30 Eylül 2010 Perşembe

mantolu parça tavuk ve mozzarella salatası

 Bu tavukları pişirdim ama isim bulamadım ve en son üzerindeki kaplamadan dolayı, mantolu tavuk dedim. İsmi yakışmış ama değil mi?

malzemeler
500 gr. şerit doğranmış tavuk
1 çay fincanı süt
3 ym kaşığı un
2 diş ezilmiş sarımsak
istediğiniz baharatlar
(toz kişniş, karabiber, minik köri, minik karabiber kullandım)
1 çay kaşığı tozkırmızı biber
2 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Tavuk hariç tüm malzemeyi karıştırıp çırpın. İçine tavuk parcacıklarını koyun ve karıştırın 2-3 saat buzdolabında bekletin. Sıvıyağda kızartın. İstediğiniz bir garnitürle servis yapın.


mozzarella salatası

Mozzarella salatasını istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz ama en yaygın olanı dilim domates, dilim mozzarella şeklinde olanıdır. Olmazsa olmazları halis zeytinyağ ve büyük yapraklı fesleğendir.  Resimdeki peynir  150 gramlık bir paketti. Ölçüler ona göre ayarlandı siz çoğaltabilirsiniz.

malzemeler
150 gr mozzarella
2 adet domates
1 tutam büyük yapraklı fesleğen
zeytinyağ
karabiber
tuz

hazırlanışı
Domatesleri ve peyniri dilimleyin sırasıyla dizin. Üzerine kıyılmış yada yaprak fesleğen serpin karabiber ve tuz ile tatlandırın. Bol zeytinyağ gezdirin.



29 Eylül 2010 Çarşamba

tavuklu patates yemeği ve sade pirinç pilavı

Ama hep alafranga olmaz ki, biraz da alaturka değil mi?  Türk mutfağındaki yeri tartışılmaz herkezin evinde mutlaka ama mutlaka pişer tencere yemekleri bende artık tencere yemekleri diye kategori açmaya karar verdim yemeselerde ben azimle çocuklarıma tencere yemeği yapıyorum ve bu mis gibi yemekleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan biride patatesli tavuk yediler mi diye keza soracak olursanız, hayır yemediler küçük adamın birde şöyle cevabı oldu "anne bu hiç güzel olmamışki" gülermisin ağlarmısın...  Bir de yanına tereyağlı sade pilav uyumlu ikili oluverdiler ev yapımı yoğurtla..
malzemeler
500 gr. kuşbaşı tavuk
3 adet patates
1 adet havuç
2 adet kuru soğan
2 ym kaşığı zeytinyağ
2 adet domates
1 ym kaşığı dolusu salça
tuz

hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayıp küp doğranmış havuçla zeytinyağında soteleyin. Tavukları ekleyip kavurun. Tavuklar suyunu çekince domatesleri ekleyin bir iki dakika daha kavurun.
Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun. 2 su bardağı sıcak su ekleyin küp doğranmış patatesleri ve tuzu ilave edin. Patatesle ryumuşayana kadar pişirin.
İsteğe bağlı kıyılmış maydonoz ve pulbiberle servis yapın.


pratik sade pirinç pilavı

malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 ym kaşığı tereyağ
3 su bardağı su

hazırlanışı
Pirinçleri iki-üç kez çok iyi şekilde yıkayın. Tereyağını yakmadan eritin pirinçleri ekleyin hafifce kavurun. (aman dikkat yağı yakmayalım) Suyu ve tuzu ekleyip kaynadığı anda ocağın altını kısın. Pirinçler suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alıp bir süre demlendirin.

28 Eylül 2010 Salı

kremalı, peynir soslu penne

Ustadan bir penne klasiği, kremalı peynir soslu penne. Bizede afiyetle yemek düştü..
malzemeler

500gr penne makarna
300 ml krema
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
200 gr rende kaşar peyniri
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 ym kaşığı tereyağ
tuz
karabiber

hazırlanışı
Penneleri bol suda haşlayın. (3 ym kaşığı zeytinyağ ve tuz ekleyin haşlanırken) Yumuşaklık derecesini kendinize göre ayarlayın ben pek diri sevmem eşimde aksine aldente sever.

Makarnaları süzün soğuk suyla şoklamayın..

Sosu için
Tereyağında ezilmiş sarımsakları ve pulbiberi soteleyin kremayı döküp, nişastayı ekleyin karıştırın kaynama noktasında peyniri ilave edin tuz ve karabiberle tatlandırın.

Süzülmüş makarnayla karıştırın. Servis tabağına alıp arzuya göre toz permesanla servis yapın..

26 Eylül 2010 Pazar

kestaneli çikolatalı pasta

Cumartesi evlilik yıldönümümüzdü çocuklarımla beraber kutlayalım diyerek kestaneli çikolatalı pasta yaptım. Sade bir pasta olmasını tercih ettim. Pastanın ganajı bizim pastaneye ait gerçektende çok lezzetli denemenizi öneriyorum sadece kup yapılarak bile yenebilir o kadadar lezzetli yani. Pandispanyanın tarifi ise her zaman yaptığım kek tariflerimin biraz daha sadeleştirilmesi. Pandispanyası 4 kata kadar bölünmeye çok müsait biz ailecek çok beğendik...

malzemeler

5 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker

hazırlanışı
Yumurtaları şekerle beraber krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip üzeri göz göz olana kadar çırpın. 26cm.lik kalıbı hafif yağlayarak keki içine dökün 180C fırında pişirin. 
Pandispanya soğuduktan sonra fazla pişen kısmı var ise traşlayın. 3'e bölün.

Kestaneli ganaj için

200 gr çikolata 
250 gr kestane püresi
250 ml sıvı krema

hazırlanışı

Kremayı kaynatın. Çikolatayı kırarak içine atın eridiği zaman kestane püresinide ekleyin iyice çırparak karıştırın. Buzdolabında bir saat bekletin

ayrıca
200 ml sıvı krema
3 ym kaşığı şeker
karıştırarak mikserle koyulaşana kadar çırpın buzdolabında bir süre bekletin.

Pandispanya katlarını sekerli süt ile hafif islatın. İlk katına hazırladığınız kremayı sürün. (buzdolabında kalmış bir adet muzu değerlendirmek amaçlı doğrayıp ilk katında kullandım) İkinci pandispanyayı üzerine koyup kestaneli ganajdan sürün. Üçüncü katıda koyup kalan ganajla her yerini kaplayın. Üzerine kakao serpip bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın. 


gecenin yemeği ise "Spinaci e ricotta, tortellini" kırmızı pesto ile...

ıspanaklı, ricottalı tortellini

tarifleri pek yakında...



safranlı karnıbahar, kremalı domates, tutmaç çorbası

Ramazandan bu yana yayınlamak istediğim çorbalarım. Yazın pek aranmasa da kışın vazgeçilmezidir.. Heleki dağa yada ormana gidilmişse buz gibi havadan içeri girildiğinde dumanı üzerinde aranan ilk şey :) Bizde öyle, kayaktan geldiğimizde içimizi ısıtacak tek şey...


safranlı susamlı karnıbahar çorbası

Karnıbahar çorbasını yaparken karnıbaharı önden haşlayıp suyunu dökerseniz kokusu vitaminleriyle beraber gitmiş olur içimi daha zevkli olacağı kesin. Vitamin değerleri kalsın derseniz suyunu dökmeyin derim eh brokoli gibi kokusu kalır ama besin değeri çok daha yüksek olur.

malzemeler

ufak boy karnıbahar
1 çimdik safran
1 kutu krema
3 ym kaşığı un
1,5 lt et suyu yada bulyon
susam
2 ym kaşığı tereyağ

(bu çorbayı ızgara yapılmış kerevitle de sunabilirsiniz. niyetim oydu ama dolaptakinin son tarihini maalesef kaçırmışım)

hazırlanışı
Karnıbaharı temizleyip küçük parçalara ayırın et suyu ile haşlayın. Tereyağla unu kavurun karnıbaharın suyu ile açarak çorbaya ilave edin. Blendırla karnıbaharı öğütün. İçine safran, krema tuz ilave edip bir taşım kaynatın. Çorba bekledikce koyulaşırsa bir miktar kaynar su ile kıvamın ayarlayın.
Kavrulmuş susamla servis yapın.


kremalı domates çorbası

malzemeler
4 adet olgun domates
2 diş sarımsak
2 ym kaşığı tereyağ
1 kutu krema
3 ym kaşığı un
1,5 lt et suyu yada bulyon
1 ym kaşığı dolusu salça
isteğe bağlı rende kaşar peyniri ve kruton
tuz

hazırlanışı

Domatesleri doğrayın sarımsakları ezin. Tereyağla beraber soteleyin. Salçayı ve unu ekleyip hafifce kavurun.
Et suyunu ilave edip karıştırın. Kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Kremayı ve tuzu ekleyip bir taşım  kaynarın. (eğer rengini daha kırmızı isterseniz krema kullanmayın)
Servis yaparken isteğe bağlı kruton, rende kaşar, taze fesleğenle sunum yapın.
Her zaman unlu çorbalar beklerken koyulaşabilir. Et suyu yada normal su ekleyip çorbanızın kıvamını ayarlayın.



tutmaç çorbası

malzemeler
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı erişte
1 yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 ym kaşığı kurtu nane
2 ym kaşığı tereyağ
2 lt et suyu yada bulyon
tuz

hazırlanışı

Kaynayan et suyuna erişteleri atın yumuşayana kadar pişirin. Mercimekleri ilave edin Biraz daha kaynatın. Terbiyesi için yumurta sarısı ve yoğurdu iyice çırpın. (eğer ev eriştesi kullanıyorsanız una ihtiyaç yok çünkü ev eriştesi zaten meyaneli kendi ununu salıyor ama hazır erişteyse yoğurda 1 ym kaşığı un ekleyin) Karışımı çorbaya ileve edin sürekli karıştırarak kaynatın.
Tereyağı eritin üzerine naneyi ekleyin yakmadan kızdırın çorbaya dökün ve karıştırın. afiyetler olsun...







25 Eylül 2010 Cumartesi

mantarlı antrekot ve fırında kremalı patates

Sizlerle yine güzel  bir ana yemeği paylaşmak istiyorum. Bu yemekte kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç da kullanılıyor, evde yoktu kullanamadım. O zaman daha bir renkli oluyor tabi. Yinede malzeme listesine ekliyorum. Siz yapmak isterseniz havuçla beraber yapın.


malzemeler
500 gr antrekot
250 gr mantar
2 adet dolmalık biber
1 adet kurusoğan
100 ml krema
1 tatlı kaşığı biberiye
1 adet havuç

hazırlanışı
Teflon tavada 2 yemek kaşığı margarini eritin etleri önlü arkalı kızartın. Mantarları, soğanı, biberi, havucu ince dilimleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağla soteleyin. Kremayı, biberiyeyi ve tuzu ekleyip kaynatın. Servis yaparken kızaran etlerin üzerine pay ederek kremalı patatesle servis yapın.


malzemeler
500 gr küçük boy patates
300ml krema
1 su bardağı kaşar peynir rendesi

hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyun yıkadıktan sonra ince dilimler hazırlayın. Fırın kabına balık sırtı şeklinde dizin. üzerine tuz, karabiber ve peynir serpip kremayı dökün 200C fırında pişirin.




24 Eylül 2010 Cuma

milföye sarılı tavuk baget ve karışık sebzeli garnitür

,Tamamen lezzetini yatırıldığı marineden alıyor. Izgara tavuk şişten, tavuk yahnisine kadar bütün tavuk yemeklerinde kullanabileceğiniz bir sos. Özellikle ilk yapacağınız bir tavuk şişte bu sosu denemenizi öneriyorum tadına daha çok varacaksınız.

malzemeler
1 kg. tavuk baget
1 büyük kahve fincanı zeytinyağ
1büyük kahve fincanı süt
5 diş sarımsak
1çay kaşığı köri
tuz
karabiber
1 çay kaşığı kişniş
milföy
1 yumurta sarısı

hazırlanışı

Sarımsakları hafif tuzla ezin. Süt, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyin karıştırın bagetleri sosun içine yatırın buz dolabına kaldırın, en az üç saat bekletin.
Teflon tavaya sosuyla beraber alıp her tarafını kızartın.
Milföylerden uzun şeritler hazırlayıp bagetin bir ucundan başlayıp her tarafını sarın.
Tepsiye fırın kağıdı yayıp bagetleri dizin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağla çırpılmış yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.

karışık sebzeli garnitür



malzemeler

2 adet patates küp doğranmış
2 adet büyük havuç küp doğranmış
2 adet kırmızı paprika küp doğranmış
1 büyük kase küçük parçalara ayrılmış karnıbahar
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı köri
karabiber
tuz
taze kekik
1 çay bardağı sıcak su

hazırlanışı
Zeytinyağında sebzeleri 1-2 dakika soteleyin suyu ve baharatları ekleyin yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra taze kekikleri serpin. Bagetleri garnitür ile servis yapın.

22 Eylül 2010 Çarşamba

tarçınlı fındıklı kurabiye ve truffles


malzemeler
1 su bardağı kırılmış iri taneli çekilmiş fındık
250 gr yumuşak margarin
4 ym kaşığı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un

hazırlanışı

Bütün malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde koparın yuvarlayın tepsiye dizin 200C fırında pişirin. Soğuduktan sonra 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırın Kurabiyelerin üzerine dökün.
Bu kurabiyeleri mutlaka denemenizi öneriyorum çok malzeme içermesede inanılmaz lezzetli ağzınıza daha attığınız anda kıyır kıyır dağılıveriyor. Ayşe yengemin bu nefis tarifini ailede sevmeyen yoktur ve özellikle de yaptırılır. Ben yoğururken ununu fazla kaçırmışım sıvıyağ kullanarak tekrar hamuru toparladım püf nokta olarak bilginiz olsun :) aylarca hava almayan bir kavanozda dursa bile kıyırlığını kaybetmez fırından yeni çıkmış gibi tazecik kalır. 


veee truff


Tarif pastacı Burcu'ya ait.

malzemeler
100 gr bitter çikolata,
100 gr sütlü çikolata
3 paket vanilya (ben kullanmıyorum)
200 ml  kreması (bir küçük kutu)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin
1 su bardağı çekilmiş badem yada fındık

hazırlanışı
Kremayı, vanilyayı ve pudra şekerini beraber kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine çikolataları kıyarak ilave edin  tahta bir kaşıkla karıştırarak eritin. Hazırladığınız karışımı buzdolabında en az 2 saat bekletin. Dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığında beklemiş margarini ve 1 su bardağı çeklimiş bademi ilave edin. Mikser ile çırpın. Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığıı alıp iki yemek kaşığı ile şekil verip  yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. hazırladığınız çikolataları buzdolabında 1 saat bekletin.

Bir saat sonra buzdolabından hazırladığınız çikolataları çıkarın. Yuvarlak toplar yapın. Ayrı ayrı tabaklara kakao, hindistan cevizi,  çikolata parçacıkları koyun. Ayrıca Burcu Hanım bu malzemelerlede yapılabileceğini yazmış; türk kahvesi,  esmer şeker vb. aklınıza gelebilecek birçok malzemeyi dışını kaplamak içim kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız topları istediğiniz malzemeye bulayın. Küçük truf kağıtlarına yerleştirin. Tüm çikolatalar bitene kadar aynı işlmi uygulayın. Trufları buzdolabında muhafaza edin.

pideli köfte

Bursa'nın osmanlı mirası enfes yemeklerinden biri pideli köfte, yemek yemekde bir sanattır, yiyene bunu illaki hatırlatıyor.. İskender kebabtan türediği söylensede haksızlık yapılmasın lütfen kendine has bir duruşu ve lezzeti var. Ben maalesef güzel fotoğraflar çekememişim hakketiği imajı veremedim :)  ama her haliyle çok lezzetli mutlaka denenecek lezzetler arasında.. Pidesini hazır da kullanabilirsiniz ama evde yapılınca tahmin edersiniz neler olacağını "damakta patlayan lezzetler" eşimin deyimiyle :) bu cümle çok hoşuma gidiyor..
ayrıca tuz biber dergisinin düzenlediği et yemekleri etkinliğine gönderiyorum.. yine biririnden güzel yemekler olacaktır mutlaka..


köfte için
500 gr dana-kuzu karışık kıyma
1 tutam maydonoz
2 dilim bayat ekmek
2 adet rendelenmiş soğan
2 ym kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak ezilmiş
karabiber
tuz
kekik

hazırlanışı
Ekmekleri ıslatın suyunu sıkın kıymanın üzerine ufalayın. Maydonozları ince kıyın kıymaya ekleyin. Diğer malzemeleride ekleyip çok iyi yoğurun küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve olabildiğince üzerine bastırıp inceltin. Pideyi hazırlama süresinde buzdolabında dinlenmeye bırakın. 200C fırında yanına domates ve biber koyarak pişirin.

Pide için
3 su bardağı un
1 pk kuru maya 7gr.lık
1 su bardağı su
tuz

Bütün malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun çok ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın iki katı olacak kadar mayalandırın.

Mayalandıktan sonra 2 yada 3 parçaya ayırıp 1 cm kalınlığında açın on parmağınızla bastırarak üzerine şekil verin 180C ye ısıttığınız fırında  pişirin. İstediğiniz boyutta keserek parçalara ayırın. Servis tabağına alın.


Sosu için
3 yemek kaşığı dolusu domates salçası
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 su bardağı su
tuz

Tereyağında salçayı kavurun suyu ve tuzu ekleyip kaynatın.


Servis tabağına aldığınız pidelerin üzerine domates sosundan gezdirip üzerine köfteleri yerleştirin. Yanına yoğurt koyun köftelerle pişmiş domates, biber ve maydonozla süsleyin.

Ayrıca 3 yemek kaşığı tereyağını yakmadan kızdırın ve kebabın üzeine biraz gezdirin. Kalori biraz fazla ama arada bir kaçamak olmalı :)




21 Eylül 2010 Salı

bademli, damla çikolatalı, muzlu kek ve zeytinli kek


Günlerdir üstüste yemek tarifleri verdim artık biraz değişiklik zamanı.. Biri tatlı biri tuzlu ikiside kendi çapında son derece lezzetli kekler. Denendi ve onaylandı :) Çocuklara iki pazar üstüste parkta yemeleri için yaptığım bu kekler hem büyükler hemde küçükler tarafından çok sevildi.
damla çikolatalı, muzlu, bademli kek

malzemeler

2 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 su bardağı çekilmiş badem
1 adet muz
1 1/2 su bardağı şeker


hazırlanışı

Şeker ve yumurtayı krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyin ve bir kaç dakika çırpın. Kalıbı yağlayın kekin yarısını kalıba dökün ve ince dilimlediğiniz muzu üzerine dizin diğer kalan kekide üzerine dökün 200C fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan batırarak test edebilir yada (ben öyle yapıyorum) kekin üzerine elimle vurup tok ses çıkıyorsa kek pişti demek :)


zeytinli kek

malzemeler

1 su bardağı erimiş margarin
150 gr siyah zeytin
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3-4 dal dereotu
3-4 dal taze nane
2 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
2 yemek kaşığı susam



hazırlanışı

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Temizlediğiniz taze nane ve dereotunu ince kıyın 1 yumurtanın sarısını ayırın. Kalan yumurtaları çelik tencereye yada cam kaba alıp çırpın. diğer malzemeleride ekleyip iyic karıştırın. Küçük kek kalıplarının içine paylaştırın (12 adet çıkıyor)
Ayrılan yumurta sarısını çırpın keklerin üzerine sürün. Susamları üzerine serpin 180C fırında yaklaşık 25 dk pişirin.Ilık olarak servis yapın.




20 Eylül 2010 Pazartesi

kuru domatesli tavuk rulo ve yufka kaseli paprika

Hafta başında nefis bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum, hem zevkli hem şık, tadını tavuk severlerin çok beğeneceğini düşünüyorum. Kurutulmuş zeytinyağında marine edilmiş domates çok lezzet katmış. Bu yemeği yapmanızı öneriyorum davet sofralarına da çok yakışacağından eminim. Dört kişilik hazırladım siz kişi sayısına göre arttırabilirsiniz malzemeleri.
malzemeler
4 adet tavuk şinitzel
1 kase zeytinyağ içinde bekletilmiş kuru domates
1 tutam taze kişniş (ıspanak, maydonoz , mercanköşk olabilir)
4 kalın dilim brie veya camembert peyniri (camembert kullandım, dil peyniri de olabilir)
kürdan
karabiber
toz kişniş
tuz
zeytinyağ

çıtır yufkalar için

1 adet yufka
1 kırmızı paprika
1 sarı paprika
2 diş sarımsak
4 ym kaşığı rende kaşar peyniri
tuz
köri
karabiber
2 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı

tavuk snitzelin üzerine bir kalın dilim peynir iki üç tane kuru domates bir kaç yaprak taze kişniş koyun tuz ve karabiber serpin ikiye katlayıp kürdanla tutturun. Bütün tavuklar bitince üzerine zeytinyağ gezdirin karabiber, toz kişniş ve tuz serpin servis saatine kadar buzdolabında marine olmasını sağlayın.

Çıtır kaseleri yapmak için yufkayı dörde bölün tart kalıbının içini margarinle hafif yağlayın yufkayı içine yerleştirin. 200C fırında pişirin.

Paprikaları jülyen doğrayın (kibrit çöpü), sarımsakları rendeleyin zeytinyağında paprikalarla soteleyin çay kaşığının ucuyla baharatlarını ve tuzunu ekleyin karıştırın. Kaselerin içine pay edin birer kaşık rendelenmiş peyniri serpin bir kaç yaprak taze biberiye yada taze kekik serpin fırında sadece peynir eriyene kadar tutun.

Marine olmuş tavukları ızgara tavada yada normal ızgarada pişirin sıcak olarak paprikalı yufka kaseleriyle servis yapın.

19 Eylül 2010 Pazar

kürbis suppe (bal kabaklı çorba), krutonlu

Geçen postlarımdan birinde söz etmiştim envai çeşit kabak yetiştiriyorlar diye. Sizler için gidip görüntüleyeceğim demiştim sözümü tuttum :) gidip görüntüledim gitmişken çorbalık kabağımı aldım çorbamı da yaptım ve huzurunuzda..

kürbis suppe

malzemeler

çorbalık kabak (benim kullandığım kabak 1kilo 100 gramdı kabuklu haliyle)
200 ml krema
1,5 lt et suyu
1/2 çay bardağı pirinç
2 ym kaşığı tereyağ
karabiber
tuz

kruton için

tost ekmeği yada bayat dilim ekmek (10 adet tost ekmeği kullandım)
2 ym kaşığı dolu dolu margarin

(ben  sade kruton yaptım isterseniz sarımsakları ezip sarımsaklı yada çeşitli baharatları kullanıp baharatlı ve baharatlı sarımsaklı hazırlayabilirsiniz. hem çorbalarınızda hemde salatalarınızda da kullanabilirsiniz)

Ekmekleri küp küp doğrayın. margarini eritip ekmeklerin üzerine döküp karıştırın 200C fırında ekmekleri arada bir karıştırarak kızartın.
Soğuduktan sonra kavanoza boşaltın, lazım oldukca kullanılmaya hazır krutonlar.

hazırlanışı

Kabakları soyun küçük dilimleyin yıkadıktan sonra orta boy bir tencereye alın üzerine et suyunu (normal suda olabilir) yıkanmış pirinçleri koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blendırdan geçirin krema, tuz ve karabiberi ekleyip biraz kaynatın. Tereyağını eritin çorbaya dökün, karıştırın. Krutonla servis yapın. (pirincin verdiği nişastaya göre su ile kıvamını ayarlayın)

çorbasını yaptığım kabak


kabak cenneti




aynı çiftlikte mevsimine göre yetiştirilmiş çiçekleri kendiniz istediğiniz kadar toplayıp satın alıyorsunuz. Arada bir gidip taze çiçeklerimi topluyorum inanılmaz keyifli bir şey.








Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe