çıtır çıtır patatesin üzerinde yoğurt sos en üstte yumuşacık et, bir davet yemeği...
malzemeler
500 gr biftek şerit şerit doğranmış
(500 gr kuşbaşı et kullandım)
2 adet rendelenmiş soğan
4 ym kaşığı zeytinyağ
toz kırmızı biber
karabiber
kekik
tuz
Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağ ve rendelenmiş soğanları ekleyin kavurun ocaktan almaya yakın istediğiniz miktarda baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın.
1 kg patates
400 gr yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
Patateslerin kabuklarını soyun yıkayın rendeleyin tekrar yıkayın içine tuz ve su koyup 15-20 dk kadar bekletin. suyunu süzün tekrar yıkayın iyice nişastasının gitmesi gerekiyor. Tavaya sıvıyağ akıtıp patates kızartması yapar gibi kızartın kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Sarımsakları ezin tuzla beraber yoğurdu çırpın.
Servis tabağına kızarmış patatesi üzerine yoğurdu en üste kavrulmuş eti koyup isteğe bağlı domates dilimleriyle servis yapın.
çökertme kebabı
Kesinlikle çok güzel görünüyor burdan bakınca ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNedense ben üstüne yoğurt hiç koymamışım şimdiye kadar ilk yapışımda yoğurtlu deniyeceğim.
sevgiler...
Of yaaa. Cok guzel gorunuyor. Ben patatesleri rendelemek yerine kibrit copu gibi dograyip kizartiyordima ama boylesi cok daha kolaymis. Bi daghaki sefere boyle yapicam.
YanıtlaSilEllerine saglik.
canım ne güzel süslemişsin resim gibi olmuş sevmeyenın bıle yiyesi gelır ellerıne sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilbizimkiler bende yaptıgımda bayılmışlardı bu kebaba.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇok güxel görünüyor.Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok fazla kebap yemem ama bunu çok seviyorum.yoğurtta çok yakışıyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilCanım bayılırım ben bu kebaba:)sende harika yapmışsın,ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok severim çok! yazın hele hakikaten yerinde yemek fırsatı bulmak bir harika olur:) iyi getirdiniz aklıma, mesafe girmişti aramıza... Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilçok güzel olmuş canım bende iki kez yapmıştım bunu
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok sevdiğim bir lezzet.
YanıtlaSilİnan yemeğe doyamıyorum.
Harika görünüyor canım
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
Nefis görünüyor ben de bayılırım. Etler harika, lokum gibi pişmişler belli.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, sevgiler..
yahuuu ne yaptınız siz nefis nefis görünüyor of of of =) Resmen çökertti yani fotoğrafını görünce =) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık cnm harika olmus..
YanıtlaSilNasılda enfes bir görüntü ye beni di
YanıtlaSilyor ellerine sağlık canım mutlu hafta
lar öpüyorum.
Of oF oFFF..Bu nasıl bir görüntüdür arkadaşım ya..İştah açıcı ve enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Fotoğraf süppperr.Mutlaka bir beceri gerektiriyordur böyle bir fotoğraf çekmek ama sorması ayıp olmazsa şu cici makinanın adını sanını yazarmısın :))
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.Harika !ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBlogcanlarıma katılıyorum buradan enfes gözüküyor canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBizde çok severek yiyoruz bu lezzeti muhteşem bir tat doğrusu herkese tavsiye edilir:)
çok öpüyorum canım..
yine harikalar yapmışsın. Bir daha kine bende rendeleyerek yapayım. ellerine sağlık canımcım
YanıtlaSilcanımmm özledim ellerine sağlık görüntü enfes, eminim tadıda harikadır esenkal
YanıtlaSilSayfanı incelemekten ve tariflerinden büyük keyif alıyorum gerçekten. Çökertme kebabının sunumuna da bayıldım. Ellerine sağlık canım...:)
YanıtlaSilo kadar güzel görünüyorki sabah sabah bile canım istedi sunum harika sevgiler
YanıtlaSilCanım kebabın harika olmuş ellerine sağlık kesinlikle yapacağım sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok leziz, ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSil