malzemeler
500 gr fileto balık
4 adet patates
3 adet taze sağan
yarım demet dereotu
2 adet havuç
1 kutu krema
1 çay bardağı kadar bezelye
3 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
hazırlanışı
Balıkları yıkadıktan sonra geniş parçalara bölün. Patetesleri ve havuçları dilim şeklinde doğrayın tencerenin tabanına yerleştirin. Üzerine balıkları dizin doğradığınız taze soğanları ve dereotunu serpin. Zeytinyağı, karabiber, tuz, 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın 10 dakika orta ateşte pişirin. Kremayı ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Baligin her cesidini severim bu haliyede enfes olmus pratik ve saglikli eline saglik
YanıtlaSilsevgiler
Değişiklikler iyi oluyor, bu balık da nefis olmuş.
YanıtlaSilHarika gorunuyor ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Balığı ya fırına ya da tavaya yakıştırırm ama bu tarifte çok güzel ve lezzetli gözüküyor :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEn kısa zamanda deneyeceğim.
enfes görünüyor..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHayırlı sabahlar, süper güzel olmuş. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Sevalciğim böylede denemeli ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilbizim evde hafta bir kez mutlaka pişer balık mevsimi değerlendirmek lazım .
YanıtlaSilellerine sağlık canım,sevgiler...
nefis bir yemek olmus,bayilirim ben böyle tadlara,aslinda herseye:) Eline saglik canim...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis olmu afiyetler olsun...
YanıtlaSilbencede bol bol pişirmeli
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika olmuş
Hmm, fotoraftan göründüğü kadarıyla çok nefis gibi duruyor:))
YanıtlaSilPişirme şekli ve kremalı oluşu ile çok ilgimi çekti, en kısa sürede denemeliyim:))
Sevgilerimle...
Balıkla yapılan her şeye bayılırım, bu yemek de çok hoş görünüyor, eline sağlık.
YanıtlaSilBizde daha çok tavada tercih edilir ama bu yöntem daha sağlıklı. Ellerinize sağlık, görüntü nefis. Belki ben de bu şekilde denerim. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Canım bayılırım ellerine sağlık muh
YanıtlaSilteşem bir lezzet olmuş sevgiler.
Bende değişik balık tarifleri denemek istiyorum ama eşim buna engel oluyor. onun için balık demek nar gibi kızarmış olmalı ve sulu seli olmamalı:) Ellerine sağlık cnm. Afiyet olsun Sevgiler...
YanıtlaSilyine aileden veto yemiş bir tarif işte değişik balık tariflerine burun kıvırıp unlayıp kızartıver diyorlar oflaya puflaya kızartıyorumm:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika ve pek değişik görünüyor olsada yesem
YanıtlaSilNefis görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilAaaa çok değişik olmuş ama çok sevdim:) Ben de balık çok severim. Ellerine sağlık. Bu arada tencerelerimiz aynı:)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım afiyet bal olsun
YanıtlaSilYemek bir aşktan hafif bir tarif daha...Eline sağlıkc sanım....
YanıtlaSilmerhaba canim sana hayirli aksalar diliyorum
YanıtlaSilmuhtese gözüküyor ellerine saglik
sevgilerimle
leyla
Balık mevsimi geldi. Ben de çok yaparım. Ellerine sağlık Seval'cim. Sevgiyle kal..
YanıtlaSildeğişik bir lezzet bizde tam bir balık sever olarak bu lezzeti mutlaka denemeliyim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilBalik olsun yeterki nasil oldugu onemli degil. Cok guzel gorunuyor ama, ellerine saglik.
YanıtlaSilVavvv... Sahane bir tat bu... Ellerine saglik canim benim....
YanıtlaSilBalık bu şekli ile daha sağlıklı olduğundan ben de böyle pişirmeyi tercih ediyorum.Harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevalim hayırlı akşamlar arkadaşım.kremalı balığı hiç denemedim.eşim pek açık değildir mutfakta reforma.bildiğin usul sever,yer.ama çok nefis görünüyor.cesaret ister bunu yapmak bana göre.ellerine sağlık canım.sevgiler...
YanıtlaSilbütün sevgili arkadaşlarıma candan samimi yazıları için gönülden teşekkürler :)
YanıtlaSilböylede güzel olmus canim nefiss görünüyor..ellerine saglik..kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilOuyyy neffis görünüyor, ağzımın suyu aktı resmen :) Ellerine sağlık canım ilk fırsatta böyle pişirilecek balık :)
YanıtlaSil