Hindibayı ben ot olarak tanıyordum burada da chicoree diye çok yaygın. Özellikle belçika mutfağında çok kullanılan bir sebze.. Faydalarıda saymakla bitmiyor.. Gördüğünüz zaman alın ve mutlaka pişirin. O kadar çeşidi de yapılıyorki şaşırırsınız. Elimden geldiğince farklı seçeneklerini yapıp yayınlayacağım..
100 gr kıyma
1 tane küçük soğan
1 tutam maydonoz
2 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
Soğanı temizleyin maydonozların yaprak kısımlarıyla beraber rondoya koyup kıyın. tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
500 gr. hindiba (3 adet) dış yapraklarını temizleyin bol tuzlu limonlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Kök kısmından başlayarak yukarıya doğru kesin ama iki parçaya bölmeyin. Kök kısımlarını yaprakları dağıtmamaya çalışarak çıkarın acılığını bırakmasın.
Dış yapraklar ve iç yapraklar olarak bir büyük bir küçük dolmalarınız olacak.
Yaprakların boyunca uzun köfteler hazırlayıp orta kısma yerleştirin köftelerin üzerine yaprakları kapatın. Toplam 6 tane dolmanız olacak..
1 tane yumurtayı tuzla iyice çırpın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Fırın kabına dizerek içindeki köfteler pişene kadar 200C de 20 dk pişirin.
Servis tabağına alarak saucenrahm (ekşi krema) ile sıcak olarak servis yapın.
Gerçekten de çok değişik ve lezzetli bir yemek oluyor ara sıcak olarak yemek davetlerinizde sunabilir yada benim gibi direk ana yemek olarak düşünebilirsiniz..
20 yorum:
çok değişik ve güzelmiş bayıldım buna ben:))
ellerine sağlık canım
Canım muhteşem bir görüntü ellerine
sağlık sunum yine çok şık sevgile
rimle...
merhaba yemeğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık Sitenide çok beğendim bende beklerim
Canım,
ellerine sağlık. Çok değişik ve güzel bir tarif olmuş. Sunumu çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.
Çok güzel görünüyor. hindibayı bulsam hemen denemek isterim. Afiyet olsun.
bayıldımmm,
resimlere ne güzel yansımış canım benim,
açken bakmamak gerekmiş,mutfağa doğru kaçayım ben!
ellerine sağlık
sevgilerimle...
hoş bir lezzet olmuş.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Harika görünüyor , eline sağlık , sevgiler.
canım harikasın çok nefis görünüyor ellerin dert görmesin sevgiler selamlar
canım ellerine sağlık çok faydalı bir bitki değil mi hindiba çok da güzel değerlendirmişsin:)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..
canim merhaba gercekten hindiba cok faydali bir sebze.haslamayi az sudayaparsan vitamini de gitmez.benim en cok dolabimdan eksik etmedigim ve kurtarici sebzelerimden biridir.bu tarife de bayildim,ellerine saglik sevgilerle.
çok değişikmiş ..hiç yemedim ama bu resim beni mahvetti tatmak istedim nefiiiss
ellerine emeğine sağlık canım:))
Canım hoşgeldin,her geçen gün daha iyi olacaksın inşallah.Tabi hiç bir zaman eskisi gibi iyi olmayacaksın çok duygulanıyorum ben bu tür konularda kusuruma bakma:(
Hindibayı bende ot bilirim annemler toplardı mancar hindiba tere mm bir kaç arkadaşı daha vardı bu otların..Görüntü süper ama biz burda bulamayabiliriz
Canım yine şahane bir tarif olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM HARİKA
:))
Burdaki pazarda sürekli görüyorum şimdi ismi de tanıdık geldi en kısa sürede bende deneyecegim hem salatasını hemde kızarmış köftesini
Elinize sağlık
Hiiim harika ellerine saglik canim, alttaki pastayada bayildim sevgiler....
çok değişik geldi denemek lazım:)
ellerine sağlık.
Hindaba nın bu halini buralarda görmüyoruz. Bulduğumda denemek isterim.
Çok güzel görünüyor, mutlaka lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Bulursam mutlaka denemek isterim lezzetini çok merak ettim. Ellerine sağlık. Bundan böyle sıkça görüşürüz umarım..
Yorum Gönder