22 Nisan 2012 Pazar

taze soğanlı zeytinyağlı bakla

taze soğanlı zeytinyağlı bakla

Nihayet bakla pişirebildim. Türk bakkalına ne zaman gitsem beklemekten sararmış kötüleşmiş bakla oluyor, körpesine denk gelemiyordum. Baklanın bu halini de sevsem asıl pişirme şeklim salçalı ve kimyonlu olanıdır onu yoğurtlu bunu sade sunarım.. Evde kimyonum kalmadığı için taze soğanlı pişirdim ikinci bulduğumuda kimyonlu pişireceğim..

malzemeler
yarım kilo taze bakla
3 tane taze soğan
2 tane kurusoğan
4 ym kaşığı zeytinyağ
1 ym kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz

hazırlanışı
Baklaları yıkayın. Bir kabın içine  yarım limon suyu, 1 ym kaşığı unla su hazırlayın. Yıkadığınız baklaları kenarlarını temizleyip varsa kılçıklarını çıkarın. Baklanın boyuna göre iki yada üçe bölün unlu, limonlu suya bırakın. (bu işlemi yaparsanız baklalarınız piştiği zaman çok kararmaz resimdeki gibi olur)

Taze soğanları kıyın,  Kuru soğanı ince yemeklik doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Unu ekleyip soğanları çevirin. Un tencereye sarmadan suyun içinden baklaları çıkarıp soğanların üzerine koyun beraber çevirin. Taze soğanı, şekeri, tuzu ekleyip baklaların üzerine kadar su ekleyin. Su kaynadığı zaman ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyım dereotu serpin.. Benimki hafif sulu kaldı baklalar karışıktı taze ve kartı vardı suyu kaldıracağını düşünüp biraz daha fazla koydum ama hemencik pişip beni yanılttılar yinede ben çok beğendim tam kıvamlı zeytinyağlı olmuştu umarım sizlerde beğenirsiniz.. Afiyetle..


tazesoğanlı zeytinyağlı taze bakla yemeği

10 yorum:

  1. Sevalcim ne güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Çok da seviyorum şimdi tazecik tam zamanı..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. VİTAMİN DEPOSU
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    :)

    YanıtlaSil
  3. baklam hazır,bahçede taze soğanda hazır haydi mutfağa:))) eline sağlık sevalciğim..

    YanıtlaSil
  4. ben taze soğan koymadan böyle yaparım ama taze soğan sever biri olarak eminim lezzet katmıştır ellerine emeklerine sağlık sevalciğim....

    YanıtlaSil
  5. baklayı çok severim ben yoğurt kullanıyoum üzerinde lezzetine lezzet katıyor

    YanıtlaSil
  6. çok severim canım ellerine sağlık.afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. Sevalcim seni tekrar toparlanmış olarak görmek çok güzel...
    Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  9. baklayı çok severim şahsen. her hali makbuldür benim için. taze soğan eminim ki çok yakışmıştır. Eline sağlık afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  10. Baklayı o kadar az insan severki, ben seven ender gruptanım.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil