Nefis bir hafta sonu atıştırmalığı. Resim kendini ne kadar anlatıyor bilemiycem ama keyifle yenen bir ekmek arası. İsteğe bağlı porsiyon yada dürüm arası da olabilir :)
malzemeler:2 adet tavuk bacağı (evde tavuk bacağı vardı, göğüsün kullanımı daha rahat olur)
2 adet büyük domates
2 adet sivri biber
bol kekik
bol toz kırmızı biber
bol acı biber (isteğe bağlı)
1/2 çay kaşığı kimyon
tuz
hazırlanışı:
Tavuklar haşlanır parçalara ayrılır ve küçük küçük doğranır. Tavaya 4 ym kaşığı zeytinyağ konur biberler sotelenir tavuklar ve baharatlar eklenir tahta spatulayla üzerlerine basa basa kavrulur en son domatesler konur suyunu çekene kadar pişirilir.
Kokoreç'i çok severiz tavuklusunuz denemedim hiç bakalım bu nasıl olacak ellerine sağlık...
YanıtlaSilben kokoreç hiiç yemem eşim ise bayılır. Türkiyeye geldiğimiz gün daha yemeye gider :) ben ise hatta takılırım ağzını çamaşır suyuyla çalkala diye. hatta geçen sefer oğlum bile yedi demekki çok güzel bir şey. buda kendi çapında çok lezzetli :)
YanıtlaSil