21 Mart 2011 Pazartesi

çökertme kebabı

çıtır çıtır patatesin üzerinde yoğurt sos en üstte yumuşacık et, bir davet yemeği...

malzemeler
500 gr biftek şerit şerit doğranmış
(500 gr kuşbaşı et kullandım)
2 adet rendelenmiş soğan
4 ym kaşığı zeytinyağ
toz kırmızı biber
karabiber
kekik
tuz

Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağ ve rendelenmiş soğanları ekleyin kavurun ocaktan almaya yakın istediğiniz miktarda baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın.

1 kg patates
400 gr yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

Patateslerin kabuklarını soyun yıkayın rendeleyin tekrar yıkayın içine tuz ve su koyup 15-20 dk kadar bekletin. suyunu süzün tekrar yıkayın iyice nişastasının gitmesi gerekiyor. Tavaya sıvıyağ akıtıp patates kızartması yapar gibi kızartın kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Sarımsakları ezin tuzla beraber yoğurdu çırpın.

Servis tabağına kızarmış patatesi üzerine yoğurdu en üste kavrulmuş eti koyup isteğe bağlı domates dilimleriyle  servis yapın.
çökertme kebabı

23 yorum:

  1. Kesinlikle çok güzel görünüyor burdan bakınca ellerine sağlık canım.
    Nedense ben üstüne yoğurt hiç koymamışım şimdiye kadar ilk yapışımda yoğurtlu deniyeceğim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Of yaaa. Cok guzel gorunuyor. Ben patatesleri rendelemek yerine kibrit copu gibi dograyip kizartiyordima ama boylesi cok daha kolaymis. Bi daghaki sefere boyle yapicam.
    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. canım ne güzel süslemişsin resim gibi olmuş sevmeyenın bıle yiyesi gelır ellerıne sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bizimkiler bende yaptıgımda bayılmışlardı bu kebaba.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Çok güxel görünüyor.Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok fazla kebap yemem ama bunu çok seviyorum.yoğurtta çok yakışıyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Canım bayılırım ben bu kebaba:)sende harika yapmışsın,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. çok severim çok! yazın hele hakikaten yerinde yemek fırsatı bulmak bir harika olur:) iyi getirdiniz aklıma, mesafe girmişti aramıza... Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuş canım bende iki kez yapmıştım bunu
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Çok sevdiğim bir lezzet.
    İnan yemeğe doyamıyorum.
    Harika görünüyor canım
    Ellerine sağlık.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Nefis görünüyor ben de bayılırım. Etler harika, lokum gibi pişmişler belli.
    Ellerine sağlık canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. yahuuu ne yaptınız siz nefis nefis görünüyor of of of =) Resmen çökertti yani fotoğrafını görünce =) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık cnm harika olmus..

    YanıtlaSil
  14. Nasılda enfes bir görüntü ye beni di
    yor ellerine sağlık canım mutlu hafta
    lar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  15. Of oF oFFF..Bu nasıl bir görüntüdür arkadaşım ya..İştah açıcı ve enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Fotoğraf süppperr.Mutlaka bir beceri gerektiriyordur böyle bir fotoğraf çekmek ama sorması ayıp olmazsa şu cici makinanın adını sanını yazarmısın :))

    YanıtlaSil
  16. Çok lezzetli görünüyor.Harika !ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  17. Blogcanlarıma katılıyorum buradan enfes gözüküyor canım ellerine sağlık:)
    Bizde çok severek yiyoruz bu lezzeti muhteşem bir tat doğrusu herkese tavsiye edilir:)
    çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  18. yine harikalar yapmışsın. Bir daha kine bende rendeleyerek yapayım. ellerine sağlık canımcım

    YanıtlaSil
  19. canımmm özledim ellerine sağlık görüntü enfes, eminim tadıda harikadır esenkal

    YanıtlaSil
  20. Sayfanı incelemekten ve tariflerinden büyük keyif alıyorum gerçekten. Çökertme kebabının sunumuna da bayıldım. Ellerine sağlık canım...:)

    YanıtlaSil
  21. o kadar güzel görünüyorki sabah sabah bile canım istedi sunum harika sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Canım kebabın harika olmuş ellerine sağlık kesinlikle yapacağım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. Çok leziz, ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil