29 Kasım 2012 Perşembe

etli pazı sarması

etli pazı sarması
Aynı asma yaprağı gibi iç hazırlayıp sarıyorsunuz.. Asma yaprağına alternatif olarak pişirebilirsiniz. Bence çok da lezzetli oluyor. Bulgur, mısır yarmasından da iç yapabilirsiniz..
malzemeler
2 demet pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
3 tane kuru soğan
300 gr yağlı kıyma
yarım demet maydonoz
yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı domates püresi (yazdan hazırladıklarımız)
2 ym kaşığı zeytinyağ
tuz
hazırlanışı
Soğanları temizleyin çok ince yemeklik doğrayın. Pirinci 3-4 su nişastası gidene kadar yıkayın. Yeşillikleri ince kıyın. Diğer malzemeleri ve yarım çay bardağı su ekleyip harcı güzelce karıştırın.
Pazıları temizleyin kaynar suya sokup çıkarın hemen soğuk suya tutarak soğutun. Pazı yaprağı büyükse boylamasına ikiye bölün damarını çıkarıp iç harçtan koyarak sarın.
Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ eritin (yada 3 yemek kaşığı zeytinyağ) 1 yemek kaşığı salçayla kavurun. (isteğe bağlı kaburga kemiği dizip pişirebilirsiniz) üzerine sarmaları dizin. Sarmaların hizasında sıcak su koyup üzerine ağır tabak kapatıp önce orta sonra kısık ateşte pişirin. 

14 yorum:

  1. Ay harika. Muhteşem. İnanılmaz. Ellerine sağlık. Bayılırım.

    YanıtlaSil
  2. allaaahhh diyorum başkada bişey demiyorum:)
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Canımmmm
    eline sağlık, dolmanın her türlüsünü severim:)

    YanıtlaSil
  4. geçen sene bende merak edip sarmıştım ve hoşuma gitti be sene daha sarmadım en kısa zamanda saraçağım eline sağlık çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  5. bizde çok sık yaparız
    bayıla bayıla da yeriz :D

    eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Offff diyorum başka da bişi demiyorum.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ayy ben de çok severim. Bi pazıyı etli severim zaten. Çok yakışıyor. Ah ne lezzetli olmuştur şimdi. Ellerinize sağlık. Özlemişim ben de yaptırayım bizimkilere :)

    YanıtlaSil
  8. Sevalciğim hakikaten çok leziz oluyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  9. CANIM ELLERİNE SAĞLIK
    MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
    EMİNİM ÇOK LEZZETLİDİR
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  10. ellerinize saglik ve
    afiyet olsun
    surdan baktigimda çok lezziz
    gorunuyor :) belçikaya sicak sicak
    gonderseniz harika olur :)
    bende sizi seve seve beklerim
    bloguma :)yeni cupcaklerime
    bir goz atin :p

    bisous
    bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. o nefıs canım ellerıne saglık.........

    YanıtlaSil
  12. çok lezzetli görünüyor olsada yesek sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Etlisi,en sevdiğimdir,bulgurlusununla pek aram yok..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ahhhhhhhh bayılırım Karalahana ve pazı sarmalaraına asla dayanamam elle
    rine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil