9 Ağustos 2010 Pazartesi

zeytinyağlı barbunyalı taze fasülyeli börülce


Annemin pişirdiği nefis barbunyalı börülce

malzemeler

500 gr börülce
1 kase taze barbunya
500 gr taze fasulye
3 adet soğan
3 adet domates
1 ym kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı

  • Soğanları yemeklik doğrayın, zeytinyağında soteleyin.
  • Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın, soğanlarla beraber 1-2 dk pişirin.
  • Börülce ve fasulyeyi ekleyip biraz daha soteleyin.
  • Salçayı ekleyip karıştırın. Barbunyayı katıp üzerini  3 parmak geçicek kadar sıcak su koyun.
  • Tuzunu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.
  • Pişme esnasında suyunu çekebilir, tekrar sıcak su ilavesi yapılır.

Annemin dediğine göre yemek pişerken içine bir avuç kadar da bamya atılabilirmiş. Banada enteresan geldi. Beraber geçirdiğimiz zaman hemencik bittiği için bamyalısını ayrıca pişiremedik. Seneye inşallah.

12 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve besleyici.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. ahh yaz mevsimi herşey taze herşey nefis..
    ellerine sağlık canımm ikisi de nefiss:))
    hayırlı ramazanlar dilerimm.. öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık her birini ayrı ayrı çok severim eminim birleşincede harika omuşlardır

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler Fuat Bey :)
    sağolun..

    Denizcim hayırlı ramazanlar olur inşallah. teşekkürler canım bende öptümm :))

    Aylincim teşekkürler inan bende çok severim :) zeytinyağlı yaz sebzelerini hımmm...

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık tam yaz yemeği olmuş sevgiler İzmirden....

    YanıtlaSil
  6. Mine Hanım teşekkürler.
    İzmir'i sevgiyle kucaklıyorum :)
    1 ay önce oradaydım :( zaman su gibi akıyor...

    YanıtlaSil
  7. Bütün fasulyeler bir arada... Çok değişik bir tarif olmuş. Görüntüsü güzel, bu demektir ki tadı da güzel:)) Bütün fasulye çeşitlerini ayrı ayrı severim, tadını çok merak ettim hemen deneyeceğim...

    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık şahane ve çok besleyici bir yemek olmuş benim annemde geçen gün taze fasülye ve barbun fasülyeyi birlikte pişirmişti harika olmuştu sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. Aslı Hanım merhaba, teşekkürler..
    bende severim faülye ailesini :) eminimki beğenirsiniz :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. selam canım.hayırlı ramazanlar dilerim.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. merhabalar lezzet sarayı :)
    beğendiğinize sevindim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. gülcancım sanada hayırlı ramazanlar canım..

    YanıtlaSil