malzemeler
1,5 kg patlıcan
400 gr kıyma
5 adet soğan
4 adet domates
bir tutam maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
tuz
hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyun çok uzun ise ikiye bölün şekerli suda bekletin.
- Yıkayıp kurulayın bol ve kızgın yağda kızartın.
- Soğanları yemeklik doğrayın 3 ym kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave edin beraber kavurun.
- Domatesleri rondoda geçirin kıymaya ilave edin suyunu çekene kadar pişirin.
- İnce doğradığınız maydonozu, karabiberi ve tuzunu ekleyip hepsini karıştırın. Ocağın altını kapatın.
- Patlıcanları fırın kabına alıp orta kısımlarını açın. Yemek kaşığı ile alabildiği kadar iç harçtan koyun.
- Üzerine dilimlenmiş domates ve biber dizin.
- 1,5 su bardağı su ve 1 ym kaşığı salçayı ezin bir miktar tuz atıp fırın kabının içine dökün.
- 220C fırında domatesler kızarana dek pişirin.
kayınvalide marifetli gelin marifetli maşallah ne güzel eviniz var öyle:))
YanıtlaSilyapan ellere tadan ağızlara sağlık:)
hoş sohbetli bol bereketli iftarlar dilerim..
canımm benim teşekkür ederim. şımarttın beni yine :) bir mukabele canım...
YanıtlaSilyanınada pilavvvv yemede yanında yat:))
YanıtlaSilhımm nefis ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar
evet katılıyorum sana Aylincim cacıksız da olmaz ama :)
YanıtlaSilSevilcim teşekkürler :)
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar cümlemize inşallah canım...
Ellerinize sağlık. Nefis,leziz bir okadarda iştah açıcı.
YanıtlaSilSaygılar.
teşekkürler Fuat Bey :)
YanıtlaSilbeğendiğinize memnun oldum
saygılar..
ellerine sağlık harika olmuş... ramazanın mubarek olsun
YanıtlaSilteşekkür ederim lezzet sarayı :)
YanıtlaSilbir mukabele...
elerinize sağlık, sitemizin isim benzerliğinden buldum sizi :))
YanıtlaSilmerhaba Seçil Hanım,
YanıtlaSilevet benim de dikkatimi çekti :) o zaman doğru isim bulmuşuz diyorum :)
sevgiler..