19 Eylül 2010 Pazar

kürbis suppe (bal kabaklı çorba), krutonlu

Geçen postlarımdan birinde söz etmiştim envai çeşit kabak yetiştiriyorlar diye. Sizler için gidip görüntüleyeceğim demiştim sözümü tuttum :) gidip görüntüledim gitmişken çorbalık kabağımı aldım çorbamı da yaptım ve huzurunuzda..

kürbis suppe

malzemeler

çorbalık kabak (benim kullandığım kabak 1kilo 100 gramdı kabuklu haliyle)
200 ml krema
1,5 lt et suyu
1/2 çay bardağı pirinç
2 ym kaşığı tereyağ
karabiber
tuz

kruton için

tost ekmeği yada bayat dilim ekmek (10 adet tost ekmeği kullandım)
2 ym kaşığı dolu dolu margarin

(ben  sade kruton yaptım isterseniz sarımsakları ezip sarımsaklı yada çeşitli baharatları kullanıp baharatlı ve baharatlı sarımsaklı hazırlayabilirsiniz. hem çorbalarınızda hemde salatalarınızda da kullanabilirsiniz)

Ekmekleri küp küp doğrayın. margarini eritip ekmeklerin üzerine döküp karıştırın 200C fırında ekmekleri arada bir karıştırarak kızartın.
Soğuduktan sonra kavanoza boşaltın, lazım oldukca kullanılmaya hazır krutonlar.

hazırlanışı

Kabakları soyun küçük dilimleyin yıkadıktan sonra orta boy bir tencereye alın üzerine et suyunu (normal suda olabilir) yıkanmış pirinçleri koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blendırdan geçirin krema, tuz ve karabiberi ekleyip biraz kaynatın. Tereyağını eritin çorbaya dökün, karıştırın. Krutonla servis yapın. (pirincin verdiği nişastaya göre su ile kıvamını ayarlayın)

çorbasını yaptığım kabak


kabak cenneti




aynı çiftlikte mevsimine göre yetiştirilmiş çiçekleri kendiniz istediğiniz kadar toplayıp satın alıyorsunuz. Arada bir gidip taze çiçeklerimi topluyorum inanılmaz keyifli bir şey.








19 yorum:

  1. balkabaklı çorbayı oglum küçükken yapardım ben çok besleyici bir çorbadır.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Ohh çeşit çeşit kabak. Çiçek halleride çok renkli çok hoş görunuyor.
    Çorbada mis gibi. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çorba nefis görünüyor,çiçekler de harika.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok değişik ve güzelmiş.çorbada harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bu hafta mutlaka deneyecegim,tatlisini yapip yedim bol bol gecen hafta,cok seviyorum kabagi...

    Elinize saglik,corba nefis mi nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Ben de istiyorum bu kabaklardan :) Turuncularından..Burda bu kadar çeşit yok,hoş kabak varmı onu da bilmiyorum ama,az da olsa vardır sanırım.Eşim kabak tatlısını çok seviyor,ve sadece tatlıda kullanıyorum bal kabağını..Çorbası da çok nefis olmuş,görüntü öyle :) denemek istiyorum en kısa zamanda..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Burdada kabak festivallari yapiliyor,bende gecen sene gitmistim ve festivalden görüntüleri eklemstim bloguma
    Bir alman arkadasimda yemistim bal kabagi corbasini nefisti,ellerine saglik görüntü enfes olmus

    YanıtlaSil
  8. Eylemcim gerçektende öyle çok faydalı
    sevgiler..

    sevgili Nazlı çok teşekkürler gerçektende o kadar çokki çeşit şaşırıyor insan :))
    sevgiler..

    anneanneninemekleri çok teşekkür ederim :)
    sevgiler..

    lezzet sarayı çok teşşekkür ederim
    saygılar..

    sevgili serpil çok teşekkür ederim umarım beğenirsin yaptığın zaman :)) şifalar olsun bebeciğe:)
    sevgiler..

    sevgili öznur çok renkli olmuştur eminim :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Bu kadar güzel,renkli görüntüler ancak böyle güzel bir çorbayla tamamlanırdı.Bende Hollanda da doğup büyüyen biri olarak oraların havasını bu görüntülerde hatırlamadım değil.Özlemişim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Görüntüler harika, corba da sifa niyetine simdi bana iyi gelirdi. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ben bu çorbayı çocuklarıma sık sık yaparım severek yerler
    ellerine sağlık çorba çok güzel olmuş
    sevgileer

    YanıtlaSil
  12. kabaklarda ne güzelmiş çeşit çeşit.. çorbada enfes olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik corban nefis görünüyor , kabaklarda öyle.
    Ben kabak ciceginin dolmasinin hastasiyim ama bizim buralarda bulmak biraz güc.
    Ama öyle bir pazarimiz varki Berlinde gecenlerde onuda getirmisler. Uzun yillar özlemini duydugum kabak dolmasinida yaptim. Varsa tavsiye ederim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. limon çiçekleri çok teşekkür ederim:) doğup büyüğülen yerin özlenmemesi mümkün değilki.
    sevgiler..

    Sevgili Nesrin çok teşekkürler :)
    ahh olmadı şimdi nasıl içerebilirim ben sana bu çorbayı :(
    sevgiler..

    Sevgili İzgün ne iyi yapmışsın gerçekten çok güzel bir çorba
    sevgiler..

    seçilcim çok teşekkür ediyorum
    sevgiler..

    Bereket sofrası bende kabak çiçeği dolması severim ama maalesef burada pazar kurulmuyor bazı günler statdın orta yerinde bir kaç araba tezgah oluyor onlarda da çiçek peynir sosis salam gibi şeyler banada fransada mulhouse pazarı yakın arada bir gidiyorum ama orada da hiç görmedim sen şanslısın ozaman :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar, Tam şifa deposu olan bir çorba ellerinize,emeğinize sağlık. Bugün bloglardan seçmelerde lezzet adasının saç kavurması tarifi yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)


    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  16. Bende bu kabagin kabuklarini soyuyordum, ama bir blog arkadasim buna gerek olmadigini soylemistim. Kabuklari soymadan pisirdim gercekten cok guzel oluyor. Denemeni tavsiye ederim.

    SOylemeden de gecemiyecegim, kabak corbasi favorilerimden biri. Cok guzel oluyor. Senin tarifide denemek lazim not ediyorum. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  17. Selmacım her kabağın öyle olduğunu sanmıyorum ama denediysen mutlaka öyledir aynı bu kabaklar gibi bunun biraz daha ovali ismini şimdi hatırlayamadım kabak resimlerinin içinde de var hatta japon kabağı onun kabukları soyulmadan yapılıyor hatta çiftlikte de üzerine yazılmış kabuklarıyla pişiyor diye :) artık ötesini bilemiycem :)

    gerçektende güzel oluyor ister kremalı ister acılı :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Love the pumpkins [kabak].....we have lots here too.

    YanıtlaSil
  19. resimlere bayıldım çok güzel

    YanıtlaSil