1 Kasım 2010 Pazartesi

kremalı balık

Balık mevsimi şu an her mutfakta pişiyor bizim de :) Bu sefer böyle yaptım, iyi de oldu. Arada değişiklikler iyi oluyor :)
malzemeler

500 gr fileto balık
4 adet patates
3 adet taze sağan
yarım demet dereotu
2 adet havuç
1 kutu krema
1 çay bardağı kadar bezelye
3 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz

hazırlanışı
Balıkları yıkadıktan sonra geniş parçalara bölün. Patetesleri ve havuçları  dilim şeklinde doğrayın tencerenin tabanına yerleştirin. Üzerine balıkları dizin doğradığınız taze soğanları ve dereotunu serpin. Zeytinyağı, karabiber, tuz, 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın 10 dakika orta ateşte pişirin. Kremayı ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirin.


33 yorum:

  1. Baligin her cesidini severim bu haliyede enfes olmus pratik ve saglikli eline saglik
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Değişiklikler iyi oluyor, bu balık da nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Harika gorunuyor ellerinize saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  4. Balığı ya fırına ya da tavaya yakıştırırm ama bu tarifte çok güzel ve lezzetli gözüküyor :) Ellerinize sağlık
    En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. enfes görünüyor..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı sabahlar, süper güzel olmuş. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Sevalciğim böylede denemeli ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. bizim evde hafta bir kez mutlaka pişer balık mevsimi değerlendirmek lazım .
    ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. nefis bir yemek olmus,bayilirim ben böyle tadlara,aslinda herseye:) Eline saglik canim...

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık nefis olmu afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  11. bencede bol bol pişirmeli
    ellerine sağlık canım harika olmuş

    YanıtlaSil
  12. Hmm, fotoraftan göründüğü kadarıyla çok nefis gibi duruyor:))
    Pişirme şekli ve kremalı oluşu ile çok ilgimi çekti, en kısa sürede denemeliyim:))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Balıkla yapılan her şeye bayılırım, bu yemek de çok hoş görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Bizde daha çok tavada tercih edilir ama bu yöntem daha sağlıklı. Ellerinize sağlık, görüntü nefis. Belki ben de bu şekilde denerim. Afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Canım bayılırım ellerine sağlık muh
    teşem bir lezzet olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Bende değişik balık tarifleri denemek istiyorum ama eşim buna engel oluyor. onun için balık demek nar gibi kızarmış olmalı ve sulu seli olmamalı:) Ellerine sağlık cnm. Afiyet olsun Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. yine aileden veto yemiş bir tarif işte değişik balık tariflerine burun kıvırıp unlayıp kızartıver diyorlar oflaya puflaya kızartıyorumm:))

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık canım harika ve pek değişik görünüyor olsada yesem

    YanıtlaSil
  19. Nefis görünüyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. muhteşem görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Aaaa çok değişik olmuş ama çok sevdim:) Ben de balık çok severim. Ellerine sağlık. Bu arada tencerelerimiz aynı:)

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  23. Yemek bir aşktan hafif bir tarif daha...Eline sağlıkc sanım....

    YanıtlaSil
  24. merhaba canim sana hayirli aksalar diliyorum
    muhtese gözüküyor ellerine saglik
    sevgilerimle
    leyla

    YanıtlaSil
  25. Balık mevsimi geldi. Ben de çok yaparım. Ellerine sağlık Seval'cim. Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  26. değişik bir lezzet bizde tam bir balık sever olarak bu lezzeti mutlaka denemeliyim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  27. Balik olsun yeterki nasil oldugu onemli degil. Cok guzel gorunuyor ama, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  28. Vavvv... Sahane bir tat bu... Ellerine saglik canim benim....

    YanıtlaSil
  29. Balık bu şekli ile daha sağlıklı olduğundan ben de böyle pişirmeyi tercih ediyorum.Harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  30. sevalim hayırlı akşamlar arkadaşım.kremalı balığı hiç denemedim.eşim pek açık değildir mutfakta reforma.bildiğin usul sever,yer.ama çok nefis görünüyor.cesaret ister bunu yapmak bana göre.ellerine sağlık canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. bütün sevgili arkadaşlarıma candan samimi yazıları için gönülden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  32. böylede güzel olmus canim nefiss görünüyor..ellerine saglik..kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  33. Ouyyy neffis görünüyor, ağzımın suyu aktı resmen :) Ellerine sağlık canım ilk fırsatta böyle pişirilecek balık :)

    YanıtlaSil