18 Şubat 2011 Cuma

tantuni

Tantuniyi buralarda bulmak mümkün değil sadece tr ye gidişlerde özlem giderdiğimiz bir yemekti. Taki evde yapana kadar. Sadece dışarıda yapılış şekillerini gözlemlediğim tantuniyi evde yaparsam aynı tadı yakalayabilirmiyim diyordum ama yakaladım:) Gözlemlediklerim neydi; çok minik doğranmış et haşlanmış şekilde özel tavasında yanında iki şişe bulundurularak pişirilyordu. Sanırım birinde yağ birinde su vardı. Eti minik doğramak çok uğraştıcı olsa gerek dedim ve hemen püfüdük nokta uyguladım. Bir kere biftek kullanırsam doğrama daha rahat olurdu hele birazda dondurursam eti işim çok daha kolaydı. Bende öyle yaptım. Eti mutlaka kesilecek sertlikte dondurun Bifteği şeritlere bölün ve minik minik doğrayın. Çalışması çok pratik ve kolay oluyor. Haşlamaya gelince eti yayvan tencereye alıp üzerine 1 bardak su ekledim ve suyunu çekene kadar pişirdim bu şekilde haşlanmış oldu:) Lavaşı kendim yaptım siz ambalajlı şekilde hazır da alıp kullanabilirsiniz. Ama unutmayınki içindeki katkı maddelerini.

malzemeler
600 gr biftek
1 su bardağı su
4 ym kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1,5 çay kaşığı sumak
tuz

lavaşı için
1 kg.dan 1 su bardağı eksik un
1 pk maya
tuz
su

Un, maya ve tuzu karıştırın azar azar su ilave ederek yumuşak hamur hazırlayın. Yumurtadan büyük bezeler hazırlayıp unladığınız zeminde açarak teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirin.

garnitürü için
3 tane büyük kurusoğan
1 demet maydonoz
3 adet domates
tuz
Soğan ve domatesleri küçük küp doğrayın, maydonozu ince kıyın tuz serpip karıştırın.

Tantuni yapımı için
Etleri yukarıda anlattığım şekilde hazırlayın. Suyunu çekince üzerine yağı ekleyip kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine biraz daha zeytinyağ gezdirip karıştırın ve ocaktan alın.

Lavaş ekmeklerinin içine bölüştürün üzerine hazırladığınız garnitürden ekleyin ve kimyon serpip rulo yapın. Sıcak olarak limon dilimi ve süs biber turşusuyla servis yapın. Tadına doyum olmayan tantunileriniz hazır..

32 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.Hemen denemeliyim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. bu saatte olmadı şimdi ama malzemeleri nerden bulacağız da yapacağız....:) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. canım bunlar nefis gözüküyor. bu güzel resimleri ve tarifini görünce benimde yapasım geldi umarım beceririm. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. şu saatte resmen ağzımın suyu aktı :)) ellerine sağlk

    YanıtlaSil
  5. Off yaa Turkiyedeki tantunilerden daha guzel olmus sanki ! Ellerine saglik canim, bu saate bile canim çekti !

    YanıtlaSil
  6. Harika olmuşlar canım nefis gerçekten yemeyi çok isterdim şimdi haftasonu mutlaka deneemeliyim sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Bugün yemek yaparken aklima tantuni geldi demekki burda görecekmisim ,disarda yenenlerdende daha nefis ve lezzetli olmustur icin alarak yersin ellerine saglik darisi bana tembellik yapmayip yarin hemen yapsam

    YanıtlaSil
  8. evde yapılan yemekler dışarıdan alınandan iyidir temiz ve katkı maddesiz, eline sağlık süper görünüyor

    YanıtlaSil
  9. evde yapılan herşeye varımm :).ne kadarda güzel anlatmışsınız.ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Maşallah lokantalara taş çıkarır güzellikte olmuş tantuniler.Ellerine sağlık canım.Lavaşı kendin yapman çok iyi olmuş hazırlarında tuaf bir koku oluyor.Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  11. Canım sen alasının yapmışsın.Elleri
    ne sağlık mutlu hafta sonları öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. ellerin dert görmesin canım maşaallah çok lezzetli görünüyor bende canımız çektikce evde yaparım hem lavaşımı hem tantunimi daha önce bloğumda da Aynurca tantuni adıyla yayınlamıştım bizim ailede yenen haliyle:)
    zaten burada da bulunmadığı için kendim yapmaktan başka çaesi yoktu ama evde ellerinle yapınca içine sinerek yiyorsun daha zevkli oluyor değilmi?:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Ankara'da yaşarken eve yakın bir alışveriş merkezinde çok güzel yapan bir yer vardı, hiç evde denemedim. Saayfanı görünce gözlerim açıldı. Hemen denemeliyim. Ellerine sağlık, mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  14. Vallahi resimler insana Allah diye bağırttırıyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık harika görünüyorlar insanın ağzının sulanmaması mümkün değil. sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Hayır diyemiyeceğim bir lezzet kendisi:)sende harika yapmışsın ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  17. Gerçekten süper olmuş,sonuçta yhazır olanı da birileri yapıyor.Evde neden yapılmasın ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. aman allahım harika görünüyorlar çok severim

    YanıtlaSil
  19. bende yapiyim yaaaaaaa:))
    nefis görünüyor canımm ellerine emeklerine sağlık...
    öpüyorum seni..
    benim içinde ye emi:)

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık canım.harika olmuşlar.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  21. su anda karnim tok seyrediyorum, ama su tantuniden olsa heralde yerdim simdi, cok lezzetli gözüküyorlar, ellerinize saglik.. inci agacindan yasemin gazioglu, bende beklerim insallah.. sevgilerle

    YanıtlaSil
  22. bir mersinli olarak çok başarılı bir tarif olmuş diyebilirim....hatta işin en güzel yanı ekmeğinide hazırlamışsınız ...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  23. AYY ESKİŞEHİR DE YEMİŞTİM BU NEFİS LEZZETİ MERSİN YÖRESİNDEN AMA HARİKA BİR ŞEY ACILI FALAN....
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  24. canım arkadaşım sayfama bıraktığın yorumların ve desteğin için teşekkür ederim
    iyi ki varsın

    YanıtlaSil
  25. Bunun tavuklusuda çok güzel oluyor.tavsiye ederim. Ellerine sağlık canım. Afiyet şifa olsun inşaallah...

    YanıtlaSil
  26. Sen neler yapıyorsun canım yaaa resmen ekranı yiyeceğim =) nefis görünüyor ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  27. merhaba canim
    ellerine saglik muhtesem gözüküyor resimden gözümü ayiramiyorummmm :))))
    sevgilerimle
    ugurbocegi1

    YanıtlaSil
  28. Ev yapımı herşeyin yanındayım.Hazır lavaşın içindeki katkı malz.okuduktan sonra en doğrusu evde yapmak.Önce bunun için sizi kutluyor sonra da ellerinize sağlık diyorum ve hayran hayran seyrediyorum.Çünkü harika görünüyor.
    Sevgilerimle...
    lezzetyagmuru.

    YanıtlaSil
  29. Canım,
    ellerine sağlık. Müthiş iştah açıcı görünüyor. Et sevmeyen ben bile olsa da yesem dedim.
    Üstelik evde misler gibi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  30. Muhteşem görünüyor, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  31. Sitenizi yeni buldum ve cok begendim bende sizin gibi yurtdisinda yasiyorum ve sizi cok iyi anliyorum insan istedigi seyleri yapmak zorunda kaliyor masallah siz konuda cok becereklisiniz tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  32. Çoook lezzetli görünüyorlar, ellerine sağlık olsun...

    YanıtlaSil