kabak beğendi yatağında kimyonlu köfte
Hem lezzetli hem de şık bir ana yemek.. Ama maalesef, akşam yemeği için pişirdiğimden gündüz ışığında resimleyemedim. Daha öncelerde de yaptığım bir yemek bloğumda olması lazım artık diyerek resimleri beğenmesemde yayınlıyorum. Tezgahlarda halihazırda mevsimin kabaklarıda varken mutlaka pişirin. Patlıcanlı yapıyoruz ya alinaziği bir de kabaklı deneyin nefis oluyor sezonu bitmeden yapıp yayınlamak istiyorum kısmet:)
Her evin mutfağın kendince yaptığı köfteleri vardır, özel tarife ihtiyacı yok her zaman yaptığınız kuru köftelerden yapın ızgarada, tavada yada fırında pişirip üzerine dizin. Ben sadece ekstradan toz kırmızı biber ekledim oda bol miktarda C vitamini içerdiğinden birde beğendinin üzerinde dururken hafif akan yağının kırmızılık vermesi için:)
malzemeler
1 kilo kabak
2 ym kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
3 ym kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
beyazkarabiber yoksa karabiber
tuz
Kabakların kabuklarını soyun, ikiye böldüğünüzde iç kısmı çok çekirdekliyse o kısmı çıkarın ve rendeleyin. 2 yemek kaşığı tereyağı tavaya alıp eritin rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak tavaya alın hafif tuz ekleyerek kavurun. Kenarda bekletin.
Tereyağı çorba tenceresine alıp eritin içine unu ekleyip un kokusunu salana kadar kavurun. Sütü ekleyip boza kıvamı alıncaya kadar çırparak pişirin. Sotelenmiş kabakları içine ilave edip karıştırın. Peyniri ekleyip tuzunu kontrol edin karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin.
Yemek tabağına önce beğendiyi üzerine hazırladığınız köfteleri alıp sıcak olarak servis yapın..
Patlıcan beğendiyi herhes gibi çok severim ama kabalısını hiç duymamıştım, çok ilginç. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar, ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerine sağlık canım benim harika görünüyor..
YanıtlaSilKabak beğendiyi ben patlıcandan daha çok seviyorum..Çok lezzetli oluyor..ellerinize sağlık,köftelerlede çok güzel olmuş..sevgiler.
YanıtlaSilBen de geçenlerde ilk defa yaptım kabak beğendiyi. Üzerine tavuk sote yaptım ben, ve patlıcan beğendiden daha güzel geldi bana. Kesinlikle denenmeli..
YanıtlaSilellerine sağlık canım..nefis görünüyor..sevgiler,hayırlı cumalar..dua ile
YanıtlaSilSüper fikir.
YanıtlaSilKabak zamanımı şimdi??
Cahil anne Çiğdem
Ben bilmezdim, tereyağ yerine süt kreması kullanılabileceğini Meliha m.
YanıtlaSilSağol, böylece Kış mevsiminde Ada kız a dondurma olmayan ve bekleyen kremalara iş çıktı. Yaşasın.
Müteşekkir, cahil anne Çiğdem
canım nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilbu akşam yemeği için yaptım tarifinizi ve çok beğendik ellerinize sağlık tarif için teşekkürler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis bir görüntü sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba canım,
YanıtlaSilGeçmiş olsun ziyaretin için çok teşekkürler.
Bugün teşekkür ziyaretleri yapıyorum,daha sonra yine gelicem inşallah.
Sevgiler...
oh misler gibi kokusu geldi.
YanıtlaSilemeğine sağlık:)
Kabak beğendi,hünkar beğendi bence müthiş lezzetler,köfteyle de harika olmuş.Elinize sağlık.
YanıtlaSilCanim benim hic aklima boyle yapila bilir gelmedi.. Kabak ve begendi harik fikir..
YanıtlaSilEline saglik olsun
Resim biraz karanlik olsa da olmus guzel gozukuyor merak etme:)
Sevgiler..
yalınızca kabak mı bende cok begendım ımmm mıs gıbı köfte...ellerıne sağlık
YanıtlaSilBu ne güzel bir görüntü, kabaksever biri olarak hayli iştahımı açtı. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilPatlıcanla olur da kabakla olmaz mı?:) ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilKabak begendiyi bende cok begendim et yemeklerine cok yakisir,köfteylede lezzetli olmustur eline saglik canim
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilBayramın sevdiklerinle neşeyle ve huzurla geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kal.
şekerim bir varsınnnn bir yoksuuunnnn nerelerdesin yine:) kabak beğendini çok beğendim ellerine sağlık
YanıtlaSil