15 Mart 2011 Salı

elmalı strudel

Özellikle vanilya sosuyla sunulduğu zaman nefis bir tatlı oluyor. Bu strudele kolay elmalı strudel demek lazım neredeyse komple çöpe gidiyordu. İç harcını hazırladım hamurunu yoğurdum dinlendirdim sıra birleştirmeye geldi hamuru açtım sarılmıyor beze yapışıyor sanırım unu az geldi tarifi tam anlamıyla uyguladığım halde. Bir koşu markete gidip milföy aldım hamurun üzerindeki iç harçı topladım. Milföye sararak strudeli kurtardım.
Başka sefer hamurunu un ölçüsünü arttırarak tekrar deneyeceğim ve sizlerle son durumu paylaşırım:)
pasa soframın düzenlediği porselen demlik çay saati etkinliğine katılıyorum.. çay sofraları için nefis tariflerle orada buluşalım..
iç harcı için
70 gr tereyağ
100 ml galeta unu
200 gr şeker
1 kg elma (700 gr kullandım)
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tane limonun kabuk rendesi
50 gr iri çekilmiş fındık içi

hazırlanışı
Tereyağında galete unu kahverengi olunaya kadar kavurun. Elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısmını temizleyin minik minik doğrayın tüm malzemeyi kavrulmuş una ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp harcı soğutun.

42cm*26cm şeklinde (dikdörtgen) hazırladığınız milföyün üzerine iç harcı komple yayın ve hamuru rulo yapın. Fırın kağıdı üzerinde 200C fırında pişirin. Ilındığı zaman üzerine bol pudra şekeri eleyin.

elmalı strudel
gün sofralarınıza, çay sofralarınıza çok güzel alternatif, sunumuylada..



26 yorum:

  1. canım görüntü süpper,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. bende lezzet dergisinde görmüştüm bu tarifi.yapılacaklar listesine girmişti,sende güzel demişsin yapmak lazım o zmn :).ellerine sağlık cnm, harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. strudel yapmaya daha önce bir kaç kez çalıştım ama hiç başarılı olamadım. Ancak milföye sarmak çok mantıklı bu tarifle deniycem bende. ellerine sağlık canımcım... resimde süper görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. nasıl severim, beyaz çikolatalı vanilyalı sos ile belki biraz da dondurma ama ılık olacak, yanında iyi bir kahve... tadından yenmez, hayır hayır o sos itina ile sıyrılır parça bırakılmaz! görüntüsü çok harika olmuş, iyi kurtarmışsınız durumu:) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık :) bende baklava yufkasıyla denemeyi düşünüyordum yemekteyiz programında yapmıştı bir aşçı...şimdi milföyle denemk lazım:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım dilimin çok güzel görünüyor ben de ilk olarak bu tarifi yayınlamıştım benzer şekilde.Baklava yufkasıyla yapmıştım bakarsan sevinirim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. tam da yemek yedim geldim masama bunu gördüm yemek üstüne iyi giderdi olsaydı eğer:(((
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım, tam kalbimden vurdu bu tarif beni :) valla ben hamur olayına girermiyim bilmiyorum ama direk böyle milföyle deneyebilirim bence :)

    YanıtlaSil
  9. oy oy oy çok güzel görsellemişin canım Yapan ellerin dert görmesin süper

    YanıtlaSil
  10. görüntü harika..gel de yeme..elllerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel olmus..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Günlerdir bloğuna giremiyordum hep hata veriyordu. Nihayet bugün bakabildim. Strudel hep denemek istediğim tatlılardan biridir. O incecik hamurunun orijinal halini de görmek isterim inşallah birgün yapıp paylaşırsın bizlerle canım.
    Milföyle hali de nefis görünüyor ama, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Selaaaaam:)
    Süper olmuş canım bence hiç hamuruyla uğraşmaya gerek yok ben de milföyle yapıcam görüntüsüne bittim tadının da nefis olduğu kesin
    afiyetle

    YanıtlaSil
  14. valla arkadaşım harika görünüyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. harika olmuş çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. KOLAY OLSA NOLURKİ NEFİS BİR GÖRÜNTÜ..
    BAZEN NE KADAR TAM ANLAMIYLA TARİFE UYSAKTA SORUNLAR ÇIKABİLİYOR MALESEF:((
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  17. ablacım ellerine sağlık. grüntü harika...

    YanıtlaSil
  18. çok şık bir tatlı olmuş...pratik bir şekilde güzel toparlamışsınız...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Sonunda sayfana girebildim. uzun zaman giremedim canım ya sinir oldum! Sonunda nefis tariflerine de sana da ulaştım:) Walla güzel kurtarmışsın gibi gözüküyor. Ellerine sağlık harika duruyor o tabaktaki dilim...

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sğalık canım görntü harika :)

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık yine harikalar yaratmışsın. Görüntüleri müthiş..

    YanıtlaSil
  22. evvettt milföy çok akıllıca, şahane,ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Çok görüyorum bu tarifi,denemek lazım!
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Sdrudel çok sevdiğim bir lezzettir bence milföyle yapman daha iyi olmuş her ne kadar diğer hamur malzemelşerini bilmesemde . eğer o da milföy gibi kat kat ve ağızda yerken dağılan bir tarifse amenna yoksa ben sdrudel e herhangi bir hamuru yakıştıramıyorum çünkü özelliği bu.. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. merhaba arkadasim gercekten harika bir lezzet ellerine saglik ve katildigin icinde cok tsk.ler

    YanıtlaSil
  26. oyyy bayilirim strudele ;)) sicak sicak yanindada vanilya sosu ooohh ;)))

    YanıtlaSil