28 Ağustos 2010 Cumartesi

rinderrouladen mit kaese und rösti

Alman mutfağının klasiklerinden rinderrouladen ve isviçre mutfağının röstisi, bu iki lezzet aynı tabakta buluştu. Biftek sarmanında mutlaka farklı versiyonları vardır. Ama özellikle röstinin benim bildiğim 8 farklı versiyonu var. Bu sefer Schweizer Kontonunun reçetesiyle yaptım denediğinizde beğeneceğinizi düşünüyorum. Ben biftek rulosunu 3 kişilik yaptım 4 kişilik tarifini yayınlayacağım siz kişi başına göre ölçüleri çoğaltabilirsiniz.




malzemeler

6 dal taze kekik
4 büyük dilim ince kesilmiş biftek
4 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
4 ince dilim gruyére peyniri (dil peyniri olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
500 ml su
5 ym kaşığı bratensauce

(braten sosun büyük marketlerde olacağını düşünüyorum yoksada herhangi bir kırmızı et sosu da olur oda mümkün değilse et bulyonlu sade kremada da pişirebilirsiniz mümkünse mutlaka et sosuyla pişirin)

40 ml krema
1 ym kaşığı tereyağ



Hazırlanışı

Her bir dilim etin üzerine 1 kaşık hardalı sürün karabiber serpin bir dal taze kekiği doğrayın üzerine bir dilim peynir koyup peynirin eridiğinde akmaması için yanlarından hafifce içe alarak sıkı sıkı rulo yapın ve kürdanla tutturun.

Tavada yağı ısıtın ruloların her bir tarafını iyice kızartın.

Su ve braten sosu karıştırıp tavanın içine alın ve 1 ym kaşığı tereyağ ekleyin geri kalan 2 dal kekiği de tavaya alın karabiberde serpin önce harlı sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce kremayı ekleyin çok az daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


rösti


malzemeler

1 kg patates
1 adet büyük soğan
50 gr tereyağ
2 ym kaşığı zeytinyağ
50 gr pastırma
muskat
karabiber
tuz
bir tutam ince kesilmiş schnittlauch

(taze soğanın yeşil kısımları gibi çok daha incesi ve beyaz kısımları yok. Taze soğanın yeşil kısımlarını kullanabilirsiniz)

bir kaç dal ince kesilmiş maydonoz

hazırlanışı

tereyağ ve zeytinyağında  yemeklik doğradığınız  soğanı pembeleştirin. ince ve minik doradığınız pastırmaları ekleyin hafif rengi dönünceye kadar çevirin.

Kabuklarını soyup rendelediğiniz patatesleri ekleyin. baharatları ve tuzu ekleyip karıştıra karıştıra pişirin schnittlaucları ve maydonozu ekleyip karıştırın.

Patatesler yumuşadığında tavanın içine iyice bastırıp düzleştirin

alt tarafı nar gibi kızardığında ters yüz edin diğer kısmınıda aynı şekilde pişirin ve sıcak olarak servis yapın.



17 yorum:

  1. Çok nefiss gözüküyor,şef aşçılar gibisin maşallah :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bir Alman arkadasimda yemistin biraz degisikti tarifi,sizinkide nefis olmus elinize saglik

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Süper bir tarif olmuş. Hemen denenecek.
    Afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor, ben de denemeliyim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Şu anki ruh halim bunları yapmaktansa , seyretmeye yönelik:)
    elinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Kayınvalıdem sayesınden rinderrouladen nin tadını tatdım lakın bana hıtap etmedım sanırım hardal ı sevmedıgım den..
    Değişik lezzetleri sevenler için önerilecek bir lezzet.

    Ellerıne sağlık ..

    YanıtlaSil
  8. canım acaba ağır mı olur hafif mi kararsız kaldım:))
    bizim etoburlar görmesin tabii hımm neymiş ki nasılmış ki yapsakmı kii diye baş eti yerler:))

    YanıtlaSil
  9. Nefis görünüyor,yanında patatesli bir lezzet de çok yakışmış.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. selam canim cok nefis görünüyor bak simdi canim istedi :)))
    ellerine saglik
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. zelihacım çok naziksin çok teşekkür ederim :)
    sevgilerimle..

    Sevgili Öznur çok teşekkür ederim mutlaka farklı versiyonları var. İsviçrede ayrıca kıyma bile koyuyorlar
    sevgilerimle..

    Fuat bey çok teşekkür ederim birazcık emek istiyor ama değiyor :)
    saygılar..

    Aslı Hanım şimdiden kolaylıklar diliyorum :)
    sevgilerimle..

    Nesrin Hanım çok teşekkürler umarım beğenirsiniz.
    sevgiler..

    Nazlıcım arada bir öyle oluyor ama artık sayfanı güncellemeni bekliyorum :)
    hoşcakal canım..

    Sevilcim olabilir hoşuna gitmemeiş olabilir kullanılan hardalın bile önemi var marka marka değişkenlik gösterebilir aslında çok lezzetli bir yemek
    sevgiler..

    Denizcim ne rulolar nede rösti hiiç ağır değil bir o kadarda lezzetliler
    sevgiler canım..

    Sevgili ablacım gerçekten de rösti çok yakışıyor bu yemeğin yanına sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. Leylacım sen bunun çok daha iyisini yaparsın eminim :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel ve iştah açıcı olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  14. Çok sevdiğim bir yemek.Ellerinize saglık.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  15. Handan Hanım çok teşekkür ederim beğendiğinize çok sevindim..

    Sevgili Aida, değilmi ama çok lezzetli bir yemek
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. harika bir yemek ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  17. pınarcım çok teşekkürlar beğendiğine sevindim :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil