11 Şubat 2013 Pazartesi

fırında bal kabagı tatlısı

Sevmeyeni çok olsada ben bayılırım. Sadece kabağın cinsi önemli lifleri yoğun olan kabak bence sasımık ve lezzetli olmuyor. Alırken biraz şans işi galiba. Akşamdan şekere yatırılırsa çok daha iyi sonuç alırsınız pişirmek için acele etmeyin. Fırında yada ocakta mutlaka akşamdan şekere yatırın.
 
1 kg. kabak
şeker
 
Kabağın kabuklarını soyun yaklaşık dört parmak eninde dilimleyin. (Türkiye'de gerçi temizlenmiş ve dilimlenmiş bulmak mümkün) fırın kabına kabakları sıralayın her kabak diliminin üzerine 1 yemek kaşığı dolusu şeker dökün fırın kabının üzerini strecleyip buzdolabına kaldırın. Ertesi gün 200C fırında kenarları kahverengileşene kadar pişirin.
 

20 yorum:

  1. oyyy nefis olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Yutkundum biliyormusun o kadar güzel gözüküyordu ... Allah'tan pazara gidince almıştım akşama hemen şekere koyup pişirmeliim... Ellerine tarifine ve görsellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Goruntu harika ya... Canim cekti... Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  4. Lezzeti hiç şaşmayan hafif bir tatlı. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. Birde üzerine tahin gezdirin süper oluyor:)

    YanıtlaSil
  6. Harika bir görüntü.İnsanı yutkunduruyor ;)ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık olsun canım:)))9

    YanıtlaSil
  8. eller lezzetli foto da güzel çekilince böyle süper oluyor işte ne denirki ellerinize sağlıktan başka.

    YanıtlaSil
  9. Çok, çok severim.... Of of.

    YanıtlaSil
  10. ah sevilmez mi bu??
    rengi de ne güzel olmuş.ee senin katkın da az değil. yine harikalar yaratmışın canım..

    YanıtlaSil
  11. Çatalımı uzatıp almak istedim,süper görünüyor..ellerine sağlık..Fırında nefis oluyor..

    YanıtlaSil
  12. Fırında da çok güzel oluyor ellerine sağlık Sevalcim. Ben eskiden hiç sevmezdim, yeni yeni yemeye başladım..

    YanıtlaSil
  13. Daha dün yedik ama her gün yense yenir bol cevizli.Bu renk çok inanılmaz,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık. Bu arada sayfanızdaki resimler çok güzel.

    YanıtlaSil
  15. Bildiğimiz kabak tatlısı bu kadar mı güzel resmedilir :) objektifinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Amanın fotoğrafa bak ,kabağı sevmeyene kabak yedirir cinsten olmuş :)Ellerine sağlık canım

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık bunca yıldır yedim ama fırında denememiştim.

    YanıtlaSil
  18. Karşılıklı reklam verebiliriz :)
    1dizi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Offf diyorum.
    Hafif tutmuşuna da bayılırım.
    Eline sağlık.

    Yanık anne

    YanıtlaSil
  20. Gerçekten de harika görünüyor. Kabak tatlısı sever olarak tarifinize bayıldım. Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil