7 Nisan 2012 Cumartesi

fırında yoğurt soslu tavuk bagetleri

yoğurt soslu fırında tavuk incikleri
Yine çok pratik bir yemeğimiz var bugün. Davet sofralarınıza da gönül rahatlığıyla çıkarabileceğiniz lezzetli bir ana yemek. Sadece bir kaç saat önceden marine etmeniz yeterli, istediğiniz garnitürle sofralarınızı dolduracak yanınada bir kaç meze yeptığınız zaman en ağır misafirlerinizi bile yüzünüzün akıyla ağırlamış olacaksınız.. Çok mu abarttım acaba:)

malzemeler
1 kilo tavuk incik
1,5 su bardağı yoğurt
2 ym kaşığı zeytinyağ
1/2 çay kaşığı kekik
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çimdik toz kırmızı biber
karabiber
kişniş
tuz

hazırlanışı
Tavuk bagetlerini temizleyin. Tüm malzemeleri çırpın tavukları içine alın karıştırın. bir kaç saat buzdolabında bekletin çıkarın tekrar karıştırın yağladığınız fırın kabına dizin üzerine folyo kapatın 220C fırında 30 dk. pişirin folyoyu üzerinden alın üzeri kızarana kadar biraz daha pişirin. bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
sıcak olarak servis yapın. tel şehriyeli, zerdeçalli pilav ve domates salatasıyla servis yaptım..

fırında yoğurt soslu tavuk baget

19 yorum:

  1. mmm çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık evdekiler çok şanslı :)

    YanıtlaSil
  2. misss misss :-))
    ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  3. CANIM BAGETLER MUHTEŞEM:)
    ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  4. Seval'cim enfes görünüyor ellerine
    sağlık mutlu hafta sonları sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ben sana ne diyeyim bilmemki,harika bir manzara ellerine saglik olsun hayatim.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık canım çok hoş ve pratik bir tarif olmuş bir daha böyle deneyeceğim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. süper görünüyor elinize sağlık fırında tavuğa bayılırımm :)

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık çok iştah açıcı:))

    YanıtlaSil
  9. nefis nefisssss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. iştah açıcı bir görüntü ,harika olmuş..

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık arkadaşım yumuşacık bir tavuk olmuştur

    YanıtlaSil
  12. Nefis gözüküyor, ellerine sağlık.
    Yoğurdu çok yakıştırıyorum et yemeklerine, ara ara bende kullanıyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Pratik ve lezzetli olmuş, ellerine sağlık. Hayırlı haftalar..

    YanıtlaSil
  14. Of, of, of. O ne güzel bir tabak öyle.
    Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. et sever bir eşe sahip olunca çeşitleme çok oluyor böylede yaparım sık sık ellerine sağlık nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  16. Bu aralar dukan diyeti yapıyorum ve bu tarif tam bana göre. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Çok sağlıklı bir tarif olmuş, ben bunu hemen denerim.sevgiler

    YanıtlaSil
  18. hamileliğimde tavuktan tiksinmiştim ve bu sonrada devam etti yesemde çok severek yemem ama bu usulde olanı beğeniyorum yoğur yerine limon kullanarak enderde olsa yapıyorum bir dahaki sefere senin tarifini uygulayacağım nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. canım benim sunum harika...
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil