supangle yada çikolatalı puding
Farkı nedir bilmiyorum yoksa içine giren malzemeler aynı, acaba bir yörede öyle bir yörede böyle mi anıldığından:) Yoksa birbirini ayıran çok önemli bir özelliği varda ben mi fark edemedim? Her ne olursa olsun çocukların bayıla bayıla yediği bir sütlü tatlı.. Şu saatlerde yapar buzdolabına kaldırırsanız akşam üstü pazar keyfi adı altında eşinize ve çocuklarınıza ikram edebilirsiniz..
* Supangleyi küçük çikolatalı kek parçalarının üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz..
* Üzerine isteğe bağlı krema sıkabilirsiniz..
* Çikolata kırıkları serpebilirsiniz..
* Fındık, fıstık, antep fıstığı gibi fındık gillerden kırıntılar olabilir
* Tamamen sizin zevkinizle ilgili görsellikli sunabilirsiniz:)
malzemeler
1 lt süt
1/2 su bardağı mısır nisastası
1/2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 ym kaşağı kakao
1 tane yumurta sarısı
200 ml krema
100 gr bitter çikolata
hazırlanışı
Krema ve çikolata hariç tüm malzemeyi çırpma teliyle karıştırın tüm malzeme çözülsün. Orta hararetli ateşte karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alın kremayı ve küçük kırdığınız çikolatayı ekleyip çikolatalar erinceye kadar karıştırın. Kaselere bölüştürün soğuduğu zaman istediğiniz gibi süsleyin buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapın..
supangele yada çikolatalı puding
Sevgi Seval, bu ne muhteşem bir görüntüdür. Hiç tatlı sevmem(!), şuan da tatlı krizim nüksetmedi zaten :((
YanıtlaSilEllerine yüreğine sağlık.
Sevgi ve muhabbetlerimle..
nefis olmuş,bayılırım..
YanıtlaSilOhh harika hafif bir tatlı. Aralarındaki farkı ben de bilmiyorum ama sanki supangle daha yoğun kakaolu puding daha hafifmiş gibi geliyo :) Sevgiler!
YanıtlaSilBenimde bazen kafam karışsa da bu konuda çok üzerinde durmuyorum.Ama uzun zamandır ikisini de yapmadığımı farkettim.Özlemişim.Ellerine sağlık canım.Afiyetler olsun...
YanıtlaSilEllerine sağlık harika görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSildediklerine bende katılıyorum aslında fark yok:) ancak görüntü harika hafif bir lezzet ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilSevalcim nefis görünüyor uzun zamandır yapmamıştım canım çekti valla:)))Ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBayılırım sütlülere harika bir görüntü Sevalcim ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEskiden supangle üzeri dondurma yenilirdi,fotoğrafı görünce hatırladım.Hiç bir zaman hayır denilmeyecek hafif bir tatlı.Eline sağlık.
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor. Albenisi yüksek bir tarif vermişsin, canım istedi şimdi :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
o üzerindeki kırmızı şey ben olsaydım keşke şimdi o lezzeti yiyiyor olaçaktım enfes olmuş, eline sağlık canım
YanıtlaSiltatli krizlerine dur diyemeyen bana bu yapilirmi yaaaaa;bu ne guzellik,bu ne asil bir durus,bayldim ben bu supangleye....ellerine saglik hayatim,sevgilerle....
YanıtlaSilgoruntu nekadar guzel,fotograflar profosyonel olmus.tebrikler.
YanıtlaSilFarkı illa ki oluyor,kanımca puding daha az çikolatalı supangles ise hem çok yoğun çikolatalı hem de pudinge göre daha keskin bir tada sahip.
YanıtlaSilBen çok severim,ben de bir türlü yayınlayamadım tarifini.
ellerinize sağlık.