20 Kasım 2012 Salı

mayonezli tavuk bagetleri


 
Arşivin tozlu raflarında rastladığım geçen senenin yemeği.. Şu günlerce sayfada kalan kara orman gezisinden bile önce yapılmış:) Yapımı çok kolay ve lezzetli.. 3 kaşık mayonez bu kadar lezzet mi katar? Katmıştı valla:)
 
malzemeler
1 kilo tavuk baget/incik
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
1 tatlı kaşığı toz kişniş
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
 
hazırlanışı
Sos malzemelerini derin kaba alın çatalla çırpın. Temizlenmiş bagetleri sosun içine alın iyice her yerine yedirin Kabı strecleyip buzdolabına kaldırın 1 saat dinlendirin tekrar karıştırıp Fırın kabına dizin. 200C fırında nar gibi olana kadar pişirin.
 
 
 mayonezli tavuk bagetleri

13 yorum:

  1. madem çok güzel bende yapayım o zaman :))
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Canımmm ellerine sağlık nar gibi kı
    zarmışlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Yoğurtlu tavuk yapıyordum ama mayonezli denememiştim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Görüntü muhteşem. Bu akşam deneyeceğiz :) arkadaşımı organize ettim bile :)))
    Ellerine sağlık. Yazarım sonucu.

    YanıtlaSil
  5. Kalorisini saymazsak,mayonezin bıraktığı lezzet tartışılmaz:)
    Ellerine sağlık canım,bagetler harika görünüyor:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. mımmm nasılda nar gibi kızarmışlar..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. malzemeleri okuyunca zaten lezzetli olduğunu tahmin edilebiliyor ,görüntüde nefis ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Off ne güzel görünüyorlar ellerine sağlık olsun canım, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. Amman Ya Rabbi, tam benlik bir tarif. Hatta tavuklu bir tarif yapmak istediğimde, unutmazsam İnşaAllah denemeyi isterim.
    Ellerinize yüreğinize sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Yaptık, yedik. Çok lezzetliydi ama en güzel kısmı kapta kalan sosuydu. Tencerelerin dibini hiç kaçırmayan biri olarak ekmek bana bana tükettim :) Teşekkürler bu güzel tarif için.

    YanıtlaSil
  12. İştah açan bir görüntü ama yaa..:))
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  13. Epeyidir tavuk yapmıyorum.
    Yapsammıki.
    Yağlı kağıt kullanmak yok.

    Tepsi temizlemekten canı çıkan anne Çiğdem

    YanıtlaSil