Tantuniyi buralarda bulmak mümkün değil sadece tr ye gidişlerde özlem giderdiğimiz bir yemekti. Taki evde yapana kadar. Sadece dışarıda yapılış şekillerini gözlemlediğim tantuniyi evde yaparsam aynı tadı yakalayabilirmiyim diyordum ama yakaladım:) Gözlemlediklerim neydi; çok minik doğranmış et haşlanmış şekilde özel tavasında yanında iki şişe bulundurularak pişirilyordu. Sanırım birinde yağ birinde su vardı. Eti minik doğramak çok uğraştıcı olsa gerek dedim ve hemen püfüdük nokta uyguladım. Bir kere biftek kullanırsam doğrama daha rahat olurdu hele birazda dondurursam eti işim çok daha kolaydı. Bende öyle yaptım. Eti mutlaka kesilecek sertlikte dondurun Bifteği şeritlere bölün ve minik minik doğrayın. Çalışması çok pratik ve kolay oluyor. Haşlamaya gelince eti yayvan tencereye alıp üzerine 1 bardak su ekledim ve suyunu çekene kadar pişirdim bu şekilde haşlanmış oldu:) Lavaşı kendim yaptım siz ambalajlı şekilde hazır da alıp kullanabilirsiniz. Ama unutmayınki içindeki katkı maddelerini.
malzemeler
600 gr biftek
1 su bardağı su
4 ym kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1,5 çay kaşığı sumak
tuz
lavaşı için
1 kg.dan 1 su bardağı eksik un
1 pk maya
tuz
su
Un, maya ve tuzu karıştırın azar azar su ilave ederek yumuşak hamur hazırlayın. Yumurtadan büyük bezeler hazırlayıp unladığınız zeminde açarak teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirin.
garnitürü için
3 tane büyük kurusoğan
1 demet maydonoz
3 adet domates
tuz
Soğan ve domatesleri küçük küp doğrayın, maydonozu ince kıyın tuz serpip karıştırın.
Tantuni yapımı için
Etleri yukarıda anlattığım şekilde hazırlayın. Suyunu çekince üzerine yağı ekleyip kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirip karıştırın ve ocaktan alın.
Lavaş ekmeklerinin içine bölüştürün üzerine hazırladığınız garnitürden ekleyin ve kimyon serpip rulo yapın. Sıcak olarak limon dilimi ve süs biber turşusuyla servis yapın. Tadına doyum olmayan tantunileriniz hazır..
Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.Hemen denemeliyim.sevgiler.
YanıtlaSilbu saatte olmadı şimdi ama malzemeleri nerden bulacağız da yapacağız....:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanım bunlar nefis gözüküyor. bu güzel resimleri ve tarifini görünce benimde yapasım geldi umarım beceririm. ellerine sağlık
YanıtlaSilşu saatte resmen ağzımın suyu aktı :)) ellerine sağlk
YanıtlaSilOff yaa Turkiyedeki tantunilerden daha guzel olmus sanki ! Ellerine saglik canim, bu saate bile canim çekti !
YanıtlaSilHarika olmuşlar canım nefis gerçekten yemeyi çok isterdim şimdi haftasonu mutlaka deneemeliyim sevgiler...
YanıtlaSilBugün yemek yaparken aklima tantuni geldi demekki burda görecekmisim ,disarda yenenlerdende daha nefis ve lezzetli olmustur icin alarak yersin ellerine saglik darisi bana tembellik yapmayip yarin hemen yapsam
YanıtlaSilevde yapılan yemekler dışarıdan alınandan iyidir temiz ve katkı maddesiz, eline sağlık süper görünüyor
YanıtlaSilevde yapılan herşeye varımm :).ne kadarda güzel anlatmışsınız.ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilMaşallah lokantalara taş çıkarır güzellikte olmuş tantuniler.Ellerine sağlık canım.Lavaşı kendin yapman çok iyi olmuş hazırlarında tuaf bir koku oluyor.Mutlu hafta sonları...
YanıtlaSilCanım sen alasının yapmışsın.Elleri
YanıtlaSilne sağlık mutlu hafta sonları öpüyorum.
ellerin dert görmesin canım maşaallah çok lezzetli görünüyor bende canımız çektikce evde yaparım hem lavaşımı hem tantunimi daha önce bloğumda da Aynurca tantuni adıyla yayınlamıştım bizim ailede yenen haliyle:)
YanıtlaSilzaten burada da bulunmadığı için kendim yapmaktan başka çaesi yoktu ama evde ellerinle yapınca içine sinerek yiyorsun daha zevkli oluyor değilmi?:)
sevgiler
Ankara'da yaşarken eve yakın bir alışveriş merkezinde çok güzel yapan bir yer vardı, hiç evde denemedim. Saayfanı görünce gözlerim açıldı. Hemen denemeliyim. Ellerine sağlık, mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilVallahi resimler insana Allah diye bağırttırıyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık harika görünüyorlar insanın ağzının sulanmaması mümkün değil. sevgiler...
YanıtlaSilHayır diyemiyeceğim bir lezzet kendisi:)sende harika yapmışsın ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilGerçekten süper olmuş,sonuçta yhazır olanı da birileri yapıyor.Evde neden yapılmasın ellerine sağlık.
YanıtlaSilaman allahım harika görünüyorlar çok severim
YanıtlaSilbende yapiyim yaaaaaaa:))
YanıtlaSilnefis görünüyor canımm ellerine emeklerine sağlık...
öpüyorum seni..
benim içinde ye emi:)
ellerine sağlık canım.harika olmuşlar.öpüyorum.
YanıtlaSilsu anda karnim tok seyrediyorum, ama su tantuniden olsa heralde yerdim simdi, cok lezzetli gözüküyorlar, ellerinize saglik.. inci agacindan yasemin gazioglu, bende beklerim insallah.. sevgilerle
YanıtlaSilbir mersinli olarak çok başarılı bir tarif olmuş diyebilirim....hatta işin en güzel yanı ekmeğinide hazırlamışsınız ...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAYY ESKİŞEHİR DE YEMİŞTİM BU NEFİS LEZZETİ MERSİN YÖRESİNDEN AMA HARİKA BİR ŞEY ACILI FALAN....
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
canım arkadaşım sayfama bıraktığın yorumların ve desteğin için teşekkür ederim
YanıtlaSiliyi ki varsın
Bunun tavuklusuda çok güzel oluyor.tavsiye ederim. Ellerine sağlık canım. Afiyet şifa olsun inşaallah...
YanıtlaSilSen neler yapıyorsun canım yaaa resmen ekranı yiyeceğim =) nefis görünüyor ellerine sağlık =)
YanıtlaSilmerhaba canim
YanıtlaSilellerine saglik muhtesem gözüküyor resimden gözümü ayiramiyorummmm :))))
sevgilerimle
ugurbocegi1
Ev yapımı herşeyin yanındayım.Hazır lavaşın içindeki katkı malz.okuduktan sonra en doğrusu evde yapmak.Önce bunun için sizi kutluyor sonra da ellerinize sağlık diyorum ve hayran hayran seyrediyorum.Çünkü harika görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle...
lezzetyagmuru.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Müthiş iştah açıcı görünüyor. Et sevmeyen ben bile olsa da yesem dedim.
Üstelik evde misler gibi.
Sevgiyle kal.
Muhteşem görünüyor, eline sağlık :)
YanıtlaSilSitenizi yeni buldum ve cok begendim bende sizin gibi yurtdisinda yasiyorum ve sizi cok iyi anliyorum insan istedigi seyleri yapmak zorunda kaliyor masallah siz konuda cok becereklisiniz tebrik ederim...
YanıtlaSilÇoook lezzetli görünüyorlar, ellerine sağlık olsun...
YanıtlaSil