Sunumu hoş tadı hoş adı hoş yapımı kolay Afyon Kaymağı. Sevgili arkadaşım Arzu'nun ellerinden..
1,5 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
hazırlanışı:
Şeker yumurta çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir çırpılır orta boy bir kapta 180 derece fırında pişirilir.
şurubu:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
ikisi şeker eriyene kadar karıştırlıp (şurup kaynatılmıyor) soğuk olarak sıcak kekin üzerine dökülüyor.
kreması:
1 litre sütten 1 su bardağı eksik
200 ml krema
1 çay bardağı şeker
5 ym kaşığı nişasta
Tüm malzemeler karıştırılır ocakta pişirilir. Islatılmış kekin üzerine dökülür. En üste hindistan cevizi serpilir.
beğendim ben bu kaymağıı çok güzel görünüyor canımm..
YanıtlaSilteşekkürler denizcim. sevgiler
YanıtlaSiloo süpermiş bu yaaa.
YanıtlaSil