23 Mayıs 2010 Pazar

tavuk kokoreç

Nefis bir hafta sonu atıştırmalığı. Resim kendini ne kadar anlatıyor bilemiycem ama keyifle yenen bir ekmek arası. İsteğe bağlı porsiyon yada dürüm arası da olabilir :)


malzemeler:
2 adet tavuk bacağı (evde tavuk bacağı vardı, göğüsün kullanımı daha rahat olur)
2 adet büyük domates
2 adet sivri biber
bol kekik
bol toz kırmızı biber
bol acı biber (isteğe bağlı)
1/2 çay kaşığı kimyon
tuz

hazırlanışı:
Tavuklar haşlanır parçalara ayrılır ve küçük küçük doğranır. Tavaya 4 ym kaşığı zeytinyağ konur biberler sotelenir tavuklar ve baharatlar eklenir tahta spatulayla üzerlerine basa basa kavrulur en son domatesler konur suyunu çekene kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Kokoreç'i çok severiz tavuklusunuz denemedim hiç bakalım bu nasıl olacak ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ben kokoreç hiiç yemem eşim ise bayılır. Türkiyeye geldiğimiz gün daha yemeye gider :) ben ise hatta takılırım ağzını çamaşır suyuyla çalkala diye. hatta geçen sefer oğlum bile yedi demekki çok güzel bir şey. buda kendi çapında çok lezzetli :)

    YanıtlaSil